Osmi krog 2. SNL se bo pričel že v petek, ko se bosta v Ravnah na Koroškem pomerila domači Fužinar in Brada. Ravenčani se v tekmo podajajo v odlični formi, saj so v seriji dveh zaporednih zmag, kar jim je zagotovo okrepilo samozavest. Korošci sploh doma ne radi oddajajo točke, a na drugi strani so Brici zelo neugoden gost, ki je nazadnje zagodel Krčanom v gosteh. Brici imajo sicer v letošnji nemalo težav, nove točke na zahtevnem gostovanju pa bile še kako dobrodošle. V lanski sezoni sta se obe tekmi končali brez zmagovalcev in brez zadetkov, bomo tokrat videli vsaj zadetke?


Nogometaši Gorice se tokrat odpravljajo v Rogaško Slatino, kjer bodo iskali pot proti peti zmagi. Goričani so po odhodu Etiena Velikonje pretekli vikend doma priznali premoč Krškemu, med tednom pa po podaljških izpadli iz pokalnega tekmovanja proti Radomljam. Za Primorce bi bila zmaga že skorajda nujna, da prekinejo serijo dveh porazov. Na drugi strani pretekli vikend Slatinčani zaradi neurja niso odirali tekme, sploh doma pa je za četo Damijana Romiha nujno nabirati točke. Lahko Slatinčani, ki so slabše pričeli s sezono doma odščipnejo točke favoriziranim Goričanom?

Jadran Dekani bodo tokrat pred svojimi gledalci gostili ekipo Krke. V omenjenem dvoboju vsaj na papirju vloga favoritov pripada gostom, ki so sicer pretekli vikend sploh prvič v sezoni priznali premoč nasprotnim ekipam. Dolenjci, ki si želijo boja za vrh lestvice, bi radi po porazu proti Fužinarju, ponovno pričeli z nabiranjem točk, medtem pa tudi Dekančanom ne gre vse po načrtih, trenutno se nahajajo v seriji dveh zaporednih porazov, čeprav je bil zadnji pretekli vikend proti Radomljam povsem pričakovan. Primorci bi morali sploh doma pričeti z zbiranjem točk, tri točke proti Dolenjcem pa bi bile še kako dobrodošle za četo Erika Kržišnika pred nadaljevanjem prvenstva.

Ptujčane vsaj na papirju doma pred svojimi gledalci čaka eden izmed lažjih nasprotnikov, saj v goste prihaja ekipa Dravograda. Kurenti so povezali dve zmagi in mirno pričakujejo dvoboj proti novincem v ligi, kjer točke nebi smeli izgubiti. Korošci so zapadli v serijo treh porazov, ki so jo seveda želijo čim prej prekiniti, a trenutno se zdi, da je ekipa Drave premočna. V najstarejšem slovenskem mestu je vloga favorita povsem na domači strani in vse razen tretje zaporedne zmage Drave bi bilo veliko presenečenje.

Dobljane po tekmi premora čaka nova domača preizkušnja, v goste prihaja ekipa Beltincev. Oboji so v prvenstvo vstopili slabše od pričakovanj, za razliko od žutih Dobljani v letošnji sezoni še sploh niso okusili slasti zmage. Srečanje proti Beltincem se zdi pravo, da Dobljani obrnejo krivuljo rezultatov navzgor. Beltinčani na drugi strani so vse točke osvojili pred svojimi gledalci, v gosteh jim ne gre nič po načrtih. Žuti odhajajo na Dob z željo, da osvojijo prve točke v gosteh. V lanski sezoni sta se ob dvoboja končala z delitvijo točk, verjetno pa bi bili tudi tokrat v obeh taborih povsem zadovoljni z podobnim rezultatom.

Nogometaši Bilj tokrat pred svojimi navijači pričakujejo ekipo Brežic. Biljenci so po odličnem začetku, v zadnjih dveh krogih priznali premoč nasprotnikom, a obakrat bili blizu zmage, forma varovancev Sandija Valentinčiča ne popušča in tokrat so Biljenci doma v vlogi favoritov proti zadnjeuvrščenim Brežicam. Za Primorce tekma proti Brežicam prihaja kot naročena, da svojo krivuljo rezultatov ponovno obrnejo navzgor. Brežičani se nahajajo v seriji treh zaporednih porazov in zdi se, da so pred novo misijo nemogoče, saj Biljenci v letošnji sezoni zares igrajo kompaktno. Statistika iz lanske sezone je na strani Brežičanov, srečanje v Biljah se je končalo z delitvijo točk, tokrat pa bi verjetno bili s točko bistveno bolj zadovoljni v gostujočem taboru, kot domačem.

V nedeljo bomo spremljali derbi za tretje mesto med Krškim in lendavsko Nafto. Gre za ponovitev sredinega pokalnega dvoboja, kjer so se zmage na krilih Stjepana Oštreka veselili Lendavčani. Krčani si na stadionu Matije Gubca obetajo nove točke in sladko maščevanje za pokalni izpad. Krčani so sicer v zadnjem domačem srečanju ostalih praznih rok proti Brdom, tokrat pa so Posavci bistveno bolj odločnejši, da tri točke ostanejo doma. Lendavčani so trenutno v izjemni seriji štirih zaporednih zmag, treh prvenstvenih in pokalne. Na zadnjem gostovanju so se rešili bremena gostujočih tekem, kjer so osvojili tri točke proti Dobu. Tokrat lahko pričakujemo novo izjemno zanimivo srečanje, kjer izrazitega favorita za tri točke ni.

Vsi dvoboji osmega kroga pa bodo v senci derbija vodilnih ekip, ki bo odigran v Radomljah in kjer domači Radomljani branijo dve točki naskoka pred Koprčani. Obe ekipi v zadnjem obdobju blestita, v letošnji sezoni še nista priznali premoči nobenemu izmed nasprotnikov. Želja obeh ekip je seveda, podaljšati serijo zmag. Radomljani bi se s tremi točkami utrdili povsem na vrhu, medtem ko bi Koprčani z zmago prvič v letošnji sezoni zavzeli vrh lestvice. Obe ekipi bosta v drugoligaški derbi vstopili motivirani z željo po zmagi, kar kliče k temu, da bomo v Radomljah spremljali odlično nogometno predstavo, kjer so možnosti za tri točke 50:50.

Razpored 8. kroga:

Petek, 13.9.2019

16.00; Ravne na Koroškem; Fužinar Vzejamci : Brda

Sobota; 14.9.2019

16.00; Dekani; Jadran Dekani : Krka

16.00; Rogaška Slatina; Rogaška : Gorica

16.00; Ptuj; Drava Dakinda Ptuj : Koroška Dravograd

16.00; Dob; Roltek Dob : Beltinci Klima Tratnjek

16.00; Bilje; Vitanest Bilje : Brežice Terme Čatež

Nedelja; 15.9.2019

16.00; Krško; Krško : Nafta 1903

16.00; Radomlje; Kalcer Radomlje : Koper

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nekdanji član Salzburga v Dravi

NK Drava Ptuj je podpisala 19-letnega Aldina Aganovića, ki se je kalil tudi v mladinskih s…