Najvišjo sobotno zmago drugega kroga vzhodnega dela 3. SNL so vpisali nogometaši konjiške Dravinje, ki so kar osemkrat poslali žogo v mrežo gostov iz Veržeja. Varovanci Braneta Vodopivca so svoj pohod pričeli že v 12. minuti srečanja, ko je za vodstvo poskrbel Jan Poljanec. Že po dobrih dvajsetih minutah igre so Konjičani povišali vodstvo, ko je zadel Jernej Čerenak. Nato je na sceno ponovno stopil Jan Poljanec z dvema zaporednima zadetkoma, za izdatno prednost s 4:0 že v 34. minuti igre. Konjičani niti v končnici prvega polčasa niso popuščali, peti zadetek pri gostiteljih je dosegel Andraž Kolar v 38. minuti. Rezultat polčasa pa je v 43. minuti postavil Jan Poljanec s svojim četrtim zadetkom na srečanju. V nadaljevanju so Konjičani le malce popustili, a kljub temu še dvakrat zatresli veržejsko mrežo pod oba zadetka v drugem delu se je podpisal Blaž Brglez.


Odrančani so po uvodnem porazu v gosteh, tokrat v prvem domačem dvoboju proti Bistrici vknjižili prvo prvenstveno zmago. Dobrih sto petdeset gledalcev je čakalo na prvi zadetek vsega le 6. minut, ko je Tadej Čuk, premagal Jako Dabanoviča. Po dobre pol ure igre je  Anej Meznarič povišal vodstvo gostiteljev, ki so tako na odmor odšli z lepo popotnico, prednostjo dveh zadetkov. V nadaljevanju, so Bistričani skušali izničiti prednost, a so bili pri tem neuspešni, še več dobrih petnajst minut pred iztekom rednega dela je še drugič na srečanju mrežo gostov zatresel Tadej Čuk in tako postavil tudi končni rezultat srečanja.

 V Ljutomeru so gostovali nogometaši Šmartnega, srečanje pa po 90. minutah ni prineslo zmagovalca. Boljše so v srečanje vstopili gostje, ki so povedli v 12. minuti, ko je za vodstvo Šmartnega zadel Matjaž Trop. Tik pred iztekom prvega dela, so gostje še povišali prednost, za občutnejše vodstvo ob polčasu je zadel Jordan Korošec. Ljutomerčani so dobrih osem minut pred iztekom rednega dela le uspeli rezultat znižati, ko je gostujočega vratarja Damirja Mušiča premagal Nino Bertalanič. Zadetek je dal Ljutomerčanom novo moč, in v 87. minuti so varovanci Boštjana Zemljiča uspeli rezultat izenačiti, izenačujoči zadetek je dosegel Miha Rakovec.

Uvodni nedeljski obračun je v Vidmu pri Ptuju pripadel gostom iz Zreč. Zrečani so že v 14. minuti srečanja povedli, ko je domačega vratarja Marka Klasinca premagal Jakob Jelenko. Z minimalno prednostjo so se Zrečani podali tudi v nadaljevanje srečanja. Po dobri uri igre so gostje svojo prednost povišali, ko je strel iz bele točke izkoristil Žan Zupanc Terglav. Videmčanom v nadaljevanju ni uspeli izničiti prednosti gostov, tako so se nogometaši Zreč veselili še druge prvenstvene zmage.  

Druge zaporedne zmage so se veselili tudi nogometaši Podvincev, ki so doma pred več kot dvesto petdeset gledalci premagali prevaljski Korotan. V 35. minuti je za veselje na tribunah poskrbel Jan Ziko Zajko, kar je bil tudi edini zadetek v prvem delu srečanja. Podvinčani so svojo prednost povišali dobrih dvanajst minut pred iztekom rednega dela, ko je še drugič na srečanju prevaljsko mrežo zatresel Jan Ziko Zajko. Drugo prvenstveno zmago in končni rezultat je v sodnikovem dodatku potrdil Aleš Čeh.

Za najvišjo zmago kroga pa so poskrbeli nogometaši celjskega Šampiona, ki so na Olimpu Radgoni nasuli ducata zadetkov, ki so že v prvem delu petkrat zatresli mrežo Radgončanov. Na srečanju je izstopal Jetmir Torra, ki je mrežo Radgončanov zatresel kar sedemkrat, od tega enkrat iz najstrožje kazni. Za Celjane je še dvakrat zadel Aleš Lampret in Luka Mihalič, enkrat pa je bil natančen Gašper Veligošek.  

Rezultati 2. kroga 3. SNL vzhod:

Odranci : Kety Emmi Bistrica 3:0 (2:0)

150; Čuk 6`, 76`, Meznarič 30`

Dravinja : Veržej 8:0 (6:0)

70; Poljanec 12`, 25`, 34`, 43`, Čerenak 21`, Kolar 38`, Brglez 65`, 66`

Avto Rajh Ljutomer : Šmartno 1928 2:2 (0:2)

100; Bertalanič 82`, Rakovec 87`; Trop 12`, Korošec 44`

RK: Halilović 92` – Šmartno 1928

Videm pri Ptuju : Zreče 0:2 (0:1)

100; Jelenko 14`, Zupanc Terglav 61`-11m

Podvinci : Korotan Prevalje 3:0 (1:0)

250; Zajko 35`, 78`, Čeh 92`

Šampion : Radgona 12:0 (5:0)

30; Torra 8`, 21`, 34`, 40`, 47`, 71`-11m, 78`, Mihalič 17`, 70`, Veligošek 49`, Lampret 65`, 86`

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Ljubljančani s pol ducata zadetkov odpravili Grosupeljčane

Nekaj slovenskih prvoligašev je z današnjim dnem začelo s pripravljalnimi tekmami na nadal…