Pred nadaljevanjem sezone v 2. SNL so pri Beltincih v svoje vrste pripeljali pet imen, s katerimi se želijo žuti v naslednjih tednih in mesecih vključiti v boj za zgornjo polovico lestvice.


V klub se je ponovno vrnil Luka Marič, ki je v tej sezoni že igral za moštvo Radovana Karanovića. Marič je kot posojen nogometaš Mure začel sezono v dresu Beltincev in v uvodnih štirih krogih 2. SNL kar trikrat zatresel mrežo nasprotnika. Devetnajstletni krilni napadalec se je nato vrnil v Mursko Soboto in za črno-bele zbral deset prvoligaških nastopov, dobil pa je tudi priložnost v kvalifikacijah za evropsko ligo. Dvajsetletni vezist Staš Dobaj v Prekmurje prihaja iz Dravograda, za katerega je pred prekinitvijo tekmovanja v 3. SNL zbral sedem ligaških nastopov, v minuli sezoni pa je s Korošči igral med drugoligaši. Dve leti starejši Tilen Klobasa je napadalec, ki je nazadnje igral za Grad in je med četrtoligaško konkurenco na osmih srečanjih zbral šest zadetkov. V preteklosti je branil barve Radgone ter ima številne izkušnje iz 3. SNL. Še en ofenzivno naravnan igralec je Jakov Katuša, ki se v Beltince seli iz Hrvaške. Dvajsetletni Dalmatinec je otrok Zadra, s katerim je izkušnje nabiral tudi v 2. HNL. Nazadnje je igral za ekipo Mladost Ždralovi v hrvaški tretji ligi. Beltinčani pa so pred nadaljevanjem sezone poskrbeli tudi za okrepitev med vratnicama, saj so v svoje vrste pripeljali 21-letnega Filipa Stariča, ki je nazadnje branil za Maribor Tabor.

Žuti so po jesenskem delu 2. SNL uvrščeni na 10. mesto med šestnjastčlansko konkurenco in imajo dve točki zaostanka za mesti iz zgornje polovice lestvice oziroma pet točk prednosti pred mesti, ki ne zagotavljajo obstanka v ligi. Klub je na dvanajstih obračunih štirikrat zmagal in enkrat remiziral.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Vodilni moštvi lige sta se razšli brez zmagovalca

Športni park Radomlje je bil prizorišče dvoboja prvo in drugouvrščenih moštev letošnje dru…