Categories: Prva Liga

Celjani v drugem polčasu do zmage

Celjani so se z zmago v Zavrču utrdili na drugem mestu in s petimi točkami zaostanka še vedno pretijo vodilnim Mariborčanom. Haložani so kljub prvemu porazu na novem stadionu ostali v zgornji polovici lestvice. Po polčasu je sicer kazalo drugače, saj so Zavrčani vodili, vendar so nato gostje s pomočjo Verbiča, ki je v igro prišel ob polčasu, izid preobrnili.

Prvi del igre je minil ob igri med obema polčasoma, brez večjih priložnosti na obeh straneh. Celjani so si najlepšo priigrali v 18. minuti, ko je zapretil Jeslinek, vendar je strel češkega vezista iz ugodnega položaja zadel enega od domačih branilcev in zletel mimo vrat. Dobrih pet minut kasneje pa so za navdušenje na tribunah poskrbeli Haložani, ki so izpeljali uigrano akcijo iz kota, v kateri je Novoselec z glavo izkoristil podajo Matjašiča ter matiral nemočnega Kotnika. Do konca si nato ekipi nista več priigrali resnejših priložnosti in na odmor so zadovoljnejši odšli domačini.

Tik pred pričetkom drugega dela je za potezo tekme poskrbel gostujoči strateg Rožman, ki je namesto Kube v igro poslal svojega najboljšega igralca in motorja ekipe v letošnji sezoni Verbiča. Slednji je že po petih minutah igre bil začetnik akcije, ki jo je s podajo nadaljeval Lendrić, efektivno pa zaključil Jeslinek, ki je izid na semaforju poravnal. Odlična poteza je Rožmanu uspela tudi v drugem poizkusu, ko je v igro poslal Omoregija. Nigerijski napadalec se je izkazal za pravo potezo in je zaupanje trenerja upravičil z zadetkom v 77. minuti, potem ko je z desne strani prejel odlično podajo Miškića. Okrepljeni gostje so do konca brez večjih težav zadržali vodstvo in se zasluženo veselili novih treh točk.

Foto: Jure Banfi

Recent Posts

Od lokalnih klubov do EURA 2024

Uspeh slovenske nogometne reprezentance na evropskem prvenstvu je bil nedvomno izjemen dosežek, vendar pa za…

3 ure ago

Nekdanji Nerazzur priporoča Slovenca

Jaka Bijol je v tem trenutku povsem osredotočen na nedeljsko tekmo z Dansko, kjer bo…

4 ure ago

Slovenci želijo prekniti urok

Začelo se je zaključno odštevanje do nedeljskega obračuna med Slovenijo in Dansko, ki bo potekal…

5 ur ago

Grofje našli mlado vratarsko moč

Kot smo pred dnevi že pisali so se v Celju zagreli za 19-letnega čuvaja mreže…

1 dan ago

EURO 2024 je zgodovinska priložnost za naše nogometaše

Želja Slovencev na letošnjem EURU je definitivno poseči po odmevnejših rezultatih. Napredovanje je brez kakršenga…

1 dan ago

Slovenci dobili glavnega delilca pravice

UEFA je danes objavila sodniške ekipe za nedeljske tekme prvega kroga evropskega prvenstva. Glavni sodnik…

1 dan ago