Na Prevaljah te dni gostijo nogometni kamp Hermana Čepelnika, ki bo predvidoma trajal vse do 3. julija. Včerajšnji prvi dan je bila izpeljana tudi okrogla miza, katere gosta sta bila Sergej Jakirović in Matjaž Kek.


Jakirović je na Prevaljah znan obraz, saj je v sezonah 2000/01 in 2001/02 bil član Korotana in je za klub v prvi ligi zbral 50 nastopov. Med strelce se je vpisal osemkrat, v obeh sezonah pa je naslov državnih prvakov osvojil Maribor. Sedanji trener vijoličastih ima lepe spomine na Koroško in se še dobro spominja svoje zgodbe kako je prišel v Slovenijo: “Zelo sem vesel sem, da sem po dvajsetih letih bil povabljen sem. Vrnili so se spomini, tukaj imam ogromno prijateljev in res sem vesel, da sem tukaj. Moja pot v Korotanu se je dejansko začela s preizkušnjo, saj sem prve tri tekme za klub nastopal kot igralec na preizkušnji. Prva tekma je bila proti Kopru, ki smo jo zmagali. Nato je sledila pokalna tekma proti Rudarju in to smo izgubili. Trener Borut Jarc, ki ima še danes bundesliga frizuro, je že začel dvomiti v moje kvalitete.  Tekma, ki je odločila o mojem obstoju v klubu je bila v Ljudskem vrtu proti Mariboru, zmagali smo z 3:1 in podpisal sem pogodbo ter tukaj ostal dve sezoni.”

Po drugi strani pa Matjaž Kek nima najbolj prijetnih spominov na Prevaljčane, saj kot gostitelji nikoli niso bili preveč gostoljubni: “Jaz imam na Prevalje bolj grenke spomine. Ne vem, če sem tukaj v vseh letih kdaj zmagal. Tukaj je bilo vedno zelo burno igrati. Takrat je Korotan za nas iz Maribora vselej pomenil enega zelo težkega nasprotnika. Na eni strani izredna motivacija, na drugi strani kvaliteta, ki se je vedno hotela dokazati.” Tako Kek kot tudi Jakirović sta v zadnjih dneh na Koroškem imela pravo mini turnejo. Ob Korotanu sta obiskala tudi Fužinar in Dravograd.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

V Zrečah tudi visokorasli napadalec

Tretjeligaš iz Zreč je v svoje vrste zvabil svojega nekdanjega člana, v mlajših selekcijah…