Z dananšnjimi tekmami 20. kroga se bo končala sezona še v edinem aktivnem tekmovanju pri nas. V zahodni skupini 3. SNL je prvak in potnik v rang višje že nekaj časa znan, vprašanje je samo, ali bo Iliriji uspelo sezono zaključiti brez poraza.

Ljubljanski zeleno-beli so, kljub vmesni prekinitvi in skrajšanju prvenstva, skozi celotno sezono ohranili najboljšo formo in so v dosedanjem delu sezone zbrali kar 17 zmag in remi. Prednost pred drugouvrščeno Izolo znaša 13 točk, ob tem pa se varovanci Roka Goloba lahko pohvalijo, da imajo z naskokom najboljši napad (58) in tudi obrambo (9) lige. Prav obalni tretjeligaš bo zadnji nasprotnik Ilirije, ki je na edinem medsebojnem obračunu slavila šele po zadetku v samem zaključku. Pred mesecem dni je v Izoli bilo 0:1, Ljubljančanom pa je zmago tri minute pred iztekom rednega dela z bele točke prinesel Milan Džajić.

Preostali obračuni zadnjega kroga bodo minili brez pravega rezultatskega naboja. V boju za 3. mesto ima Šenčur točko prednosti pred Brinjem, obe moštvi pa v tem krogu gostujeta na tujem. Gorenjci bodo točke iskali v Postojni, medtem ko bodo Grosupeljčani potovali v bližnjo Ljubljano, kjer bodo moči merili s Svobodo.

Tudi v spodnji polovici je vse jasno. Tolminčani so si že zagotovili “naslov” v ligi za obstanek, sezono pa bodo zaključili s primorskim obračunom proti Mirenčanom. Adria bi z morebitno zmago lahko pridobila mesto na lestvici, saj so Žiri že v prejšnjem krogu zaključile s sezono. Lesce lahko mirno odigrajo proti Škofji Loki, medtem ko bo edina tekma s pričetkom ob 18:30 odigrana v Zagorju ob Savi, kamor prihajajo Kranjčani. Domačini so edino moštvo lige, ki je brez zmage in imajo proti Savi še zadnjo priložnost, da to popravijo.

3. SNL Zahod, tekme 20. kroga:
Ilirija 1911 – Izola (17:00)
Postojna – Šenčur
Svoboda Ljubljana – Brinje Grosuplje
Lesce – Škofja Loka
Tolmin – Adria (18:00)
Zagorje – Sava Kranj (18:30)


Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Širitev 3. SNL Vzhod: Žreb določil trinajstega in štirinajstega predstavnika tekmovanja

Znana sta 13. in 14. predstavnik, ki bosta v sezoni 2021/22 nastopala v vzhodni skupini 3.…