Med prazničnim vikendom bodo slovenski tretjeligaši v konkurenci zahod odigrali dvanajsti krog. Obeta se nam kar nekaj regionalnih obračunov, med katerimi izstopa gorenjski derbi med šenčurskim Tinexom in Savo iz Kranja, na Primorskem pa se bosta udarila Primorje in izolska Elta. Zelo zanimivo bo tudi v metropoli, kjer bosta mestni obračun odigrala Ilirija in Svoboda.

V času sobotnega kosila bosta sosedski obračun odigrala Brinje iz Grosuplja in ljubljanski Arne Tabor. Dolenjci so pretekli teden popravili spodrsljaj, ki so si ga v devetem krogu privoščili proti Kočevju in se z zmago nad Ilirijo znova vrnili na pravo pot. Grosupeljčani so na zadnjih štirih tekmah zabeležili tri zmage in z 22 točkami zasedajo visoko tretje mesto. Po tem, ko so na gostovanju pri Iliriji osvojili vse tri točke, bodo Grosupeljčani tudi proti drugi ljubljanski ekipi favorit. Arne Tabor igra v sila nekonstantni formi, saj so Ljubljančani na zadnjih petih tekmah trikrat remizirali, ter po enkrat zmagali in izgubili. Na svojem računu imajo devet točk in zasedajo nizko 12. mesto. Ljubljančani so v nizu dveh zaporednih remijev, takšnega razpleta pa se zagotovo ne bi branili niti po tekmi z Dolenjci.

Športni park Bledec bo gostil zanimivo tekmo med blejskim Hirterjem in Kočevjem. Blejci se nahajajo v izredno nekonstantni formi, saj so na zadnjih petih tekmah zabeležili dve zmagi in kar tri poraze. Novo ničlo so nekoliko presenetljivo zabeležili tudi prejšnji teden, ko so na gostovanju proti Vipavi minimalno klonili z rezultatom 1:0. Kljub temu pa Gorenjci zasedajo šesto mesto in proti Kočevju bodo zopet ciljali na zmago. Na drugi strani so Kočevci končno ujeli formo in so na zadnjih dveh tekmah zabeležili štiri točke. Po remiju proti Arne Taboru so zabeležili svojo osmo točko in zasedajo 13. mesto lestvice. Kočevci imajo na Gorenjskem priložnost, da nadaljujejo z dobrimi rezultati in izkoristijo slabšo formo svojih tokratnih gostiteljev. Z novo zmago bi lahko še napredovali na lestvici, a tudi Blejci bodo želeli popraviti slab vtis iz preteklega kroga.

Svojo prvo medsebojno tekmo pa bodo na Stadionu Polje odigrali nogometaši Žirov in vipavske Fame. Žirovci se nahajajo v slabi formi, saj v letošnji sezoni še niso zabeležili zmage. Na zadnjih štirih tekmah so zabeležili kar tri poraze, slabi rezultati pa Gorenjce držijo na samem dnu prvenstvene lestvice. Nazadnje so izgubili proti Tolminu, ki jih je nadigral s kar 3:0. Žirovci imajo na svojem računu zgolj pet točk, zato so nove točke nujne. Vendar pa bo tokratni tekmec v Žiri prišel s popotnico zmage, ki so jo nogometaši iz Vipave zabeležili na tekmi proti Bledu. Vipavci niso izgubili že na treh tekmah zapored, pri tem pa so zabeležili dve zmagi in en remi in s 15 točkami začenjajo spodnji del lestvice. Proti Žirovcem bodo igrali v vlogi favorita, to pa bo nova priložnost za nadaljevanje pozitivnega niza.

Še en sosedski obračun pa bo odigran v Mirnu, kjer se bosta srečala domača Adria in gostje iz Tolmina. Pred derbiju severne Primorske višje mesto zasedajo gostje, vendar v boljši formi igrajo Mirenčani. Te so na zadnjih dveh tekmah zabeležili štiri točke in zasedajo 11. mesto. Mirenačni dobro formo kažejo tudi v napadu, saj so na teh dveh tekmah zabili kar pet zadetkov. Na drugi strani je Tolmin pretekli teden popravil vtis s tekme proti Bledu in Žirovce odpravili s kar 3:0. Severni Primorci so na zadnjih treh tekmah zabeležili dve zmagi in poraz, s 15 točkami pa končujejo zgornji del lestvice. Zadnjo tekmo sta nasprotnika odigrala preteklo sezono, ko se je obračun 25. kroga končal s teniškim izidom 6:4 v korist Tolmina. Ker ekipi igrata v dobri formi, se nam tudi tokrat obeta zanimiva nogometna predstava.

Vodilno Primorje bo prvo mesto branilo na primorskem obračunu proti izolski Elti. Varovanci Andreja Komaca so v preteklem krogu izkoristili prvi poraz Svobode in se z zmago nad kranjsko Savo zavihteli na sam vrh prvenstvene lestvice. Sinovi burje igrajo v odlični formi, saj niso izgubili vse od petega kroga, ko so morali premoč priznati blejskemu Hirterju. V napadu blestita kapetan Amel Džuzdanović in Jakob Kodermac, ki imata na svojem računu že osem, oziroma sedem zadetkov. Dobro igrajo tudi gostje iz Izole, ki niso izgubili že na treh tekmah zapored in tako zbrali pet točk. Izolani so v preteklem krogu remizirali z mirensko Adrio, z 11 točkami pa zasedajo deseto mesto. Izolani bodo tudi proti Primorju želeli nadaljevati pozitiven niz, a bo proti prvouvrščeni ekipi lige ta podvig težak.

Glavni derbi kroga pa tokrat pripada obračunu Tinexa iz Šenčurja in kranjske Save. Nogometašem Šenčurja je v preteklem krogu uspelo nekaj, kar ni še nikomur v sezoni. Na težki tekmi v Ljubljani so prvi v sezoni premagali Svobodo in se z veliko zmago zavihteli na četrto mesto lestvice. Z dobro igro pa nadaljuje tudi njihov najboljši strelec Samo Kokalj, ki je na tekmi proti Svobodi zabeležil sedmi gol v sezoni. V veliko slabši formi pa se nahajajo nogometaši iz gorenjske prestolnice, ki so na zadnjih štirih tekmah zabeležili kar tri poraze. Pretekli teden so Kranjčani izgubili proti Primorju, slaba igra pa jih je pahnila na peto mesto lestvice. Na svojem računu imajo 17 točk, prav toliko kot Tolmin. Zato bodo morali tokratni gostje pošteno izboljšati svojo formo, če želijo ostati v stiku z najboljšimi.

Krog bosta na edini nedeljski tekmi sklenila Ilirija in Svoboda. Tekmeca bosta v mestni obračun krenila s popotnico poraza iz preteklega kroga. Ilirija je proti Brinju končala niz šestih zaporednih remijev in prvič po daljnem tretjem krogu, ko so klonili proti Vipavi. Ilirija z 11 točkami zaseda 11. mesto, za višja mesta pa potrebujejo tudi kakšno zmago. Na drugi strani pa bo Iliriji stala ranjena Svoboda, ki je v preteklem krogu zabeležila svoj prvi poraz v sezoni. Za Ljubljančane je bil usoden Tinex iz Šenčurja, ki jih je na Stadionu Svoboda premagal z rezultatom 2:3. Ker so nogometaši Svobode krog pred tem zgolj remizirali s Primorjem, je ta poraz varovance Jedinka Perice stal prvega mesta na lestvici. Zopet pa je zadel Aleksandar Đokić, ki ima na svojem računu že 17 zadetkov. Ker sta obe ekipi v preteklem krogu izgubili, se nam obeta zanimiv obračun, saj bosta želeli popraviti slab vtis izpred enega tedna.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Vitan Hodnik
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Tolminci se pripravljajo v Umagu

Slovenski tretjeligaš iz Tolmina se pripravlja na hrvaški obali, in sicer v Umagu. Predvče…