Osrednji obračun dvanajstega kroga 2. slovenske nogometne lige bo nedvomno odigran na stadionu Matije Gubca, kjer bo Krško gostilo ekipo Kopra. Gre za obračun tretje in četrte ekipe iz prvenstvene lestvice, ki ju ločita zgolj dve točki. Koprčani so po dveh remijih pretekli vikend na Bonifiki vknjižili tesno zmago, medtem ko so Posavci pričakovano vknjižili tri točke v Dravogradu. Krčani največ upov polagajo v izjemnega napadalca Lovre Čirjaka, ki je že pri trinajstih prvenstvenih zadetkih in bo tudi tokrat predstavljal največjo nevarnost za koprsko obrambo. Obe ekipi imata v letošnji sezoni velike cilje, v obeh taborih je forma pred medsebojnih obračunih zelo dobra, a v obeh taborih upajo, da si ne privoščijo spodrsljaja, saj bi se lahko vodilne Radomlje oddaljile že za šest oziroma osem točk. Krčani seveda upajo, da bodo z bučno podporo iz tribun, izkoristili prednost domačega igrišča, ter kot prvi v letošnji sezoni prizadejali poraz Koprčanom.

Zelo zanimivo bo tudi v Radomljah, kjer bodo vodilni mlinarji v sosedskem derbiju gostili ekipo Roltek Doba. Varovanci Oskarja Drobneta blestijo v letošnji sezoni, ter zasedajo vrh lestvice, medtem Dobljanom ne gre vse po načrtih, čeprav se je forma v zadnjih krogih popravila, zasedajo deseto mesto. Radomljani bodo doma napadali še četrto zaporedno zmag v prvenstvu s katero bi ohranili vrh lestvice, medtem ko so Dobljani po domači točki proti Kopru v zadnjem krogu samozavestni pred novo zahtevno nalogo in si želijo še enemu favoritu prekrižati načrte. V lanski sezoni se je obračun v Radomljah končal z zanesljivo zmago mlinarjev, lahko tokrat Dobljani presenetijo favorizirane gostitelje?

Eden iz zanimivejših obračunov bo odigran v dolenjski prestolnici, kjer bo domača Krka gostila lendavsko Nafto. Dolenjci so pretekli vikend doživeli visok poraz proti Gorici, medtem ko so Naftaši deklasirali Jadran. Na lestvici boljše kaže Lendavčanom, ki imajo pred farmacevti velikih šest točk prednosti. V domačem  taboru seveda upajo, da izkoristijo slabše predstave Lendavčanov v gosteh, na drugi strani pa si Lendavčani v borbi za sam vrh ne smejo privoščiti spodrsljaja. Lanski obračun v dolenjski prestolnici je pripadel Lendavčanom, lahko Lendavčani pridejo do druge zaporedne zmage in farmacevtom prizadenejo drugi zaporedni poraz?

Vroče bo tudi v Biljah, kjer letos razigrani Biljenci gostijo ptujsko Dravo. Biljenci so pretekli vikend po treh zaporednih tekmah brez poraza, klonili proti Kopru v gosteh, medtem ko Ptujčani niso imeli obveznosti, saj bo njihova tekma 11. kroga odigrana naknadno. Biljenci bistveno boljše igrajo v gosteh kot pred svojimi gledalci, a vseeno bodo napadali drugo zaporedno domačo zmago. Medtem so Ptujčani v zadnjih krogih nanizali kar nekaj dobrih rezultatov, v zadnji prvenstveni tekmi pa tesno izgubili proti vodilnim Radomljam. Na lestvici so v boljšem položaju Primorci, ki imajo pred Ptujčani ob tekmi več pet točk naskoka. Lanski obračun na severu Primorske se je končal brez zmagovalca, bomo tokrat dobili zmagovalca?

V Rogaški Slatini bomo spremljali derbi repa lestvice med domačo Rogaško in Dravogradom. Slatinčani so pretekli vikend tesno izgubili v Beltincih, medtem so Korošci v povsem črni seriji in že sedem tekem niso osvojili točk. Dravograjčani se v Rogaško Slatino odpravljajo z enim in edinim načrtom, prekiniti to črno serijo, s čemer se zagotovo ne strinjajo v domačem taboru, kjer jim tudi ne gre praktično nič po načrtih. Nekaj upanja Slatinčanom daje zadnji domači obračun, ko so slavili proti Brežicam in to predstavo bodo skušali ponoviti, da še drugič zapored tri točke ostanejo v Slatini.

Nogometaši ravenskega Fužinarja bodo pred svojimi gledalci gostili ekipo Beltincev. Ravenčani so v zadnjem krogu visoko slavili pri Brežicah, medtem ko so tudi žuti vpisali zmago, doma so ugnali Rogaško. Korošci so proti žutim vsaj na papirju v vlogi favorita, na lestvici imajo sedem točk prednosti, tudi predstave Korošcev sploh doma pa so zelo zanesljive. Ravenčani napadajo še šesto prvenstveno zmago s katero bi se utrdili na sedmem mestu. Gostje sicer na Koroško ne prihajajo z belo zastavo, ampak željo, da še v tretji tekmi zapored ostanejo neporaženi. V lanski sezoni so se tesne zmage na Koroškem veselili Beltinčani, lahko tudi tokrat presenetijo in vknjižijo tri točke?

V Dekanih bo domači Jadran gostil ekipo Brežic, gre za še en obračun spodnjega dela lestvice v katerem bosta obe ekipi na vsak način želeli prekiniti črno serijo. Brežičani že tri tekme zapovrstjo niso osvojili točke, kar je privedlo tudi do menjave na trenerskem stolčku, saj je klop Posavcev zapustil Vitomir Butrac. Na drugi strani Primorci niso osvojili točke že kar na šestih zaporednih tekmah in v domačem taboru so točke proti Brežičanom nujne. V lanski sezoni so se v Dekanih treh točk veselili gostitelji, lahko tokrat Primorci s tekmo proti Brežicam končno prekinejo črni niz?

Edini nedeljski obračun dvanajstega kroga bo odigran v Vipolžah, kjer bodo domača Brda gostila sosednjo Gorico. Brici so v zadnjih dveh krogih dvakrat izgubili, medtem ko se Goričani v dvoboj z Brici podajajo v seriji štirih zaporednih zmag. Goričani si želijo serijo nadaljevati, saj bi tako ohranili stik z vodilnimi Radomljani. Za Brice pa bi zmaga nad favoriziranimi gosti nedvomno štela dvojno. Vloga favorita je na strani gostov in že točka Bricev bi bila na nek način veliko presenečenje kroga.

Razpored 12. kroga:

Sobota; 5.10.2019

15.30; Rogaška Slatina; Rogaška : Koroška Dravograd

15.30; Ravne na Koroškem; Fužinar Vzajemci : Beltinci Klima Tratnejk

15.30; Dekani; Jadran Dekani : Brežice Terme Čatež

15.30; Novo mesto; Krka : Nafta 1903

15.30; Radomlje; Kalcer Radomlje : Roltek Dob

15.30; Bilje; Vitanest Bilje : Drava Dakinda Ptuj

18.30; Krško; Krško : Koper

Nedelja; 6.10.2019

15.30; Vipolže; Brda : Gorica

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
  • Krško pripeljalo tujega napadalca?

    Po podatkih dostopnih na spletni strani transfermarkt.com, se je Krškemu pridružil Barkley…
  • Slovan ni bil kos Kopru

    Vodilno moštvo 2. SNL je v Kopru gostilo ljubljanskega nižjeligaša Slovana. Koprčani so od…
  • Veliki apetiti Kopra

    Koper je jesenski del končal na vrhu lestvice 2.SNL, več kot očitno pa si vodilni možje kl…
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Krško pripeljalo tujega napadalca?

Po podatkih dostopnih na spletni strani transfermarkt.com, se je Krškemu pridružil Barkley…