Vodilno Šmartno bo v nedeljo doma proti Bistrici lovilo še šesto zaporedno prvenstveno zmago s katero bi ostalo na vrhu lestvice. Gostitelji so trenutno v izvrstni formi, kar pa lahko trenutno veseli domače stratega Ramiza Smajlovića so tudi zelo učinkoviti. Bistričani na drugi strani so pričakovali bistveno več od trenutnega sedmega mesta, a za samim vrhom ne zaostajajo veliko, zgolj pet točk. Srečanje proti vodilni ekipi prvenstvene razpredelnice bo pravi test za Bistričane, ki si želijo povsem k vrhu, lahko Bistričani prekinejo niz petih zaporednih zmag Šmartnega?


Drugo nedeljsko srečanje bo odigrano v tradicionalnem dopoldanskem terminu v katerem bo Videm doma gostil Odrance. Gre za obračun pete in tretje ekipe iz prvenstvene razpredelnice, ki ju ločit zgolj točka. Videmčani so zadnji domači obračun izgubili proti Bistrici, pretekli vikend pa pričakovano vknjižili vse tri točke pri Radgoni. Na drugi strani so Odrančani v zadnjih dveh krogih osvojili le eno točko, kar je bistveno manj od pričakovanega. Videmčani si želijo doma izkoristiti prednost domačega igrišča, medtem ko si Odrančani želijo po dveh krogih končno priti do še pete prvenstvene zmage. Bodo Videmčani z domačimi tremi točkami prehiteli tokratne goste?

Drugouvrščeni Podvinci se tokrat odpravljajo v goste v knežje mesto k Šampionu. Podvinčani so še edini, ki v dosedanjih sedmih krogih niso izgubili, medem pa Celjanom ne gre vse po načrtih. A Celjani stavijo na prednost domačega igrišča, kjer so nazadnje tudi prišli do treh točk, ko so ugnali Dravinjo. Podvinčani so v seriji dveh zaporednih remijev, želja gostujočega stratega Aleša Čeha, pa je peta prvenstvena zmaga s katero bi Podvinčani zadržali drugo mesto na lestvici, ob morebitnem neuspehu Šmartnega pa se ponovno zavihteli na sam vrh razpredelnice.

Zreče bodo doma iskale pot k tretji zaporedni zmagi proti zadnjeuvrščeni Radgoni. Zrečani, ki se nahajajo trenutno na visokem četrtem mestu so v srečanju proti Radgončanom v vlogi izrazitega favorita. Radgončani na svojem računu še nimajo točk in v soboto bi se pod Roglo moral zgoditi pravcati čudež, da bi Radgončani odšli iz Zreč neporaženi. Vse razen zanesljive zmage Zrečanov bi bilo izjemno veliko presenečenje.

Zelo zanimivo bi morali biti tudi v prestolnici Prlekije, kjer bod domači Ljutomer lovil tretjo zaporedno zmago proti konjiški Dravinji. Prleki so kot kaže ujeli pravo formo, medtem ko so Konjičani nekoliko popustili in za tokratnimi gostitelji zaostajajo tri točke. Konjičani prihajajo k Ljutomeru z načrtom po tretji prvenstveni zmagi, s katero bi okrepili samozavest, medtem ko Ljutomerčani upajo, da nadgradijo lepo zmago proti Odrancem iz preteklega kroga, ter pridejo do tretje zaporedne zmage v prvenstvu s katero bi vsaj zadržali šesto mesto.

Nogometaši prevaljskega Korotana bodo pod žarometi lovili tretjo prvenstveno zmago, proti Veržeju. Korošci so v zadnjih dveh domačih obračunih osvojili tri točke, tokrat pa jih vsaj na videz čaka bistveno lažja naloga, kot v preostalih obračunih, saj Veržejcem ne gre in ne gre. Veržejci se nahajajo v črni seriji kar šestih zaporednih porazov, ki si jo seveda želijo prekiniti, a trenutna forma in rezultati kažejo, da jih tudi proti Korošcem čaka izjemno zahtevna naloga, v kolikor se želijo iz stadiona Ugasle peči vrniti s točkami.  

Razpored 8. kroga 3. SNL vzhod:

Sobota; 12.10.2019

15.30; Ljutomer; Avto Rajh Ljutomer : Dravinja

15.30; Zreče; Zreče : Radgona

16.00; Celje; Šampion : Podvinci

18.00; Prevalje; Korotan Prevalje : Veržej

Nedelja; 13.10.2019

10.30; Videm pri Ptuju; Videm pri Ptuju : Odranci

15.30; Šmartno ob Paki; Šmartno 1928 : Kety Emmi Bistrica 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od admin
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Bled izstopil iz 3. SNL zahod, zamenjava že najdena

Nogometna zveza Slovenije je na včerajšnji korenspondenčni seji obravnavala odstop NK Bled…