Predzadnji krog 3 SNL center je razrešil vprašanje dokončnega izpada v nižji rang tekmovanja, v prihodnji sezoni med tretjeligaši ne bo Komende in kranjske Save.


Po prvem delu sezoni so bili nogometaši Žirov na dnu prvenstvene lestvice, a so se v nadaljevanju uspeli pobrati in sedaj zasedajo sedmo mesto na lestvici. Včeraj so uspeli slaviti na gostovanju v Ivančni Gorici, s končnim rezultatom 1:4. Znova se je izkazal najboljši strelec lige Nace Eržen, ki je do 62. minute dosegel klasični hat trick. Prvič je nasprotnikovega vratarja ugnal v 23. minuti, nato pa še v 46. z bele točke in praktično odločil zmagovalca. Častnega zadetka v vrstah Dolenjcev se je veselil Dominik Ožbolt, v sodnikovem dodatku pa so prejeli še en zadetek, v sodnikovem dodatku je bil Nani Eisele. 

Dvoboj kroga je bil odigran v Zagorju, kjer je gostoval Bled, zmaga pa je ostala v domačih rokah. Blejci so si že zagotovili naslov, medtem ko so Zagorjani z novo zmago potrdili drugo mesto na lestvici. V prvem polčasu je bil dosežen zgolj en zadetek, strelec le tega je bil Gašper Kurež v štirinajsti minuti. Domačim je varno prednost zagotovil Tomaž Nahtigal v 60. minuti, ko je bil uspešen z bele točke. Poraz gostov je v izdihljajih tekme ublažil Jan Wolhar. Največ zadetkov je bilo doseženih v Grosupljem, kjer sta se nasprotnika razšla z rezultatom 3:3. Domače je v vodstvo že v osmi minuti popeljal Nikola Cvijić, a je Emir Ljubijankić z dvema zadetkoma poskrbel za vodstvo Save. Kranjčanom je štela le zmaga, vendar so po izključitvi Krištofa Jordana v 57. minuti, prejeli zadetek za novo izenačenje, še drugič je bil uspešen Cvijić. Gostom je nekaj upanja z zadetkom vlil Bojan Marinković, a so pet minut pred koncem domači zadeli za 3:3, natančen je bil Al Mahič in tako Savi zaprl vse možnosti za obstanek med tretjeligaši. 

Minimalne, a pomembne zmage v boju za obstanek so se veselili nogometaši Šenčurja, ki so gostovali v Ljubljani, pri Arnah Tabor. Edini zadetek na srečanju je bil dosežen štiri minute pred koncem, strelec zamgovitega zadetka je bil Luka Markič, obenem se je veselil prvega zadetka v sezoni. Z zmago so si Šenčurjani zagotovili varno prednost pred sosednjo Savo, ki zaostaja pet točk. Še en poraz v nizu so doživeli nogometaši Komende, tokrat jih je s 3:2 premagala ljubljanska Svoboda. Gostje so po prvem delu sicer vodili, strelec zadetka je bil Aleksandar Vasilić, v drugem delu pa so doači zrežirali preobrat. Izenačil je Vasko Raspashkovski, zmago pa sta domačim zagotovila Aleksandar Đokić, z zadetkom z bele točke in Jasmin dindič. Končni izzid je v sodnikovem dodatku postavil Urban Baloh. Komenda bo sezono sklenila na zadnjem mestu, medtem ko Ljubljančani držijo šesto. 

Rezultati 26. kroga 3. SNL – center:

Ivančna Gorica – Žiri 1:4
Ožbolt 76’; Eržen 23’, 46’ (11m), 62, Eisele 91’

Zagorje – Bled Hirter 2:1
Kurež 14’, Nahtigal 60’ (11m); Wolhar 90’

Brinje Grosuplje – Sava Kranj 3:3
Cvijić 8’, 60’, Mahič 85’; Ljubijankić 15’, 26’, Marinković 70’
Rdeči karton: Jordan Krištof 57’ (Sava Kranj)

Arne Tabor 69 – Tinex Šenčur 0:1
Markič 86’

Svoboda Ljubljana – Komenda 3:2
Raspashkovski 53’, Đokić 56’ (11m), Dindič 66’; Vasilić 36’, Baloh 92’

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Zelena luč za nadaljevanje nižjeligaških tekmovanj

Nogometna zveza Slovenije je po naših informacijah sprejela odločitev o tekmovalnem koleda…