Včeraj je postalo jasno, da se 2. slovenska nogometna liga v sezoni 2019/2020 ne bo nadaljevala. Uradnega prvaka se ni razglasilo, med slovensko elito pa se je direktno uvrstil Koper, ki je vodil na prvenstveni lestvici, do preklica vseh tekmovanj, v začetku marca. Druga je bila Gorica, ki bo igrala v dodatnih kvalifikacij za PLTS. Vrtnice čakajo svojega nasprotnika v kvalifikacijah, saj se bo ob danih pogojih Prva liga Telekom Slovenije končala na zelenicah, če bo to mogoče. Kako pa bo z izpadom iz 2. SNL in napredovanjem v omenjeno tekmovanje? Čeprav še ničesar ni uradnega, smo vam pripravili verjetno najbolj možen scenarij.

Zadnji dve mesti na lestvici 2. SNL trenutno zasedata Rogaška in Koroška Dravograd. Rogaška je v dosedanjem delu sezone zbrala 14 točk in se nahaja na predzadnjem 15. mestu, zadnji so Korošci, ki so zbrali vsega 10 točk. Zdi se, da sta to tudi moštvi, ki se bosta morali sprijazniti z odhodom v tretjo slovensko nogometno ligo.

Tretja nogometna liga je razdeljena na dva dela tekmovanj. Na vzhod in na zahod. V drugo nogometno ligo bo skoraj zagotovo napredoval prvak iz vsakega dela. Trenutna lestvica kaže, da so na zahodu vodilni nogometaši Šmartnega, na vzhodu pa vodi Primorje. Za pričakovati je, da bosta omenjena kluba v sezoni 2020/2021 dobila priložnost nastopati v drugi slovenski nogometni ligi, kjer sta nekoč že nastopala. Oba kluba čakata še na licenco.

V primeru, da se Rudar ne uspe rešiti iz skoraj nemogočega položaja na lestvici Prve lige Telekom Slovenije, se zna zgoditi, da bomo v prihodnji sezoni v 2. SNL gledali derbi Šaleške doline med Rudarjem in Šmartnim.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Urban Podvratnik
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Celjani pod vodstvom novega trenerja remizirali z Nafto

Medsebojno prijateljsko srečanje so danes odigrali tudi nogometaši Celja in Nafte. Tekma j…