Lendavska Nafta 1903 je na zadnji tekmi jesenskega dela 2. SNL, na derbiju proti Kopru, na domačem terenu doživela poraz z rezultatom 0:3 in bo prezimila na 5. mestu drugoligaške razpredelnice.

Lendavčani so v sezono vstopili z visokimi cilji in ambicijami, a bodo v spomladanskem delu najvišja mesta lovili z relativno visokim točkovnim zaostankom. Ta znaša devet točk za prvouvrščenimi Koprčani in dve točki manj za Gorico, spomladi bo odigranih še 11 krogov. Za razliko od ligaških tekem pa so igralci Nafte prijetno presenetili v pokalnem tekmovanju, v katerem so se varovanci Mariana Sluke uvrstili v polfinale.

“Ekipa je v tem polletju dosegla dober rezultat. V pokalu stoji v polfinalu in to popolnoma zasluženo. S prvenstvom pa nisem najbolj zadovoljen, predvsem po zadnjem odigranem krogu. Fantje so z odličnimi predstavami in rezultati prišli do koprskega derbija, katerega pa so žal izgubili. Vse je bilo v naših rokah, saj bi se z zmago zavihteli med najboljšo trojico, a namesto tega smo padli na nehvaležno 5. mesto. Imel sem občutek, da je ekipa že dovolj močna in enotna, da lahko s svojo igro premaga takšnega nasprotnika, vendar se to ni zgodilo. Fantje so veliko delali in garali ter ogromno napredovali. Mislim, da je v ekipi dobro vzdušje, kar je zelo pomembno. Z 80% tekem sem izjemno zadovoljen, saj smo pokazali zelo dobro igro. Seveda so bile tudi tekme, ko smo igrali slabše od pričakovanega, a treba je razumeti, da je ekipa še mlada in je le pol leta skup ter se mora še veliko učiti. Vsekakor bi minulo polletje ocenil kot zelo dobro,” je črto pod jesenski del sezone potegnil glavni trener Sluka.

Štiridesetletni Slovak na klopi Nafte bo v naslednji dneh svoje varovance poslal na zaslužen zimski odmor, ki bo trajal dobre tri tedne.  Nato bo skupaj s svojimi pomočniki začel pripravljati ekipo na spomladanski del prvenstva, z željo po izboljšavi rezultatov in igralskega kadra, s katerim bi Nafta v drugem delu sezone lahko ogrozila mesta, ki so višje na lestvici: “Do petka bomo še trenirali, nato pa sledijo meritve v Zalaegerszegu. Po tem bodo fantje imeli dobre tri tedne za počitek. Od 15. decembra naprej pa bo vsak doma individualno opravljal lažje treninge. 6. januarja začenjamo s pripravami, za katere pa bomo imeli časa približno dva meseca. V naslednjih dneh se bomo sestali z vodstvom in določili cilje za spomlad. Upam, da bomo lahko zadali konkretne in velike cilje, saj si to Nafta in tudi navijači zaslužijo. Če nam to res uspe, bomo morali seveda tudi primerno okrepiti ekipo. Vsekakor bomo potrebovali nekaj kvalitetnih igralcev, ki lahko takoj pomagajo ekipi.”

 • Gorica spomladi brez napadalca

  Pri drugoligašu iz Nove Gorice so sporočili, da v spomladanskem delu ne bodo mogli računat…
 • Prestop Šporarja zaključen

  Pri portugalskem mediju A Bola so sporočili, da je slovenski napadalec Andraž Šporar podpi…
 • Še en odhod iz Sežane

  Tabor Sežano je zapustil še en nogometaš, na ciper se je odpravil nogometaš sredine igrišč…
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
 • Gorica spomladi brez napadalca

  Pri drugoligašu iz Nove Gorice so sporočili, da v spomladanskem delu ne bodo mogli računat…
 • Brda s prvo pripravljalno tekmo

  Nogometaši Brd, ki nastopajo v 2. SNL in zasedajo trinajsto mesto na prvenstveni lestvici,…
 • Drava še drugič s sosedi

  Nogometaši Drave so danes odigrali drugo tekmo na turnirju  Arena cup v Medulinu, tok…
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Gorica spomladi brez napadalca

Pri drugoligašu iz Nove Gorice so sporočili, da v spomladanskem delu ne bodo mogli računat…