Categories: Prva Liga

Domžalčani na krilih Vuka ugnali Gorico

Na razmočenem terenu stadiona v Domžalah so se domačini v prvi tekmi 28. kroga pomerili z Gorico. Obe ekipi spomladi ne blestita, sploh domači, ki so pridelali že 7 točk zaostanka za Mariborom, medtem ko so gostje iz Severne Primorske kljub še vedno slabi uvrstitvi na lestvici v zadnjih treh tekmah le nakazali majhen dvig forme.

Kljub veliki razliki na razpredelnice je bilo torej pričakovati dokaj enakovredno tekmo in v začetku je tudi bilo tako. Ne ena ne druga ekipa ni uspela razviti kdo ve kakšne igre, slednje tudi igrišče danes ni dovoljevalo, gledalci pa posledično strelov na vrata niso videli vse do devete minute. Tedaj smo bili priča zanimivi situaciji, Domžalčani so izvajali prosti strel, iz gneče je nekdo podal pred vrata, tam pa je Vuk iz prepovedanega položaja neoviran zatresel mrežo. Stranski sodnik sprva ni dvignil zastavice in domači so se že veselili, a so pa daljši prekinitvi in posvetovanju možje v črnem zadetek vendarle razveljavili. Po tem se je nadaljevalo dolgočasno žoganje na sredini, pri čemer se je okroglo usnje pogostoma povsem ustavilo v lužah. Domači so se sicer trudili, a jim je manjkala zadnja podaja, za Goričane pa je edini poskus v tem delu zabeležil Širok, a je z velike razdalje meril precej mimo vrat. V še boljšem položaju se je sredi polčasa na drugi strani znašel Ožbolt, a je tudi ta žoga letela daleč stran od gostujočih vrat. Obe ekipi sta predvsem čakali na napako nasprotnika in Goričani so jo dočakali. Horića je zmedla ena izmed luž, Žigon pa je bil pozoren ter s strelom mimo vratarja goste povedel v nepričakovano vodstvo. A to ni trajalo dolgo, že dobro minuto kasneje so Domžalčani ponovili predhodno akcijo iz standardnega položaja. Po podaji Trajkovskega in fliperju goriških branilcev je do žoge spet sam prišel Vuk in še drugič zatresel mrežo. Tokrat prepovedanega položaja ni bilo in rezultat je bil izenačen na 1:1. Po tem se je igra vnovič umirila in polčas se je končal brez priložnosti in brez zmagovalca. Povsem zasluženo, saj razen obeh zadetkov nevarnih situacij praktično ni bilo.

Morda je kdo v nadaljevanju pričakoval nalet domačih, a so bolje začeli gostje. Po akciji Slivke in Vetriha se je razmeroma neoviran pred Vidmarjem znašel Žigon, a z glavo meril malenkost preko vrat. Nevaren bi bil lahko tudi Martinovič, a je najprej lepo podajo z druge strani za korak zamudil, nato pa po kotu meril še v vratarja Vidmarja. Domači na drugi strani niso bili prav nič nevarni in po igri nihče ne bi ugotovil, da so drugouvrščena ekipa prvenstva, ki igra doma. To je očitno ugotovil tudi Elsner in v igro hitro poslal letošnjega novinca Horvata. To je takoj obrodilo sadove in že v naslednji minuti so domači prešli v vodstvo. Spet se je pred praznim golom znašel Vuk, podal pa je tokrat Skubic. Zanimivo, da se je tako kot pri prvem in drugem golu tudi tokrat podaja odbila od gostujočega branilca. Domači so kasneje zahtevali še enajstmetrovko, ko je žoga po strelu Požeg Vancaša enega od gostov zadela v roko, a se piščalka Vinčiča ni oglasila. Dvajset minut pred koncem je po prvi menjavi posegel tudi Beggi, iz igre je odšel Slivka, eden boljših pri modrih, ki pa se je očitno iztrošil., medtem ko je vanjo vstopil Ruggiero. A že minuto kasneje je bila tekma odločena, saj je Caputo z visoko dvignjeno nogo brcnil Trajkovskega in si prislužil izključitev. To se je gostom močno poznalo, saj v zaključku kljub opazni želji niso uspeli izpeljati tako nevarnih akcij kot pred tem. Zmaga domačih v zadnjih minutah ni bila pod nikakršnim vprašajem, nasprotno, po hudi napaki vratarja je Podlogar potisnil žogo v gol za potrditev treh točk. Ravbarji so s tem zaostanek za Mariborom zmanjšali na štiri, Goričani pa so lahko zadovoljni vsaj z enakovredno igro in vtisom ki so ga pustili do izključitve.

Foto: Lado Vavpetič

Recent Posts

Od lokalnih klubov do EURA 2024

Uspeh slovenske nogometne reprezentance na evropskem prvenstvu je bil nedvomno izjemen dosežek, vendar pa za…

5 ur ago

Nekdanji Nerazzur priporoča Slovenca

Jaka Bijol je v tem trenutku povsem osredotočen na nedeljsko tekmo z Dansko, kjer bo…

5 ur ago

Slovenci želijo prekniti urok

Začelo se je zaključno odštevanje do nedeljskega obračuna med Slovenijo in Dansko, ki bo potekal…

6 ur ago

Grofje našli mlado vratarsko moč

Kot smo pred dnevi že pisali so se v Celju zagreli za 19-letnega čuvaja mreže…

1 dan ago

EURO 2024 je zgodovinska priložnost za naše nogometaše

Želja Slovencev na letošnjem EURU je definitivno poseči po odmevnejših rezultatih. Napredovanje je brez kakršenga…

1 dan ago

Slovenci dobili glavnega delilca pravice

UEFA je danes objavila sodniške ekipe za nedeljske tekme prvega kroga evropskega prvenstva. Glavni sodnik…

1 dan ago