Predzadnji krog 3 SNL center je razrešil vprašanje dokončnega izpada v nižji rang tekmovanja, v prihodnji sezoni med tretjeligaši ne bo Komende in kranjske Save.


Po prvem delu sezoni so bili nogometaši Žirov na dnu prvenstvene lestvice, a so se v nadaljevanju uspeli pobrati in sedaj zasedajo sedmo mesto na lestvici. Včeraj so uspeli slaviti na gostovanju v Ivančni Gorici, s končnim rezultatom 1:4. Znova se je izkazal najboljši strelec lige Nace Eržen, ki je do 62. minute dosegel klasični hat trick. Prvič je nasprotnikovega vratarja ugnal v 23. minuti, nato pa še v 46. z bele točke in praktično odločil zmagovalca. Častnega zadetka v vrstah Dolenjcev se je veselil Dominik Ožbolt, v sodnikovem dodatku pa so prejeli še en zadetek, v sodnikovem dodatku je bil Nani Eisele. 

Dvoboj kroga je bil odigran v Zagorju, kjer je gostoval Bled, zmaga pa je ostala v domačih rokah. Blejci so si že zagotovili naslov, medtem ko so Zagorjani z novo zmago potrdili drugo mesto na lestvici. V prvem polčasu je bil dosežen zgolj en zadetek, strelec le tega je bil Gašper Kurež v štirinajsti minuti. Domačim je varno prednost zagotovil Tomaž Nahtigal v 60. minuti, ko je bil uspešen z bele točke. Poraz gostov je v izdihljajih tekme ublažil Jan Wolhar. Največ zadetkov je bilo doseženih v Grosupljem, kjer sta se nasprotnika razšla z rezultatom 3:3. Domače je v vodstvo že v osmi minuti popeljal Nikola Cvijić, a je Emir Ljubijankić z dvema zadetkoma poskrbel za vodstvo Save. Kranjčanom je štela le zmaga, vendar so po izključitvi Krištofa Jordana v 57. minuti, prejeli zadetek za novo izenačenje, še drugič je bil uspešen Cvijić. Gostom je nekaj upanja z zadetkom vlil Bojan Marinković, a so pet minut pred koncem domači zadeli za 3:3, natančen je bil Al Mahič in tako Savi zaprl vse možnosti za obstanek med tretjeligaši. 

Minimalne, a pomembne zmage v boju za obstanek so se veselili nogometaši Šenčurja, ki so gostovali v Ljubljani, pri Arnah Tabor. Edini zadetek na srečanju je bil dosežen štiri minute pred koncem, strelec zamgovitega zadetka je bil Luka Markič, obenem se je veselil prvega zadetka v sezoni. Z zmago so si Šenčurjani zagotovili varno prednost pred sosednjo Savo, ki zaostaja pet točk. Še en poraz v nizu so doživeli nogometaši Komende, tokrat jih je s 3:2 premagala ljubljanska Svoboda. Gostje so po prvem delu sicer vodili, strelec zadetka je bil Aleksandar Vasilić, v drugem delu pa so doači zrežirali preobrat. Izenačil je Vasko Raspashkovski, zmago pa sta domačim zagotovila Aleksandar Đokić, z zadetkom z bele točke in Jasmin dindič. Končni izzid je v sodnikovem dodatku postavil Urban Baloh. Komenda bo sezono sklenila na zadnjem mestu, medtem ko Ljubljančani držijo šesto. 

Rezultati 26. kroga 3. SNL – center:

Ivančna Gorica – Žiri 1:4
Ožbolt 76’; Eržen 23’, 46’ (11m), 62, Eisele 91’

Zagorje – Bled Hirter 2:1
Kurež 14’, Nahtigal 60’ (11m); Wolhar 90’

Brinje Grosuplje – Sava Kranj 3:3
Cvijić 8’, 60’, Mahič 85’; Ljubijankić 15’, 26’, Marinković 70’
Rdeči karton: Jordan Krištof 57’ (Sava Kranj)

Arne Tabor 69 – Tinex Šenčur 0:1
Markič 86’

Svoboda Ljubljana – Komenda 3:2
Raspashkovski 53’, Đokić 56’ (11m), Dindič 66’; Vasilić 36’, Baloh 92’

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

V Zrečah tudi visokorasli napadalec

Tretjeligaš iz Zreč je v svoje vrste zvabil svojega nekdanjega člana, v mlajših selekcijah…