Po odličnem jesenskem delu so v Brežicah z optimizmom pričakovali nadaljevanje tekmovanja v 2. SNL, a hišica iz kart se je začela podirati že med zimskim premorom, zadnji udarec pa se je zgodil ob slovesu uspešnega trenerja kluba Roka Zorka.


Zorko se je kljub dobrim rezultatom že pred prvim krogom spomladanskega dela odločil zapustiti klop posavskega kluba, kar je po porazu proti Biljam tudi uradno storil. Brežičani so v prvem delu sezone bili eno od prijetnih presenečenj 2. SNL. Ambicije so rastle, vmes so dobri rezultati v klub pritegnili tudi nove t.i. investitorje, ki jih je vse preveč po slovenskih nogometnih sredinah. Kot investitor je v klub prišel Tilen Kodelja, ki je za športnega direktorja postavil Kristjana Markoviča, zraven je še Sead Jahić. Vrabčki na vejah so čivkali, da vse ni več tako kot je bilo in že pogled na postavo prvega spomladanskega kroga proti Biljam, kjer so se nekateri najboljši iz jesensega dela nenadoma znašli na klopi, je nakazoval, da nekaj ni v redu. V Posavju se je govorilo, da novi ljudje iz ozadja pritiskajo na trenerja in diktirajo, kateri od njihovih igralcev mora igrati v prvi postavi, sedaj pa je, zdaj že nekdanji trener kluba, to potrdil tudi v ekskluzivnem pogovoru za Ekipo SN.

“Apetiti so zrasli in vemo, da je v športu tako, da se ob dobrem rezultatu in novem zagonu vedno najdejo neki ljudje. Vselej pravim, da ko v nogometu srečaš dobrega človeka, ga objemi z obema rokama in ga nikoli ne izpusti, ker jih ni. No, tudi v Brežicah se je zgodilo, da so prišli novi ljudje, ki imajo svoje interese in svoje poglede. Na začetku se je vse lepo slišalo, govorilo se je o prvi ligi in o tem, da se bodo pripeljali ne vem kakšni igralci; ni da ni, kaj se je govorilo. Poleg tega so ti ljudje prišli zaradi mene, zaradi naše ekipe in zaradi tega, kar smo naredili,” je za edini slovenski športni dnevnik dejal Zorko, ki je pred začetkom spomladanskega dela prejel natančna navodila kdo mora igrat, saj bi v nasprotnem primeru sledile sankcije novega vodstva: “Štirinajst dni pred začetkom drugega dela pa sem, čeprav smo super trenirali in imeli super vzdušje, dobil informacijo, kako naj bi bila videti prva postava in da morata dva igralca (op. p. Berat Beciri, Žan Luka Kocjančič) obvezno igrati vseh 90 minut. To je bil povod za tisto, kar se je zgodilo pozneje. Seveda sta nato oba igrala. Bilo je tako, da ju nisem želel postaviti v ekipo, a sem dobil sporočilo, da če fanta ne zakorakata na igrišče, bomo vsi igralci in trenerji s ponedeljkom dobili 30 odstotkov plače po obstoječih pogodbah. Veliko sem premišljeval o tem, kaj narediti, in sem se pred srečanjem odločil, da je to moja zadnja tekma.”

Spletke mož v ozadju se seveda poznajo tako v slačilnici, kot tudi na rezultatih posavskega drugoligaša. Brežičani so v dveh krogih spomladanskega dela sezone najprej z 1:3 izgubili na domačem terenu proti Biljam, nato so na gostovanju v Šmartnem iztržili remi z 1:1. Pri dogajanju v Brežicah sicer še zdaleč ne gre za osamljen primer v slovenski 2. SNL ali v katerih drugih, tudi PLTS, ligah v deželici na sončni strani Alp.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
  • Posavski derbi v Brežicah

    Pred drugoligaškimi moštvi so v torek, 20.4. tekme petnajstega kroga. Številna moštva so d…
  • Ajdovci v Brda po zmago

    V torek se Ajdovci v lov na težko pričakovano zmago podajajo v Brda. Rdeče-črni namreč na …
  • Zadnji krog rednega dela

    Šestnajst drugoligaških moštev se bo na 110 dan leta pomerilo v zadnjem, 15.krogu. Nato sl…
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Posavski derbi v Brežicah

Pred drugoligaškimi moštvi so v torek, 20.4. tekme petnajstega kroga. Številna moštva so d…