Največje presenečenje štirinajstega kroga so zagotovo pripravili nogometaši ravenskega Fužinarja, ki so pred več kot štiristo gledalci ugnali Koper. Korošci so pričeli srečanje izjemno in že iz prve priložnosti na srečanju premagali koprsko obrambo, ko je za veselje na tribunah poskrbel Tadej Trdina. A uvodni zadetek ni zmedel Koprčanov, ti so potrebovali vsega slabih petnajst minut, da so rezultat izenačili, ko je Uroša Poljanca ugnal Edi Baša. V nadaljevanju se rezultat ni spremenil vse do končnica srečanja, ko so še drugič na srečanju povedli Korošci. V 80. minuti srečanja je za novo vodstvo koprskega vratarja Igorja Nenezića premagal Matevž Turkuš. Dve minuti zatem so Koprčani v lovu na izenačenje rezultata ostali brez Igorja Vekića, ki je moral predčasno zapustiti igrišče zaradi rdečega kartona. Vse do zadnjega sodnikovega žvižga se rezultat več ni spremenil, Ravenčani pa so kot prvi na kolena spravili Koprčane, ki kljub porazu še vedno zasedajo drugo mesto na lestvici.

V Radomljah so domači mlinarji gostili Bilje, srečanje pa so varovanci Oskarja Drobenta pričeli dobro, ter dobrih deset minut pred iztekom prvega polčasa povedli, ko je Jureta Lipičarja premagal Žan Nikolić. A v nadaljevanje so izjemno krenili Primorci in že v prvi resni priložnosti drugega polčasa rezultat poravnali, izenačujoči zadetek je dosegel Kevin Humar. Dobrih petnajst minut pred iztekom rednega dela so gostje zrežirali popoln preobrat, za katerega so poskrbeli mlinarji kar sami, ko je svojega vratarja Filipa Lojena premagal Luka Guček. Vse do izteka srečanja, so varovanci Sandija Valentinčiča zadržali minimalno prednost za še osmo prvenstveno zmago s katero so se Radomljanom na lestvici približali na vsega dve točki.

Nogometaši Krškega so na svojem Gubcu še drugič zapored ostali praznih rok, tokrat so jih ugnali nogometaši Roltek Doba. Prvi polčas se je pred več kot dvesto gledalci končal brez zadetkov, zato pa je bilo toliko zanimivejše nadaljevanje. Dobljani so povedli že v uvodu v drugi polčas, natančneje v šesti minuti drugega dela, ko je Marka Zalokarja premagal Kristijan Šipek. Slabih dvajset minut zatem so Dobljani svojo prednost povišali z zadetkom Luke Gajiča. Vse dvome o zmagovalcu pa je le pet minut zatem s svojim drugim zadetkom rešil Kristijan Šipek. Krčanom kaj več od častnega zadetka tik pred iztekom rednega dela, ko je najstrožjo kazen uspešno izvedel Lovre Čirjak ni uspelo. Krčani so z novim porazom zdrsnili na peto mesto lestvice, medtem ko Dobljani ostajajo enajsti.

Do tretje zaporedne zmage so pred svojimi gledalci prišli nogometaši Jadrana iz Dekanov, ki so ugnali Dravograd. Primorci so povedli po dobrih dvajsetih minutah igre, ko je mrežo Korošcev načel Mateo Verunica. Korošci so v 34. minuti srečanja uspeli rezultat izenačiti, ko je domačega vratarja Kristijana Sekulića premagal Matej Verstovšek. A sledila je infarktna končnica, najprej so Korošci ostali brez Andraža Vrbiča, ki je prijel direktni rdeč karton, le minuto zatem pa so Primorci še drugič na srečanju povedli, ko je za novo vodstvo Dekančanov zadel Luka Stepančič. Dobrih dvajset minut pred iztekom rednega dela so Dekančani povišali vodstvo, ko je še drugič na srečanju v polno meril Luka Stepančič. V končnici srečanja so gledalci videli še dva zadetka, oba v mreži Korošcev, najprej je v 86. minuti iz najstrožje kazni v polno meril Matjaž Babič. Le nekaj trenutkov zatem pa je končni rezultat postavil Adem Zyba. Dekančani so se s tretjo zaporedno zmago utrdili na desetem mestu, Korošci ostajajo na predzadnjem petnajstem mestu.

Do pričakovanih treh točk so na domačem Portovalu prišli nogometaši Krke, ki so ugnali Beltince. Farmacevti so odlično vstopili v srečanje in povedli že v deveti minuti, ko je prekmursko mrežo zatresel Dohyun Kim. Že v 16. minuti srečanja pa je Luka Kambič povišal prednost Dolenjcev. Farmacevti so prednost dveh zadetkov zadržali vse do konca srečanja, ter vknjižili še šesto prvenstveno zmago s katero ostajajo na osmem mestu, Beltinčani kljub porazu ostajajo na dvanajstem mestu lestvice.

So pa do tretje prvenstvene zmage pred svojimi gledalci prišli nogometaši Rogaške, ki so ugnali ptujsko Dravo. Slatinčani so imenitno pričeli srečanje in povedli že v 3. minuti igre, ko je ptujsko mrežo načel Siniša Antonić. A že v 15. minuti so Ptujčani izničili prednost gostiteljev, ko je domačo mrežo zatresel Roy Rudonja. Tudi začetek drugega dela je pripadel gostiteljem, ki so še drugič na srečanju povedli v osmi minuti nadaljevanja, ko je zadel Jovan Koprivica. V 72. minuti so Slatinčani povišali svoje vodstvo, ko je še petič v prvenstvu zadel Filip Jauk. Gostje iz Ptuja so po le petih minutah rezultat znižali, ko je zadel Nermin Haljeta. A so Slatinčani vse do konca srečanja zadržali minimalno prednost, ter se veselili izjemno pomembnih treh točk. S katerimi so se zavihteli na štirinajsto mesto, Ptujčani ostajajo na devetem mestu.

Rezultati 14. kroga:

Kalcer Radomlje : Vitanest Bilje 1:2 (1:0)

200; Nikolić 36`; Humar 47`, Guček 74`

Krško : Roltek Dob 1:3 (0:0)

200; Čirjak 90`-11m; Šipek 51`, 75`, Gajič 69`

Rogaška : Drava Dakinda Ptuj 3:2 (1:1)

120; Antonić 3`, Koprivica 53`, Jauk 72`; Rudonja 15`, Haljeta 77`

Fužinar Vzajemci : Koper 2:1 (1:1)

400; Trdina 1`, Turkuš 80`; Baša 17`

RK: Vekić 82` – Koper

Jadran Dekani : Koroška Dravograd 5:1 (2:1)

80; Verunica 21`, Stepančič 44`, 69`, Babič 86`-11m, Zyba 88`; Verstovšek 34`

RK: Vrabič 43` – Koroška Dravograd

Krka : Beltinci Klima Tratnjek 2:0 (2:0)

100; Kim 9`, Kambič 16`

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

K Dravi prihaja še tuji branilec

Po podatkih dostopnih na spletni strani transfermarkt.com, je k ptujski Dravi iz Bosne in …