Drugoligaši so v začetku meseca marca ravno začeli z igranjem spomladanskih tekem, a so kaj kmalu morali znova na počitek. Zaradi izrednih razmer, je tudi drugoligaški nogomet prekinjen, kar povzroča klubom kar nekaj težav. Goričani zasedajo drugo mesto na lestvici, v prvem spomladanskem krogu so doživeli poraz z moštvom Doba, z rezultatom 2:0.


O trenutnih razmerah v slovenskem nogometu in o nadaljevanju sezone, je na vprašanja SNportala odgovarjal športni direktor Gorice, Miran Burgič: “Čakamo odločitev Nogometne zveze Slovenije in konkretne ukrepe. Najbolj pošteno bi bilo, da se prvenstvo nadaljuje, ampak v nekem doglednem času oziroma, da bi končali do konca junija, kar je bil tudi prvi rok, ki ga je postavila zveza. V kolikor zaključimo s prvenstvom do konca junija, se bomo lahko normalno pripravili za naslednjo sezono. Slovenska nogometna liga se ne more primerjati z največjimi ligami, ki bi v primeru neigranja tekem doživele velik izpad dohodkov iz naslova TV pravic in zaradi tega hočejo nadaljevati s prvenstvi v juliju in avgustu, če bo potrebno. Dober primer je belgijska liga, ki je včeraj uradno oznanila konec sezone (čaka na potrditev na skupščini).”

“V tem trenutku ne vemo ničesar, kdaj se bo celotna situacija umirila, koliko bodo te razmere vplivale na gospodarstvo. Dobra poteza države je, da pomaga samozaposlenim. Kaj bo s prvenstvom težko napovedujemo, vse je odvisno od razmer. Posledice trenutne situacije bodo kot povsod. Odpuščanja niso naša želja in tega za sedaj ne bomo naredili. Vse bo potekalo v dogovoru z igralci. Za naprej pa bo gotovo potrebna racionalizacija, saj bo gospodarska škoda verjetno velika, od gospodarstva pa je odvisen šport. Racionalizacija bo potrebna v vseh segmentih, od nogometne šole, do članskega moštva in tudi pti ostalih zaposlenih,” je dejal nekdanji reprezentant o vplivu trenutnih razmer na finančni položaj in prihodnje poslovanje kluba.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
  • Vrtnice vzele mero mlinarjem

    Pripravljalna tekma med Gorico in Radomljami se je končala s 3 proti 1 v korist domačinov.…
  • Brda imajo novega trenerja

    Iz vrst novogoriškega prvoligaša so sporočili, da dosedanji trener mladinske selekcije v n…
  • Poraz Nafte v Avstriji

    Nogometaši Nafte so na svoji drugi pripravljalni tekmi v avstrijskem Kapfenbergu doživeli …
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Vrtnice vzele mero mlinarjem

Pripravljalna tekma med Gorico in Radomljami se je končala s 3 proti 1 v korist domačinov.…