Šesti prvenstveni krog v vzhodni skupini 3. slovenske nogometne lige se bo pričel z dvema sobotnima srečanja, preostala štiri bodo odigrana v nedeljskem terminu.


Najzanimivejše sobotno srečanje bo odigrano v Zrečah, kjer v goste prihajajo nogometaši Veržeja. Zrečani so po odličnem začetku nekoliko padli v formi in v zadnjih dveh krogih dvakrat priznali premoč nasprotnikom. Na drugi strani pa tudi Veržeju ne gre in ne gre, po uvodnem skalpu Odrancev so Veržejci nanizali kar štiri zaporedne poraze. V obeh taborih upajo na prekinitev črnega niza, a nekoliko več možnosti za končno slavje le imajo v domačem taboru.

Drugi sobotni obračun bo odigran v Ljutomeru, kjer domači Ljutomer gosti povsem razglašeno Radgono. Čeprav tudi Ljutomerčani niso v optimalni formi, so proti Radgončanom izraziti favoriti za tri točke. Za Ljutomerčane bo to še tretja zaporedna domača tekma, seveda upajo na drugo prvenstveno zmago s katero bi se približali polovici prvenstvene razpredelnice. Radgončani se ubadajo s številnimi težavami, kar kaže na koncu koncev tudi razpredelnica, trenutno so na zadnjem mestu in še niso osvojili točk, že točka pri Ljutomeru pa bi ila za Radgono izjemnega pomena.

Uvodni nedeljski obračun bo odigran na obronkih Haloz, kjer bo Videm pri Ptuju gostil ekipo Kety Emmi Bistrice. Videmčani se v domači dvoboj podajajo v seriji dveh zaporednih zmag, katero si želijo nadaljevati. Sploh na domačem igrišču, Videmčani veljajo za izrazito neugodnega nasprotnika. Bistričani prihajajo na Videm kot izzivalci, tudi na lestvici zaostajajo za točko proti tokratnim gostiteljem, a v gostujočem taboru le upajo, da strnejo vrste in osvojijo drugo zaporedno prvenstveno zmago s katero bi na lestvici prehiteli prav Videmčane.

Osrednji dvoboj kroga bo odigran v Podvincih, kjer domači ekipi v goste prihajajo nogometaši Odrancev. Podvinčani v letošnjem prvenstvu še ne poznajo poraza in imajo pred Prekmurci točko prednosti. Gostje so po uvodnem spodrsljaju nanizali štiri zaporedne zmage in upajo tudi na točke iz derbija vrha prvenstvene razpredelnice. Podvinčani, ki so trenutno največje presenečenje dosedanjega dela prvenstva, bodo doma naredili vse, da točk ostanejo doma.

Nogometaši Šmartnega 1928 bodo doma iskali pot k še četrti zaporedni prvenstveni zmagi proti prevaljskemu Korotanu. Šmartno je kot kaže ujelo pravo formo, sploh doma pa igrajo varovanci Ramiza Smajlovića zelo dobro in le Podvinčani so v prvem kolu odnesli iz Šmartnega ob Paki točke. Na drugi strani so Prevaljčani pretekli vikend uspeli vknjižiti tri točke, ko so doma ugnali Zreče, a tokrat jih čaka izjemno gostovanje, Korošci se prav gotovo zavedajo, da bi bila že točka proti razigranemu Šmartnemu velik uspeh.

V knežjem mestu bo domači Šampion gostil ekipo konjiške Dravinje. Celjani se v srečanje proti Konjičanom podajajo v seriji dveh zaporednih porazov, ki si jo želijo prekiniti, medtem pa so tudi Konjičani pretekli vikend prvič v prvenstvu doživeli poraz, ko so ostali brez točk v Odrancih. Dravinja ima ob tekmi manj tri točke več od Celjanov, a tokrat bodo morali varovanci Braneta Vodopivca pokazati bistveno več kot v Odrancih, če se želijo iz Celja vrniti s polnim izkupičkom.

Razpored 6. kroga 3. SNL vzhod:

Sobota; 28.9.2019

16.00; Ljutomer; Avto Rajh Ljutomer : Radgona

16.00; Zreče; Zreče : Veržej

Nedelja; 29.9.2019

10.30; Videm pri Ptuju; Videm pri Ptuju : Kety Emmi Bistrica

16.00; Celje; Šampion : Dravinja

16.00; Podvinci; Podvinci : Odranci

16.00; Šmartno ob Paki; Šmartno 1928 : Korotan Prevalje

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Ljubljančani s pol ducata zadetkov odpravili Grosupeljčane

Nekaj slovenskih prvoligašev je z današnjim dnem začelo s pripravljalnimi tekmami na nadal…