Nogometaši Odrancev so proti celjskemu Šampionu vknjižili tretjo zaporedno zmago v prvenstvu. Prvi polčas maloštevilnim gledalcem ni ponudil zadetkov, zato pa je bilo toliko bolj zanimivo v sami končnici srečanja. V 75. minuti so povedli Odrančani, ko je David Vinkovič premagal domačega vratarja Jako Grobelnika. Le pet minut zatem so Celjani uspeli rezultat izenačiti, ko je za veselje v domačem taboru poskrbel Aljaž Kolšek. Tri minute pred iztekom rednega dela so Odrančani še drugič na srečanju povedli, za novo vodstvo je poskrbel Mitja Žerdin. Končni rezultat srečanja je v peti minuti sodnikovega dodatka z drugim zadetkom na srečanju postavil David Vinkovič. Odrančani so se po tretji zaporedni zmagi zavihteli na drugo mesto lestvice.


Do prve prvenstvene zmage so pred svojimi gledalci proti Veržeju prišli nogometaši Ljutomera. Na prvi zadetek je dobrih sto petdeset gledalcev čakalo slabe pol ure, ko je v polno meril Nino Bertalanič za vodstvo gostiteljev. V 65. minuti so Ljutomerčani svojo prednost povišali, po zadetku Maria Skuhale. Le dve minuti zatem so Ljutomerčani pobegnili že na tri zadetke prednosti, ko je v polno meril Luka Nemec. Gostom več kot častni zadetek v končnici srečanja ni uspelo doseči, končni rezultat je postavil rezervist Mark Žvikart.

Nogometaši Šmartnega so v Zrečah prišli do druge prvenstvene zmage. Dobrih sto gledalcev v prvem delu ni videlo zadetkov. Po dobri uri igre pa so povedli nogometaši Šmartnega, ko je domačega vratarja Primoža Ravnaka premagal Fatlind Vezaj. Dobrih petnajst minut pred iztekom rednega dela so Zrečani uspeli rezultat izenačiti ko je svojega vratarja premagal Urh Justin. V končnici so gostje še enkrat uspeli zadeti, še drugič na srečanju je v polno meril Fatlind Vezaj, za končno zmago s katero so se po točkah izenačili z Zrečami.

V nedeljskem dopoldnevu so Videmčani doma tesno ugnali prevaljski Korotan. Srečanje so sicer boljši pričeli Korošci, ki so povedli sredi prvega polčasa, ko je domačega vratarja Marka Klasinca premagal Tine Lasnik. V končnici prvega polčasa so Videmčani uspeli rezultat izenačiti, ko je zadel Nikola Antolić. Po dobri uri igre so varovanci Darka Jeze uspeli rezultat popolnoma obrniti v svojo korist, ko je zadel Jaka Vajda. Le pet minut zatem so Videmčani na krilih še drugega zadetka Jake Vajde pobegnili za dva zadetka. Korošci so tik pred iztekom rednega dela rezultat znižati, ko je končni rezultat iz najstrožje kazni postavil Grega Triplat.

V derbiju četrtega kroga v Podvincih med domačimi Podvinčani in Bistrico ni bilo zmagovalca. Derbi je na tribune privabil kar dvesto petdeset gledalcev, ki so na prvi zadetek čakali do 18. minute, ko je domače v vodstvo popeljal Leon Anežl. Dobrih deset minut pred iztekom prvega polčasa so gostje rezultat poravnali, izenačujoči zadetek je dosegel Jaša Martinčič iz najstrožje kazni. Že v tretji minuti nadaljevanja so Podvinčani ponovno pobegnili, ko je v polno meril Rok Koren. Bistričani so se uspeli vrniti v igro še enkrat, v 77. minuti je za drugo izenačenje in končni rezultat zadel Žan Kovačič. Podvinčani, ki še vedno niso vknjižili poraza držijo še vedno prvo mesto, Bistrica je peta.

Rezultati 4. kroga 3. SNL vzhod:

Avto Rajh Ljutomer : Veržej 3:1 (1:0)

150;  Bertalanič 29`, Skuhala 65`, Nemec 67`; Žvikart 84`

Zreče : Šmartno 1928 1:2 (0:0)

100; Justin 75`-ag; Vezaj 60`, 84`

Šampion : Odranci 1:3 (0:0)

50; Kolšek 80`; Vinkovič 75`, 95`, Žerdin 87`

Dravinja : Radgona – ODPOVEDANO

Videm pri Ptuju : Korotan Prevalje 3:2 (1:1)

100; Antolić 38`, Vajda 60`, 65`; Lasnik 22`, Triplat 89`-11m

Podvinci : Kety Emmi Bistrica 2:2 (1:1)

250; Anžel 18`, Koren 48`, Martinčič 36`-11m, Kovačič 77`

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od admin
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Ljubljančani s pol ducata zadetkov odpravili Grosupeljčane

Nekaj slovenskih prvoligašev je z današnjim dnem začelo s pripravljalnimi tekmami na nadal…