Znana sta 13. in 14. predstavnik, ki bosta v sezoni 2021/22 nastopala v vzhodni skupini 3. SNL. Na današnjem žrebu na Nogometni zvezi Slovenije je bilo določeno, da bodo v višji rang tekmovanja napredovali Posavci in Haložani.

Žreb je posledica odločitve izvršnega odbora NZS, da po koncu minule sezone iz 3. SNL ne bo izpadel nihče. Največja možnost oziroma priložnost za napredovanje v višji rang tekmovanja se je ekipam v MNZ tekmovanjih ponudila po pričakovani odločitvi NZS, da se bo vzhodna skupina 3. SNL širila iz 12 na 14 moštev, saj bi tekmovanje že po pravilniku moralo imeti 14 udeležencev. Druga možnost bi bila, če bi kateri od sedanjih tretjeligašev izrazil namero po prostovoljnem nazadovanju ali pa ne bi izpolnjeval licenčnih pogojev.

Željo po napredovanju v 3. SNL so izrazili pri treh klubih, in sicer so prijavo oddali pri ekipah Posavje Krško, Miklavž in Zavrč. Ker so vsi tretjeligaši na vzhodu, kot kaže, izpolnjevali licenčne pogoje in nihče od sedanjih članov ni izpadel, se je NZS pri svoji odločitvi o napredovanju pričakovano morala poslužiti žreba. Ta je bil srečen za Zavrč, ki je v bobnu s tremi ekipami bil izžreban kot prvi, in pa Posavje Krško, ki je dobilo medsebojni “obračun” proti Miklavžu. Nova sezona v 3. SNL se bo sicer pričela v mesecu avgustu.


Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

V Zrečah tudi visokorasli napadalec

Tretjeligaš iz Zreč je v svoje vrste zvabil svojega nekdanjega člana, v mlajših selekcijah…