V devetem krogu 3. SNL Vzhod smo spremljali zelo zanimive obračune. Ob dveh lokalnih derbijih, smo imeli še vsaj dve zelo izenačeni tekmi.


Vodilna Kety Emmi Bistrica je gostovala pri zadnjeuvrščenih Dobrovcah. Že pred samim obračunom je bilo jasno, da bodo domači težko konkurirali vodilni ekipi lige, a vseeno se niso želeli predati tako zlahka. In res so precej drago prodali svojo kožo. V prvem polčasu zadetkov nismo videli, Dobrovčani so mrežo uspeli ohraniti nedotaknjeno in tako na odmor odšli z 0:0. Na začetku drugega polčasa pa so vendarle klonili. Za vodstvo gostov 0:1 je v 48. minuti poskrbel Nejc Bračko. Devet minut kasneje so Bistričani vodstvo še povišali. Za 0:2 je zadel Sebastjan Šlak. A domači so kaj hitro odgovorili. Dve minuti po drugem prejetem zadetku, je Žan Petek znižal na 1:2 in vlil nekaj upanja zadnji ekipi prvenstva. Veselje pa ni trajalo prav dolgo, saj so gostje v 68. minuti prišli do novega povišanja, ponovno pa je zadel Sebastjan Šlak. Za končnih 1:4 pa je v 80. minuti srečanja zadel Jaša Martinčič.

V derbiju Dravinjske doline sta se v Zrečah pomerili ekipi domačih Zreč in gostujoče Dravinje iz Slovenjskih Konjic. Obetal se je izenačen derbi, ekipi je namreč na lestvici ločilo le 3 točke. A že v 21. minuti se je na igrišču vse spremenilo. Direktni rdeči karton si je pri domačih prislužil Blaž Podkrajšek. S tem se je tehtnica na igrišču nagnila malenkost na stran gostov. V 34. minuti so ti prednost tudi unovčili. Za 0:1 je gol dosegel Žan Čakš. Ob koncu polčasa pa so nogometaši iz Konjic še povišali vodstvo. Za rezultat polčasa 0:2 je bil natančen Blaž Kolar. Vse do konca tekme sprememb rezultata ni bilo. V 89. minuti pa so domači iz enajstmetrovke le zadeli častni zadetek. Uspešno je strel z bele točke izvedel Andraž Boček.

V Rogaški Slatini se je odvil še en derbi. Tokrat derbi Kozjanskega med domačo Rogaško in Šmarjami pri Jelšah. Domači so na tej tekmi veljali za izrazite favorite, kar so na igrišču tudi pokazali. V 13. minuti so vodili že z 2:0, zadela sta Anej Kmetič in Denis Šmigoc. Videli smo tudi en rdeči karton, katerega si je po dveh rumenih kaznih prislužil rezervni nogometaš Šmarja Uroš Mikše. Ob koncu polčasa so gostje znižali na 1:2 preko Jureta Drofenika. A gostje so v drugem polčasu potrdili prevlado še s tremi zadetki. V 67. minuti je zadel Andrej Pavlović, Denis Šmigoc je svoj drugi zadetek pristavil v 74., David Deljić pa je v 90. minuti postavil končnih 5:1 za domače.

Cirkulane so gostile Korotan iz Prevalj. Domači so pred tekmo veljali za rahle favorite, saj so bili na 4. mestu kar šest točk pred Korošci. V prvem polčasu zadetkov nismo bili deležni, dva pa smo videli v drugem polčasu. Najprej je za vodstvo domačih z 1:0 v 57. minuti zadel Alen Cimerman in dolgo je kazalo, da se bo s tem izidom tekma tudi končala. Vendarle pa so gostje v 91. minuti rezultat izenačili. Za končnih 1:1 je zadel Blaž Kovač in tako so gostje domačim odščipnili točko.

Nogometaši Dravograda so se odpravili na gostovanje k Podvincem in tja prišli, kot manjši favoriti za vse tri točke. Začelo se je po pričakovanjih in v 27. minuti so gostje tudi povedli z 0:1. Zadel je Martin Šteharnik. Nekdanji slovenski reprezentant, Nejc Pečnik, je v 77. minuti še drugič zatresel mrežo Podvincev in povišal izid na 0:2. Za kozmetični popravek rezultata pa je v 90. minuti končni izid 1:2 postavil domači igralec Jernej Orovič.

Celjski Šampion je na svojem stadionu Olimp gostil Videm pri Ptuju. Po slabšem pričetku sezone so se domači po zmagi nad Podvinci le nekoliko pobrali in tudi tokrat računali na celoten izkupiček. Začeli so odlično in že v 3. minuti je Urh Moličnik zadel za 1:0. Sedem minut pred koncem tekme pa so domačo zmago dokončno zapečatili. Gal Grobelnik je namreč v 83. minuti postavil končnih 2:0.

9. krog, 3. SNL Vzhod:

DOBROVCE : KETY EMMI BISTRICA  1:4 (0:0)
Petek 59′; Bračko 48′, Šlak 57′, 68′, Martinčič 80′

ZREČE : DRAVINJA  1:2 (0:2)
Boček 89′ (11m); Čakš 34′, Kolar 45′
RK: Podkrajšek 21′ (Zreče)

ROGAŠKA : ŠMARJE PRI JELŠAH  5:1 (2:1)
Kmetič 4′, Šmigoc 13′, 74, Pavlović 67′, Deljić 90′; Drofenik 45+1′
RK: Mikše 32′ (Šmarje pri Jelšah)

CIRKULANE : KOROTAN PREVALJE  1:1 (0:0)
Cimerman 57′; Kovač 91′

PODVINCI : DRAVOGRAD  1:2 (0:1)
Orovič 90′; Šteharnik 27′, Pečnik 77′

ŠAMPION : VIDEM PRI PTUJU  2:0 (1:0)
Moličnik 3′, Grobelnik 83′

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Rok R.
Naloži več novic iz 3. liga vzhod

Dodaj odgovor

Poglejte še

Tretjeligaš remiziral z drugoligašem

Včeraj sta pripravljalno srečanje odigrala tretjeligaš Rogaška in drugoligaš iz Velenja, N…