Najvišjo zmago kroga so vknjižili nogometaši Kety Emmi Bistrice, ki so doma pred tristo gledalci ugnali Radgono. Bistričani so izjemno pričeli srečanje in že v 4. minuti povedli, ko je mrežo gostov zatresel Jaša Martinčič. Po dobre pol ure igre je zaradi rdečega kartona moral igrišče zapustiti Petar Božek, a Bistričani v prvem polčasu prednosti niso povišali. So pa izjemno vstopili v drugi del srečanja in že v drugi minuti nadaljevanja povišali prednost, ko je v polno meril Tomaž Avguštin. Po dobri uri igre so Bistričani še tretjič zadeli, natančen je bil Tim Jelenko, dobrih deset minut zatem je v polno meril Aljaž Polegek, končni rezultat pa je v končnici srečanja postavil Andraž Korošec.

V Veržeju so tri točke proti gostom iz Odrancev ostale doma. Dobrih dvesto petdeset gledalcev je na prvi zadetek čakalo vse do 14. minute, ko je gostujočega vratarja Gašperja Šarugo premagal Karel Šalamun. Po slabe pol ure igre so Veržejci svojo prednost povišali, ko je v polno meril Andrej Fanedl in s tem tudi postavil rezultat polčasa. Že v osmi minuti nadaljevanja so gostitelji še tretjič zatresli mrežo gostov, iz najstrožje kazni je v polno meril Aleksander Nedižavec. Gostje so dobrih petnajst minut pred iztekom srečanja uspeli le ublažiti poraz, končni rezultat je postavil Patrik Horvat.

Dobrih dvesto gledalcev na Prevaljah proti Dravinji ni videlo presenečenja. V deževnem vremenu so srečanje boljše pričeli gostitelji, ki so povedli v 20. minuti srečanja, ko je gostujočo mrežo zatresel Lovro Grušovnik. V nadaljevanje so vstopili odločneje varovanci Braneta Vodopivca, v deveti minuti nadaljevanja je rezultat izenačil Žan Ramšak. Dobrih petnajst minut pred iztekom rednega dela je rezultat v korist Konjičanov obrnil Jan Poljanec, ter tako Dravinji priigral prvo prvenstveno zmago.

Izjemno zanimivo srečanje je bilo odigrano v Zrečah, kjer so se zmage proti gostom iz Ljutomera veselili gostitelji. Slabih sto gledalcev v prvem polčasu ni videlo zadetkov, zato pa je bilo toliko bolj zanimivo v nadaljevanju. V 67. minuti so Zrečani povedli, potem ko je mrežo Prlekov zatresel Anže Podgrajšek. Le tri minute zatem so Ljutomerčani rezultat izenačili, izenačujoči zadetek je dosegel Alen Brumen. V 83. minuti so varovanci Boštjana Zemljiča rezultat popolnoma obrnili v svojo korist, za vodstvo gostov je zadel Jožek Cener. V sami končnici srečanja pa je na sceno stopil najučinkovitejši Zrečan Matej Vinkovič, ki je v 85. minuti najprej rezultat izenačil. V samem izteku srečanja pa s svojim drugim zadetkom priigral Zrečam prvo prvenstveno zmago.

V uvodnem nedeljskem srečanju so se treh točk proti celjskemu Šampionu veselili nogometaši Vidma pri Ptuju. Prvi polčas pred približno sto gledalci ni ponudil zadetkov, edinega so gledalci videli v samem izteku srečanja, ko je v drugi minuti sodnikovega dodatka tri točke Videmčanom priigral Gregor Cafuta.

V zadnjem srečanju uvodnega kroga so se treh točk razveselili nogometaši Podvincev, ki so slavili pri Šmartnemu. Gostje so izjemno vstopili v srečanje in že v 7. minuti povedli, ko je domačega vratarja Damirja Mušića premagal Rok Koren. Že v 19. minuti srečanja so Podvinčani povišali prednost, ko je zadel Jernej Orovič. Le šest minut zatem so varovanci Ramiza Smajlovića uspeli rezultat znižati, gostujočega vratarja Tiborja Cajnka je premagal David Hrastnik. V 35. minuti so gostje ponovno pobegnili na varna dva zadetka srečanja, ko je zadel Rok Svenšek. V izteku prvega polčasa so gostitelji še enkrat uspeli rezultat znižati, za rezultat polčasa je postavil Urh Justin. V drugem delu srečanja dvesto gledalcev ni videlo zadetkov, tako so se ob koncu prve zmage veselili nogometaši Podvincev.

Rezultati 1. kroga 3. SNL vzhod:

Kety Emmi Bistrica : Radgona 5:0 (1:0)

300; Martinčič 4`, Avguštin 47`, Jelenko 60`, Polegek 71`, Korošec 90`

RK: Božek 31` – Radgona

Veržej : Odranci 3:1 (2:0)

250; Šalamun 14`, Fanedl 27`, Nedižavec 53`-11m; Horvat 74`

Korotan Prevalje : Dravinja 1:2 (1:0)

200; Grušovnik 20`; Ramšak 54`, Poljanec 74`

Zreče : Avto Rajh Ljutomer 3:2 (0:0)

90; Podgrajšek 67`, Vinkovič 85`, 90`; Brumen 70`, Cener 83`

Videm pri Ptuju : Šampion 1:0 (0:0)

110; Cafuta 92`

Šmartno 1928 : Podvinci 2:3 (2:3)

200; Hrastnik 25`, Svenšek 35`; Koren 7`, Orovič 19`, Justin 45`+1

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Branilec se vrača v Ajdovščino

Ajdovsko primorje je oznanilo prihod oziroma povratek branilca Janija Curka, ki bo pomagal…