Categories: Prva Liga

V Mariboru predstavili tretjega novinca, prihaja nekdanji Ljubljančan

Iz Ljudskega vrta so danes z veseljem potrdili, da bo dres Maribora v prihodnji sezoni nosil tudi Roko Baturina, kar smo kot prvi že konec prejšnjega meseca poročali na našem portalu. Hrvaški napadalec je spomladi leta 2020 igral v Ljubljani, kjer je za Bravo odigral 16 tekem in dosegel osem zadetkov, ob še dvema asistencama. Mladi 21-letnik je v Šiški igral kot posojen nogometaš zagrebškega Dinama, z dobrimi predstavami v slovenski prestolnici pa si je prislužil prestop v madžarski Ferencvaros.

Za aktualne prvake naših vzhodnih sosedov je odigral 26 tekem, na katerih je dosegel 10 zadetkov. V jesenskem delu prejšnje sezone je kot posojen nogometaš Ferencvaroša igral za poljski Lech Poznan, kjer pa je za prvo ekipo zbral le tri nastope. V Mariboru bo predstavljal zamenjavo za številne ofenzivne nogometaše, ki so po koncu sezone zapustili klub.

“Slovenija mi ni neznanka, tukaj sem doživel številne prijetne trenutke. Seveda pomnim tudi tekmo proti Mariboru v majici Brava, užival sem v ozračju Ljudskega vrta in iskreno verjamem, da se bomo v prihodnje večkrat skupaj veselili ter da bom upravičil zaupanje. Vmes sem zamenjal nekaj mest, tudi držav, prihajam z mladostniško energijo, a tudi izkušenejši, kot sem bil pred dvema letoma. Predvsem pa prihajam z velikim motivom, željo po dokazovanju. Vem, kaj Maribor pomeni v nogometni Sloveniji in kaj klub pomeni ljudem v mestu Maribor. Zavedam se, kakšna so pričakovanja. Prišel sem se borit za naslov prvaka in uvrstitev v skupinski del enega izmed evopskih tekmovanj,” je za klubsko spletno stran ob sklenitvi sodelovanja dejal Baturina.

Recent Posts

Od lokalnih klubov do EURA 2024

Uspeh slovenske nogometne reprezentance na evropskem prvenstvu je bil nedvomno izjemen dosežek, vendar pa za…

13 ur ago

Nekdanji Nerazzur priporoča Slovenca

Jaka Bijol je v tem trenutku povsem osredotočen na nedeljsko tekmo z Dansko, kjer bo…

13 ur ago

Slovenci želijo prekniti urok

Začelo se je zaključno odštevanje do nedeljskega obračuna med Slovenijo in Dansko, ki bo potekal…

14 ur ago

Grofje našli mlado vratarsko moč

Kot smo pred dnevi že pisali so se v Celju zagreli za 19-letnega čuvaja mreže…

2 dneva ago

EURO 2024 je zgodovinska priložnost za naše nogometaše

Želja Slovencev na letošnjem EURU je definitivno poseči po odmevnejših rezultatih. Napredovanje je brez kakršenga…

2 dneva ago

Slovenci dobili glavnega delilca pravice

UEFA je danes objavila sodniške ekipe za nedeljske tekme prvega kroga evropskega prvenstva. Glavni sodnik…

2 dneva ago