Categories: Prva Liga

Krznar: Verjamem, da bo Maribor znova prišel na nekdanja zmagovita pota

Nogometaši Maribora bodo slabo serijo rezultatov, nedeljski poraz v Domžalah je njihov šesti v nizu, poizkušali zaustaviti s hrvaškim strategom Damirjem Krznarjem. Petdesetletnik šestnajstkratne državne prvake prevzema v težki situaciji.

“Ko vas pokliče Maribor, gre za veliko čast. Za izziv, ki ga moraš sprejeti. Situacija ni rožnata, a menim, da gre bolj za rezultatsko kot za krizo igre. Ogledal sem si nekaj tekem že prej, bilo je nekaj dobrih predstav, vendar je zmanjkalo tudi nekaj sreče. Prejšnja sezona je bila zelo uspešna, zdaj pa se je zgodil predvsem manjši padec,” je ob predstavitvi uvodoma dejal Hrvat, ki bo svoj ognjeni krst za krmilom Maribora doživel že v četrtek, ko vijoličaste čaka kvalifikacijski obračun za uvrstitev v konferenčno ligo. Nasprotnik Štajercev bo serijski romunski prvak Cluj, Krznar pa bo takoj imel težko delo sestaviti udarno enajsterico, saj ob vseh poškodovanih zaradi kartonov tokrat ne bo mogel računati niti na Jana Repasa in Nemanjo Mitrovića.

Kljub temu novi strateg vijoličastih verjame v pozitivno nadaljevanje sezone in se nadeja, da se bo Maribor hitro vrnil na zmagovita pota, na katere je Krznar bil navajen že pri zagrebškemu Dinamu: Maribor je v različnih pogledih podoben našemu prejšnjemu klubu, Dinamu, z bremenom rezultata, kjer je samo zmaga tista, ki šteje. To je ozračje, v katerem se ustvarjajo resnični zmagovalci. Vedno je treba letvico dvigniti visoko in verjamem, da bo Maribor znova prišel na nekdanja zmagovita pota. Ti igralci niso pozabili igrati nogometa, ta strokovni štab ni pozabil ustvarjati želene igre. Zgodilo se je negativno obdobje, treba se je pobrati in ustrezno odzvati. Cilj je, da bi sodelovanje bilo dolgoročno. V ligi imamo dovolj časa, da popravimo zadeve, prvi cilj pa bo vse moči usmeriti v boj za evropsko jesen. Spomnim se izjemnega ozračja iz Ljudskega vrta, ki sem ga tudi neposredno doživljal in si želim, da ga bomo kmalu dočakali tudi na naših tekmah.”

Recent Posts

Heineken skupaj s pravimi navijači ponesel Real do zmage v UEFA Champions League

(SPONZORIRANO) Ljubljana, 3. junij 2024: Madridski Real je letošnji zmagovalec UEFA Champions League. Nogometaši so…

57 minut ago

Pri Aluminiju slovo predsednika, klub bo še naprej poudarek dajal lastnemu podmladku

Aluminij se po letu dni igranja med elito ponovno vrača med drugoligaše. Kidričanom v minuli…

7 ur ago

Veterana Iličić in Soudani ostajata v Mariboru?

Kako dolgo bosta Josip Iličić in Hillal Soudani še vztrajala v svetu nogometa? Verjetno ne…

15 ur ago

Celje aktivno išče okrepitve, na radarju dve zveneči imeni

NK Celje ne počiva na lovorikah in vsak dan išče nove okrepitve za prihajajočo sezono.…

15 ur ago

Po Mariboru veliko odhodov tudi pri Domžalah

Nogometni klub Domžale se je poslovil od 4 nogometašev, katerih pogodbe so se iztekle z…

16 ur ago

Olimpija še vedno v iskanju novega trenerja

Predsednik Olimpije Adam Delius je pred več kot 20 dnevi napovedal, da bo v roku…

2 dneva ago