Po desetletju bo Ajdovščina ponovno imela klub v drugoligaški konkurenci. Po sklepu izvršnega odbora Nogometne zveze Slovenije o sestavi lig za novo sezono je jasno, da bo v prihodnji sezoni med 16-člansko konkurenco 2. SNL igralo tudi Primorje.


Sinovi burje so nazadnje bili člani zahodne skupine 3. SNL in so ob prekinitvi tekmovanja po 14. odigranih krogih zasedali prvo mesto na lestvici. Ob desetih zmagah, treh remijih in samo enem porazu so zbrali 33 točk, dve več od ljubljanske Svobode.

“Gre za največji uspeh kluba v novi dobi. Skupaj z uspehom selekcije U15 (uvrstitev v 1. SNL) lahko sezono 19/20 označimo za izjemno uspešno. Člani so se zasluženo uvrstili v drugo ligo, saj so igrali najboljši in najlepši nogomet v tretji ligi. Ob tej priliki moram čestitati trenerjem in igralcem ter mojim sodelavcem v upravi za izjemno opravljeno delo. Še posebej me veseli, da smo tudi za prihodnjo sezono zagotovili obstoječi igralni kader, kateremu bomo poskušali dodati še nekaj kvalitete. Prva okrepitev je že pod streho, javnosti jo bomo predstavili v naslednjih dneh. V naši viziji pa še naprej ostaja jasen cilj in sicer, da v mesto burje vračamo igralce iz naše nogometne šole. V prihodnosti bomo članom poskušali priključiti čimveč perspektivnih igralcev iz naše mladinske nogometne šole. Upam si trditi, da imamo najkvalitetnejšo mladinsko šolo v severnoprimorski regiji. Ob tej priložnosti bi se zahvalil vsem staršem, ki verjamejo v naš klub in našo zgodbo ter apeliram nanje, da še naprej  pridno podpirajo svoje otroke na njihovi nogometni poti. Na koncu bi posebno mesto namenil še najzvestejšim navijačem in simpatizerjem našega kluba. Iskrena hvala, brez vas in podpore celotnega mesta Ajdovščina nam ne bi uspelo,” je ob predstavitvi novice za klubsko spletno stran dejal športni direktor Erik Kalin.

Primorce bo v novi sezoni s klopi vodil nekdanji nogometaš in član slovenske reprezetance, s katero je leta 2010 nastopil na svetovnem prvenstvu v Južnoafriški republiki, Andrej Komac, ki je položaj trenerja rdeče-črnih prevzel na polovici sezone 2018/19: “Najprej bi rad čestital fantom za prigarano in več kot zasluženo prvo mesto na lestvici. Žal nam je izredna situacija preprečila to dokazati tudi v drugem delu prvenstva, v katerega bi krenili izredno samozavestni. Zavedamo se, da je 2. SNL zelo zahtevna, potrebno se bo čim hitreje prilagoditi omenjenemu tekmovanju. Klub je pripravljen na nov velik izziv, skupni cilj je postati stabilen drugoligaš. Kaj bo prinesla prihodnost ne vemo, ampak dejstvo je, da bo Primorje Ajdovščina dodatni element popestritve drugoligaškega tekmovanja in posledično slovenskega nogometa!”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Stadiona v Murski Soboti in Velenju korak bližje prenovi

V naslednjih letih se morebiti obetajo dobre novice za slovenske ljubitelje nogometa, saj …