Čeprav je do začetka sezone 2020/21 še dober mesec in pol, uradno še vedno ni znano kateri klubi bodo igrali v tekmovanjih pod okriljem Nogometne zveze Slovenije. V 3. SNL, katere začetek je načrtovan za 15. avgust, v naslednji sezoni očitno ne bo predstavnikov iz Pomurja.


Trenutni obrisi, kako bi naj 3. SNL izgledala v prihodnji sezoni, kažejo na velike spremembe v primerjavi s prejšnjo sezono, ki je zaradi pandemije bila predčasno zaključena. Kljub temu, da je 2. SNL po odigranem 20. krogu bila prekinjena in tekmovanja ni bilo mogoče zaključiti, bosta Dravograd in Rogaška očitno nazadovala stopničko nižje in bosta v prihodnje del vzhodne skupine 3. SNL. Ta bo predvidoma štela 12 ekip, v njej pa naj ne bi bilo predstavnikov iz MNZ Murska Sobota in MNZ Lendava. V prejšnji sezoni so med tretjeligaši nastopali Odranci, Ljutomer, Veržej in Radgona.

Zahodna skupina 3. SNL bi naj štela še dva predstavnika več, in sicer bi v njej moralo nastopati 14 ekip. Tudi tukaj ni šlo brez zapletov, saj sta prvouvrščeni ekipi MNZ Ljubljana zavrnili napredovanje med tretjeligaše. Tam torej ne bosta igrala Kolpa in Ihan, se pa vrača Zagorje. To seveda pomeni, da v novi sezoni navijači ne bodo mogli spremljati velikega zasavskega derbija, saj bo trboveljski Rudar še naprej igral v lokalni regionalni ligi.

Predvidena sestava 3. SNL v sezoni 2020/21:

Vzhod:
– NK Rogaška
– NK Koroška Dravograd
– NK Podvinci
– ND Dravinja
– NK Zreče
– NK Šampion
– DNŠ Prevalje
– NK Bistrica
– ŠD Videm
– NK Dobrovce
– ŠD Cirkulane
– NK Šmarje pri Jelšah

Zahod:
– NK Svoboda Ljubljana
– NK Brinje Grosuplje
– NK Bled
– ŠD Šenčur
– NK Tolmin
– NK Sava Kranj
– NK Vipava
– ND Ilirija 1911
– NK Žiri
– MNK Izola
– ND Adria
– ND FC Postojna
– NK Škofja Loka
– NK Zagorje

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

3. SNL Vzhod: Nedeljska obračuna Rogaški in Cirkulanam

V 3. SNL Vzhod sta preostala obračuna šestega kroga prinesla točke gostujočima ekipama. Ro…