Dosedanji drugoligaš iz Rogaške Slatine bo v prihodnji sezoni nastopal v 3. SNL Vzhod. Vodstvo Rogaške je razočarano nad odločitvijo NZS, svoje stališče so zapisali na klubski Facebook strani, ki ga navajamo v celoti.


“Sporočamo vam, da smo končno izvedeli novico, ki smo jo tako dolgo čakali, vendar ta novica ni pozitivna. V ponedeljek, 29. 6., je izvršilni odbor NZS sprejel odločitev, da bo NK Rogaška v sezoni 2020/21 tekmovala v 3. SNL – vzhod. Izvršilni odbor je torej upošteval razpored na lestvici, kot je bil v trenutku prekinitve tekmovanja. Ker smo zasedali predzadnje mesto, smo izpadli iz 2. SNL.

Vsi v klubu smo zelo razočarani nad odločitvijo, saj smo vložili veliko truda v zimskem premoru in si zadali cilj, da ostanemo v 2. ligi. Sestavili smo odlično ekipo, ki bi po našem mnenju do konca prvenstva priborila obstanek. Spomladanski del smo začeli z zmago, nato pa je se je zgodilo nekaj, česar ni nihče pričakoval. Zaradi pandemije se prekine prvenstvo, sedaj pa smo izpadli iz lige.

Kljub temu, da je NZS sporočila, da ne bodo oškodovali klubov, je bil NK Rogaška hudo oškodovan v treh nogometnih selekcijah. Najprej smo izvedeli, da naši kadetski in mladinski ekipi, kljub širitvi 2. SKL/2. SML, izpadata v MNZ Celje. Sedaj pa smo še izvedeli, da iz 2. SNL izpada tudi naša članska ekipa. Vse tri selekcije so minimalno zaostajale za svojimi konkurenti in bi se lahko v enem krogu že vse spremenilo. Težko je opisati občutke, ko izveš, da na takšen način nazaduješ v nižje lige.

Zelo smo razočarani tudi s samo komunikacijo z NZS-jem. Ni bilo odgovorov na vprašanja ali pa njihovi odgovori niso bili konkretni. Ni bilo odgovora na pritožbo o izpadu kadetske in mladinske selekcije in tudi danes ni noben izmed članov uprave kluba prejel uradno obvestilo oziroma sporočilo, da je včeraj bilo sprejeto, da naša članska ekipa izpade v nižjo ligo. To informacijo smo najprej izvedeli od drugih virov, nato pa smo lahko še prebrali okrožnico, ki je objavljena na spletni strani NZS-ja.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od admin
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

V Zrečah tudi visokorasli napadalec

Tretjeligaš iz Zreč je v svoje vrste zvabil svojega nekdanjega člana, v mlajših selekcijah…