Pred nami je predzadnji krog v severni skupini 3. slovenske nogometne lige. Če je znano že ime prvakov, ki bodo v predzadnjem krogu prosti, pa je izjemno zanimivo v boju za šesto mesto, ki v vsakem primeru zagotavlja obstanek.


Osrednje srečanje tokratnega kroga bo odigrano v Zrečah, kjer bodo Zrečani v svoji zadnji tekmi letošnje sezone lovili zmago s katero bi se utrdili na šestem mestu lestvice. Obe ekipi sta v zadnjem času v dobri formi, saj se nahajata v seriji treh zaporednih zmag. Zrečani bi se s tremi točkami zagotovo obdržali med prvimi šestimi ekipami. V letošnjih medsebojnih obračunih so se dvakrat veselili Zrečani. V Zrečah se zagotovo obeta izjemno napeto in trdo srečanje, katero lahko odloči že najmanjša napaka ene ali druge ekipe.

Izjemno zanimivo bi moralo biti tudi na Vidmu, kjer v goste prihajajo nogometaši Bistrice. Tekmeca, ki ju ločita zgolj dve točki sta se pomerila med sabo med tednom v finalu pokala MNU Ptuj, kjer so se zmage z 3:2 veselili Videmčani. V prvenstvenih obračunih so boljši Bistričani, ki so na lestvici tudi pred Videmčani, a obe ekipi si želita prvenstvo zaključiti povsem pod vrhom, tako da tudi tokrat lahko pričakujemo izjemno zanimivo srečanje, kjer ni izrazitega favorita.

Glede na trenutno formo bi morali eno izmed lažjih nalog imeti nogometaši Dravinje, ki gostijo Pesnico. Konjičani so v dobri formi, iščejo še tretjo zaporedno zmago v prvenstvu. Na drugi strani imajo Pesničani tri zaporedne poraze, a med tednom so z zmago proti Dobrovcam slavili v finalu pokala MNZ Maribor. Pesničani možnosti za obstanek več nimajo, razen, če bi se v njihovo korist odvilo več stvari, Dravograjčani morajo napredovati v 2. SNL, medtem pa iz nje ne smejo izpasti Brežice. A glede na vse računice, lahko Pesničani v Slovenskih Konjicah odirajo povsem sproščeno in ne obremenjujoče, ne glede na vse pa so favoriti za tri točke Konjičani.

Šmartno bo doma gostilo ekipo Pohorja in iskalo pot k potrditvi petega mesta, pred zadnjim krogom. Rušani so povsem odpisani, so tudi v seriji treh zaporednih porazov. Na drugi strani pa Šmartno spomladi tudi ne blesti. Glede na položaj na lestvici in trenutno formo je vloga favoritov na strani gostiteljev, a Rušani lahko nastopijo povsem neobremenjeno, ter jo dodobra zagodejo gostiteljem.

Razpored 26. kroga 3. SNL sever:

Sobota; 25.05.2019

17:00; Videm pri Ptuju; Videm pri Ptuju : Kety emmi Bistrica

17:00; Šmartno ob Paki; Šmartno 1928 : Pohorje

17:00; Slovenske Konjice; Dravinja : Tehnotim Pesnica

17:00; Zreče; Zreče : Šampion

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

V Zrečah tudi visokorasli napadalec

Tretjeligaš iz Zreč je v svoje vrste zvabil svojega nekdanjega člana, v mlajših selekcijah…