Tudi nogometaši Gorice počasi zaključujejo priprave na novo sezono, v kateri bodo štirikratni državni prvaki ponovno nastopali v drugoligaški konkurenci.

Goričani so v sklepni fazi pripravljalnega obdobja, nazadnje so na primorskem obračunu v novogoriškem športnem parku gostili Tolmin in proti članu zahodne skupine 3. SNL vknjižili visoko zmago. Domačini so kar štiri zadetke dosegli v zadnje pol ure igre, ko se je poznalo, da so Tolminčani šele na začetku pripravljalnega obdobja. S po dvema zadetkoma sta se izkazala Leon Marinič in Luka Vekić, medtem ko je za končnih 5:0 v zaključku srečanja poskrbel Žan Leban.

“Odigrali smo še eno v nizu prijateljskih tekem. Še vedno sestavljamo ekipo. Mislim, da časa zmanjkuje, ampak vseeno moramo gledati pozitivno, da bomo sestavili dobro moštvo in da bodo tudi gledalci lahko zadovoljni. Vemo v kakšni situaciji smo bili po koncu sezone. Večina ekipe je spremenjena, ampak potrebno bo zavihat rokave in začet neko novo zgodbo. Upam, da bo okolje to sprejelo in da nam bo v pomoč pri postavitvi dobrih temeljev za naprej, da se vrnemo in da bo klub spet tam kjer je bil,” je po dvoboju dogajanje med letošnjim poletjem ocenil strateg vrtnic Miran Srebrnič, medtem ko je njegov kolega iz vrst Tolmina, Sanel Konjević, dejal: “Mislim, da smo v prvem polčasu bili dostojen tekmec Gorici, ki ima sigurno neke cilje za povratek nazaj med slovensko elito. Seveda smo šele v prvem tednu priprav, morda ta tekma niti ni bila najbolj zaželena. V drugem polčasu je razlika bila očitna, ampak kljub prejetim štirim zadetkom in visokemu porazu tega ne bom ocenjeval kot neko kritiko ali katastrofo. Vsak rezultat je pomemben, ampak mislim, da smo v prvem polčasu pokazali, v katero smer bomo šli v naslednjih tednih.”

Gorica – Tolmin 5:0 (1:0)
Marinič (17′, 70′), Vekić (63′, 72′), Leban (81′)


Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Fužinar predstavil novi dve okrepitvi

Nogometaši Fužinarja so minulo soboto gostovali v Brežicah, in domov prinesli točko. Po te…