Categories: Prva Liga

Zvezda do visoke zmago nad Krko šele v zadnjih minutah

Uvodno tekmo priprav na novo sezono so danes odigrali tudi nogometaši novomeške Krke. Dolenjci so se v že tradicionalnem obračunu na domačem Portovalu pomerili z beograjsko Crveno zvezdo, ki se tudi letos pripravljal v Čatežu.

Po pričakovanjih so se zmage veselili Beograjčani, ki pa so se do visoke razlike prebili šele tik pred koncem srečanja. Novomeščani so srečanje pričeli pogumno, a je Crvena zvezda povedla že v 12. minuti, ko je po podaji Cvetkovića domačo mrežo po strelu z bližine zadel Nenad Gavrić, ki je lepo priložnost zapravil že minuto pred tem. Novomeščani so hitro odgovorili, a je po prostem strelu Vučkić z glavo meril malce čez gol Zvezde. V nadaljevanju prvega polčasa so si rdeče-beli pripravili še nekaj priložnosti, a je bil Mitrović vselej dobro postavljen, v 44. minuti pa ga je po strelu Ristića rešila tudi vratnica. Gostje so odlično krenili v drugi polčas in z zadetkom Avramovskega prednost podvojili že v uvodni minuti nadaljevanja. V 52. minuti so bili blizu znižanja zaostanka tudi Krkaši, saj je Perić po strelu z roba kazenskega prostora zadel okvir beograjskega gola. Sledile so minute, ko je igra tekla predvsem na sredini igrišča, Zvezda pa je visoko zmago potrdila v zaključku tekme, ko so Beograjčani še dvakrat zadeli z bele točke, v 82. minuti je na 3:0 povišal Jović, štiri minute kasneje pa še Katai.

KRKA 0:4 CRVENA ZVEZDA
Gavrić (12′), Avramovski (46′), Jović (82′ pen), Katai (86′ pen)
Krka: Mitrović, Mojstrović, Marotti, Bele, Vučkić, Dežmar, Kramar, Cerar, Potokar, Novinić, Perić. Na klopi: Barukčić, Dar. Marjanović, Končar, Dam. Marjanović, Pavić, Dorniž, Novak, Gliha, Kambič, Pinoza, Koprivnik. Trener: Andrej Kastrevec.
Crvena zvezda: Kahriman, Cvetković, Rendulić, Pavićević, Anđelković, Ahčin, Stojanović, Ristić, Gavrić, Živković, Orlandić. Na klopi: Vićić, Marinković, Jovović, Jović, Avramovski, Stojković, Mbođ, Đorđević, Iličić, Parker, Katai. Trener: Miodrag Božović.

Recent Posts

NZS z odprtim pismom proti nepoštenim praksam ter v zahvalo partnerjem

Na sedežu Nogometne zveze Slovenije na Brdu pri Kranju se že v polnem pogonu pripravljajo…

7 dni ago

V Ljudskem vrtu našli ustreznega strateškega partnerja

V taboru Maribora so storili pomemben korak pri sklenitvi sodelovanja z turškim poslovnežem Acunom Ilicalijem.…

1 teden ago

Koprčani z vsemi topovi nad Matošo (VIDEO)

Včerajšnji dvoboj Celja in Kopra se je zaključil z domačo zmago 2:1, potem ko je…

1 teden ago

Polom Mure v Ljubljani, po simultanki Sare Makovec Olimpija slavila s kar 4:0

Veliki derbi 1. SŽNL med ekipama Olimpije in Mure je pripadel zmajčicam. Ljubljančanke so na…

1 teden ago

Na finalnem obračunu lige prvakov bo pravico delil Slavko Vinčić

Mariborski sodnik Slavko Vinčić bo 1. junija na stadionu Wembley v Londonu sodil na finalnem…

1 teden ago

FOTO: Maribor – Olimpija 2:1 (11.5.2024)

Na 74. večnem derbiju so Mariborčani pred 10.460 glavo množico z 2:1 ugnali Olimpijo in…

1 teden ago