Categories: Prva Liga

Dušan Stoiljković: “Iz napak se učimo!”

Radomljani so lahko z izkupičkom v zadnjih štirih krogih Prve lige Telekom Slovenije izredno zadovoljni. Pričelo se je z zgodovinsko prvoligaško točko na gostovanju v Novem mestu, nadaljevalo s krstno zmago v Kopru in vrhunec dobilo še s tekmo desetega kroga, ko je moštvo trenerja Dejana Djuranovića državnim prvakom zaprlo vse poti do svojih vrat in iztržilo gromozansko točko. Poraz v minulem krogu, ko so Radomljani izgubili v Velenju, dobrega razpoloženja ni strl, med reprezentančnim premorom pa se moštvo z optimizmom pripravlja na nove preizkušnje.

Že v sredo bo zadnjeuvrščeno moštvo lige gostovalo v ljubljanskih Stožicah. Ljubljančani v letošnji sezoni igrajo odlično, Radomlje v prestolnici čaka zahtevna naloga, saj so zmaji ob štirih zmagah na domačem igrišču le enkrat remizirali. A tudi Radomljani imajo za sabo lep niz rezultatov, zaradi česar bodo v obračun krenili pogumno, kar je potrdil tudi Dušan Stoiljković, napadalec ‘mlinarjev’: “Po osvojeni točki v Novem mestu se je vse spremenilo. Dobili smo samozavest, v vsako tekmo smo šli močneje, agresivneje. Nato smo v Kopru prišli do prve zmage in osvojili novo točko proti Mariboru. Kljub porazu v Velenju prejšnji teden, gremo v tekmo proti Olimpiji z vsemi močmi. Proti Olimpiji imamo možnosti za ugoden rezultat, dobro smo igrali že na domači tekmi. Prvi polčas smo bili boljši od njih, a smo nato v drugem polčasu popustili, kar je Olimpija izkoristila.”

Vsega 20-letni Srb, ki se je v Slovenijo preselil v začetku koledarskega leta, je v preteklosti že zatresel ljubljansko mrežo, saj je pozimi v eni od pripravljalnih tekem v zaključku srečanja s prostim strelom Olimpiji zadal poraz, na prvoligaških zelenicah pa je v enajstih tekmah enkrat zatresel mrežo, že v drugem krogu je zadel v tekmi z Mariborčani. V pogovoru za klubsko spletno stran se je Vojvodinec, ob Denisu Bajalici eden od dveh tujcev v ekipi, dotaknil še prednosti moštva: “Močni smo predvsem v protinapadih, v obrambi moramo dobro pokrivati in držati posest žoge v nogah ter ogrožati vrata nasprotnikov iz protinapadov. V preteklih tekmah nas noben tekmec ni posebej nadigral, gole smo prejemali iz svojih napak. Iz teh napak se učimo, iz tekme v tekme dobivamo izkušnje, samozavest in moč.”

Recent Posts

Šeško natančen proti Dortmundu

RB Leipzig je danes, ob 15.30 uri, gostil Dortmund. Rdeči biki so na tekmi 31.…

22 ur ago

FOTO: V Kungoti slovesna otvoritev novega stadiona

Včerajšnji sončen dan je v občini Kungota bil zelo vesel. Po več letih čakanja so…

1 dan ago

Rogaška po streljanju enajstmetrovk do zgodovinskega finala

Nogometaši Rogaške so drugi finalisti letošnjega pokalnega tekmovanja. Slatinčani so na izjemno razburljivem dvoboju v…

3 dnevi ago

Ljubljana proti Ptujčankam ni dovolila presenečenja

Nogometašice Ljubljane bodo prihodnji mesec v Stožicah zaigrale v finalu ženskega pokala, potem ko na…

3 dnevi ago

Muri po avtogolu derbi in vstopnica za finale

Nogometašice Mure so prve finalistke pokalnega tekmovanja za ženske. Črno-bele so v Fazaneriji na derbiju…

3 dnevi ago

Gorica po loteriji enajstmetrovk do vstopnice za finale

Prvi finalisti letošnjega pokala so nogometaši Gorice, ki so na domačem terenu po streljanju enajstmetrovk…

4 dnevi ago