Nogometaši Brinja Grosuplje so pričeli s pripravami na novo seono v 3. SNL Zahod. V lanski predčasno zaključeni so zasedli tretje mesto in bodo tudi v prihodnje nastopali med tretjeligaši. O igralski zasedbi in načrtih kluba, je spregovoril novi trener, Sanel Konjević.


“Ekipa je zelo homogena, en izvrsten miks fantov, ki so že nekaj let deležni kvalitetnega dela pod vodstvom trenerja Markovića, zato ni nobenega razloga za drastične spremembe. V primerjavi s preteklo sezono nas je zapustil Čilenec Gomara, ki se seli v Španijo. Priključeni so številni fantje iz lanskoletne mladinske ekipe, v klub pa se je vrnil Miran Ivanovski, ki lahko rečem, da predstavlja dodano vrednost za to ekipo tako v igralskem kot tudi psihološkem smislu. Prav tako me veseli povratek kapetana Boha, ki se počasi vrača po dolgotrajni poškodbi,” je o spremembah v moštvu spregovoril Konjević.

Nato pa za klubsko spletno stran dodal o načrtih v prihajajoči sezoni: “Cilj v novi sezoni je 1. mesto in napredovanje v 2. SNL. Fantje se zavedajo kakovosti, ki jo premorejo in verjamem, da bomo tudi letos igrali pomembno vlogo v borbi za napredovanje. Tudi klubsko vodstvo je kljub negotovi situaciji. povezani z virusom Covid-19, omogočilo fantom boljše pogoje na vseh področjih pred začetkom nove sezone, tako da imamo dobre temelje, da v novo sezono vstopamo optimistično, predvsem pa samozavestno. Seveda se zavedamo, da – če gledamo finance – smo verjetno nekje pod 5. mestom v primerjavi z drugimi klubi, a na igrišču se spopadeta ekipi in ne denar. Ocenjujem, da ima Ilirija najmočnejšo in najdražjo ekipo z nekaterimi novimi igralci, ki so še včeraj igrali v 1. SNL, in je prvi favorit prvenstva, poleg njih pa bo verjetno prvo mesto znova naskakovala tudi viška Svoboda ter tudi en primorski in en gorenjski klub.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Brata Bužinel za zmago proti Adrii

V četrtek sta pripravljalno srečanje odigrali moštvi Brd in Adrie iz Mirna. Zmage so se ve…