Izjemno zanimiv obračun gre pričakovati v Novem mestu, kjer bo domača Krka gostila vodilno Krško. Gre za obračun dveh ekip, ki v novi sezoni še ne poznata poraza, a bistveno večji točkovni izplen imajo varovanci Iztoka Kapušina, ki so po uvodnem remiju proti Radomljam nanizali tri zaporedne zmage in bodo v dolenjski prestolnici napadali še četrto zaporedno zmago. Farmacevti so v obeh domačih obračunih remizirali z identičnim rezultatom, tokrat pa so v domačem taboru prepričani, da je čas za drugo prvenstveno zmago. Na Portovalu gre nedvomno pričakovati izjemno zanimiv obračun, v katerega se gostje podajajo brez Lovre Čirjaka, strelca kar sedmih zadetkov na uvodnih štirih tekmah, ki je pretekli vikend prejel rdeč karton.

Varovanci Oskarja Drobenta se po četrto zaporedno zmago odpravljajo na Koroško, kjer jih v Ravnah na Koroškem čaka dvoboj proti domačemu Fužinarju. Ravenčani so po uvodni zmagi in neodločenem rezultatu, dvakrat zaporedoma priznali premoč nasprotnikom, predvsem poraz pretekli vikend proti Rogaški, je bil zelo presenetljiv. Korošci si pred svojimi navijači želijo novega pozitivnega rezultata, a izgleda, kot da prihajajo mlinarji v nepravem času, saj so Radomljani trenutno v izjemni formi, in so v seriji treh zaporednih zmag. Rumeno-črni si seveda želijo nadaljevati s pozitivno serijo, letos ponovno blestijo v napadu in kot kaže so v Sachi Vargi in Galu Primcu našli novo nevarnost za nasprotne ekipe. Radomljani so se v lanski sezoni že veselili treh točk pri Ravenčanih.

Gorico, ki je tik za petami vodilnemu dvojcu, čaka še tretji domači dvoboj, ki pa ga bodo prav tako odigrali v Ajdovščini, saj igralna površina v novogoriškem športnem parku še ni nared. Sinje-beli bodo tokrat gostili ekipo Roltek Doba. Primorci, ki so po porazu proti Kopru, pretekli vikend klub slabši predstavi na Ptuju obrnili rezultat v svojo korist, so tudi v srečanju proti roletarjem v vlogi favoritov. Na drugi strani varovanci Nenada Toševskega prihajajo na Primorsko v seriji treh neodločenih rezultatov, nedvomno pa bi bili tudi tokrat zelo zadovoljni, če bi proti favoriziranim gostiteljem osvojili točko.

Koprčani so se kot kaže ogreli in po dveh remijih, nanizali dve zaporedni zmagi, tretjo pa bodo lovili v gosteh pri Brežicah. Posavci imajo ob eni zmagi, ki so jo dosegli doma, na svojem računu tri poraze, tudi tokrat pa bodo v vlogi izzivalca. Sicer so Posavci edine točke osvojili pred svojimi gledalci, tokrat pa jih čaka bistveno težja naloga, kot proti Beltincem. Koprčani, kot rečeno prihajajo v Posavje na krilih dveh zmag, in povsem osredotočeni, da vknjižijo nove tri točke. V Brežicah bi bilo vse razen nove zmage Kopra veliko presenečenje.

Izjemno zanimivo bo tudi v Lendavi, kjer bo Nafta v tradicionalnem drugoligaškem derbiju gostila ptujsko Dravo. Lendavčani v letošnji sezoni doma še ne poznajo poraza, obakrat so vknjižili zanesljive tri točke. Tudi tokrat pa so glede na trenutne razmere v prednosti, in bodo napadali še tretjo zaporedno domačo zmago. Na drugi strani so Ptujčani pretekli vikend proti Gorici nakazali, da počasi prihajajo na delovno temperaturo, a jim je v končnici srečanja zmanjkalo sape. Ptujčani, ki imajo na svojem računu že tri poraze, si seveda želijo na zahtevnem gostovanju pozitivnega rezultata, trener plavo-belih je lahko optimističen, a samo pod pogojem, da njegovi varovanci dobrih 60 minut iz preteklega tedna nadgradijo v celoto. V lanski sezoni se je srečanje v Lendavi končalo z delitvijo točk, tokrat bi nedvomno pred srečanjem bili s točko bolj zadovoljni Ptujčani.

V Dekanih bo domači Jadran gostil ekipo Rogaške. Primorci so po uvodni zmagi in neodločnem rezultatu, nanizali dva poraza in v domačem taboru so odločni, da proti Štajercem pridejo do novega kompleta treh točk. Slatinčani so pretekli vikend prišli do prve zmage doma proti Fužinarju, dobro igro in pozitivno klimo pa bi radi prinesli tudi na Primorsko, ter vknjižili nov pozitiven rezultat. Slatinčani so v lanski sezoni v obeh srečanjih proti Jadranu slavili, tudi tokrat pa bi jim tri točke prišle še kako prav. Lahko Dekančani doma sploh prvič v medsebojnih obračunih v 2. SNL premagajo Slatinčane?

Žute v Beltincih čaka drugi domači dvoboj proti novincu iz Dravograda. Varovanci Radovana Karanovića so se edinih letošnjih točk veselili prav na svojem igrišču, ko so ugnali Nafto, v zadnjih dveh srečanjih, ki so jih odigrali v gosteh pa so obakrat priznali premoč nasprotnikom. V domačem taboru seveda upajo, da bodo proti Korošcem ponovili predstavo, kot so jo v edinem domačem nastopu do sedaj. Dravograjčani prihajajo na prekmursko ravnico okrepljeni z prvo prvenstveno zmago iz preteklega kroga ko so s kar 5:1 odpravili Brežice. Korošci si želijo zmago nadgraditi in se iz Prekmurja vrniti neporaženi. Ali lahko Korošci v gosteh zaustavijo žute in se veselijo druge zaporedne zmage v prvenstvu?

Edini nedeljski dvoboj bo odigran v Vipolžah, kjer bodo Brda v primorskem obračunu gostila Bilje. Brici imajo na svojem računu ob porazu še tri neodločene rezultate, medtem ko Biljenci še ne poznajo poraza in imajo ob dveh nedoločenih rezultatih tudi dve zmagi. Predvsem bode v oči, da so varovanci Sandija Valentinčiča obe zmagi vknjižili prav v gosteh in tudi tokrat si želijo nadaljevati s tradicijo, prav tako so Biljenci v lanski sezoni dobili obe srečanji. Brici na drugi strani računajo, da končno pridejo do prvih treh točk, a bodo morali proti sosedom pokazati bistveno več, kot v dosedanjih srečanjih.

Razpored 5. kroga:

Sobota; 24.8.2019

17:00; Ravne na Koroškem; Fužinar Vzajemci : Kalcer Radomlje

17:00; Dekani; Jadran Dekani : Rogaška

17:00; Novo mesto; Krka : Krško

17:00; Ajdovščina; Gorica : Roltek Dob

17:00; Lendava; Nafta 1903 : Drava Dakinda Ptuj

17:00; Brežice; Brežice Terme Čatež : Koper

17:00; Beltinci; Beltinci Klima Tratnjek : Koroška Dravograd

Nedelja; 25.8.2019

17:00; Vipolže; Brda : Vitanest Bilje

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

V Dekanih odigran “triangolo” turnir

V Dekanih so prijateljski turnir odigrali domači Jadran, Primorje Ajdovščina ter Ankaran. …