Osrednja tekma štirinajstega prvenstvenega kroga 2. SNL bo odirana v Novi Gorici, kjer bodo varovanci Borivoja Lučića iskali pot k sedmi zaporedni zmagi proti lendavski Nafti. Goričani so v zadnjih krogih v izjemni formi, kar nenazadnje kaže tudi pogled na lestvico, kjer Goričani zavzemajo sam vrh. Za Primorce bo to drugi zaporedni domači obračun, še drugi zaporedni težak obračun, saj so Lendavčani trenutno v zelo dobri formi, a igrajo v gosteh bistveno slabše kot pred svojimi gledalci. Goričani bodo doma skušali priti do sedme zaporedne prvenstvene zmage s katero bi ostali na vrhu, na drugi strani pa se Lendavčani nebi radi preveč oddaljili od najvišjih mest na lestvici, saj bi ob morebitnem porazu razlika do prvih mest bila že več kot deset točk. Nedvomno bo v slovenskem Las Vegasu zelo zanimivo.


Prvi zasledovalci Goričanov, nogometaši Kopra, se tokrat odpravljajo v goste k ravenskemu Fužinarju. Koprčani so v seriji treh zaporednih prvenstvenih zmag, ki so jo med tednom sicer prekinili s pokalnim porazom proti Aluminiju, a tudi v Kidričevem pokazali, da gre za izjemno kakovostno zasedbo. Ravenčani že štiri tekme zapored ne poznajo poraza, nazadnje so v koroškem derbiju prišli do zmage proti Dravogradu. V domačem taboru si seveda proti favoriziranim gostom želijo dobre predstave in skalpa trenutno drugouvrščene ekipe. Na drugi strani pa Koprčani, ki še edini v prvenstvu niso izgubili želijo nadaljevati s pozitivno serijo, prav tako pa čakajo na spodrsljaj Gorice, da zavzamejo vrh drugoligaške lestvice.

Izjemno zanimivo bi moralo biti tudi v Radomljah, kjer se obeta dvoboj trenutno tretjo in peto uvrščenih ekip iz prvenstvene lestvice. Radomljani imajo pred Biljenci trenutno pet točk naskoka in ob porazu, ki se jim je pripetil pretekli vikend proti Gorici si želijo v domačem taboru čimprej ponovno na zmagovalna pota. Mlinarji so kot že rečeno pretekli vikend klonili pri Gorici, kar jih je trenutno pahnilo na tretje mesto, tokrat pa so varovanci Oskarja Drobneta osredotočeni na nove tri točke, ki bi jih obdržale tik ob vodilnem dvojcu. Na drugi strani so Primorci v seriji dveh zaporednih zmag, varovanci Sandija Valentinčiča pa igrajo zelo prepričljivo, ter prihajajo v Radomlje z željo po novem uspehu. Glede na trenutno formo obeh ekip, gre pričakovati izjemno zanimivo in borbeno predstavo, kjer lahko že najmanjša napaka odloči zmagovalca.

Po dveh tednih brez zmage bodo Krčani doma lovili pot k osmi prvenstveni zmagi proti Roltek Dobu. Krčani so v zadnjem domačem obračunu priznali premoč Koprčanom, pred tednom pa remizirali na Ptuju. Forma prvega strelca Lovre Čirjaka se je v zadnjih krogih nekoliko ohladila, v domačem taboru pa upajo da se prvi strelec prvenstva prebudi proti roletarjem, ki prihajajo na Gubca v seriji štirih tekem brez zmage. A ne glede na to, da so varovanci Nenada Toševskega v zadnjih štirih srečanjih osvojili le dve točki, Krčani ne bodo smeli srečanja vzeti preveč na lahko, v kolikor se želijo veseliti nove prvenstvene zmage. Krčanom, ki sicer zasedajo odlično četrto mesto na lestvici, bi lahko nov spodrsljaj prinesel že okroglih deset točk zaostanka za vodilnim dvojcem, na kar pa v domačem taboru niti nočejo pomisliti.

Novomeško Krko čaka še tretji zaporedni domači obračun, tokrat na Portoval prihajajo nogometaši Beltincev. Farmacevti, so pretekli vikend le remizirali proti zadnjeuvrščenim Brežicam, kar je zagotovo sprožilo določene alarme v dolenjski prestolnici, sploh po veličastni zmagi nad Lendavčani. Beltinčani so pretekli vikend kar nekoliko nepričakovano ostali brez točk doma proti Jadranu. Ob pogledu na lestvico se tehnica nagiba na stran varovancev Zorana Zeljkovića, a ti bodo morali pokazati bistveno več kot proti Brežičanov, da pridejo do novih treh točk.

Nogometaši Jadrana iz Dekanov so pretekli vikend prišli še do druge zaporedne zmage s katero so vsaj malce okrepili samozavest, ter popravili pogled na lestvico. Po zmagi nad Beltinčani se Primorci vračajo pred svoje gledalce, kjer bodo gostili ekipo Dravograda. Korošci so pretekli vikend v koroškem derbiju ostali brez točk proti Fužinarju, tokrat pa bodo iskali pot do novih točk na precej zahtevnem gostovanju, saj Jadran sploh pred svojimi gledalci igra dokaj čvrsto. Dekančani imajo pred tokratnimi gosti šest točk prednosti, v domačem taboru pa bodo skušali narediti vse, da se nabor točk po srečanju proti Korošcem poveča.

Rogaška si želi doma prekiniti niz treh zaporednih porazov proti ptujski Dravi. Slatinčanom v letošnji sezoni ne gre in ne gre, točk ne nabirajo niti doma, nazadnje jih je doma ugnal Dravograd, pretekli vikend pa so dokaj pričakovano ostali praznih rok na obali pri Kopru. Na drugi strani pa so Ptujčani preteklo nedeljo doma osvojili točko proti Krškemu in se dokaj samozavestni odpravljajo na bližnje gostovanje. V lanski sezoni so se zmage v Rogaški Slatini veselili Ptujčani, ki so takrat dodobra napolnili mrežo Slatinčanov, lahko tokrat plavo-beli ponovijo predstavo iz lanske sezone, ali bodo Slatinčani doma le prekinili serijo porazov?

Edina nedeljska tekma bo odigrana v Vipolžah, kjer bodo domača Brda gostila ekipo Brežic. Brici so pretekli vikend odščipnili točko Lendavčanom, medtem ko so Brežičani osvojili prvo točko pod taktirko novega trenerja Simona Sešlarja. Gre za dvoboj spodnjega dela lestvice, kjer so v boljšem položaju Brici, ki imajo od tokratnih gostov pet točk prednosti. A oboji seveda upajo na pozitiven rezultat, v domačem taboru predvsem na to, da po štirih tekmah brez zmage pridejo do treh točk, medtem ko bi v gostujočem taboru bili verjetno zadovoljni že s točko.

Razpored 14. kroga:

Sobota; 19.10.2019

15.00; Dekani; Jadran Dekani : Koroška Dravograd

15.00; Radomlje; Kalcer Radomlje : Vitanest Bilje

15.00; Ravne na Koroškem; Fužinar Vzajemci : Koper

15.00; Novo mesto; Krka : Beltinci Klima Tratnjek

15.00; Krško; Krško : Roltek Dob

15.00; Rogaška Slatina; Rogaška : Drava Dakinda Ptuj

18.00; Nova Gorica; Gorica : Nafta 1903

Nedelja; 20.10.2019

15.00; Vipolže; Brda : Brežice Terme Čatež

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Radomlje blizu presenečenja proti prvoligašu

V Radomljah je danes gostoval Bravo, ki je bil na začetku spomladanskega dela Prve lige v …