Categories: Prva Liga

Bivša vratarja Olimpije in Krke se dokazujeta na Poljskem

Ponedeljkove priprave Olimpije sta ob odsotnosti Roka Vodiška, ki se z B reprezentanco nahaja v Združenih arabskih emiratih, pričela dva vratarja, ob Aleksandru Šeligi še povratnik po poškodbi Nejc Vidmar. Med zmaji, ki se jim je pridružilo že pet novih obrazov, pa ni bilo možno opaziti Darka Brljaka.

Nekdanjemu vratarju Domžal, Gorice in Radomelj je s koncem minulega leta potekla pogodba, ob višku na njegovem položaju pa Ljubljančani z izkušenim vratarjem niso podaljšali sodelovanja. Kje bo 32-letnik nadaljeval nogometno pot, za zdaj še ni znano, a so poljski mediji že pred dnevi namigovali, da bi se lahko vrnil v državo, v kateri je igral prav pred prestopom v Olimpijo. Brljak je bil leta 2014 član poljskega drugoligaša Flota Swinoujscie, v golu katere je odigral 34 tekem, pri Olimpiji, od katere se je poslovil s 17 prvoligaškimi tekmami, pa je bil v zadnjem obdobju v vlogi tretjega vratarja. 

Kljub jeseni, v kateri ni odigral niti minute, pa bi lahko Brljak spomladi zaigral v najmočnejšem poljskem prvenstvu. Po poročanju poljskih kolegov so se zanj zagreli pri Koroni Kielce, ki se po 20 krogih bori za mesta v skupini za prvaka. Da je Brljak med kandidati za prihod v klub, je potrdil tudi trener Maciej Bartoszek, ki je izkušenega Ljubljančana danes pozdravil tudi ob začetku priprav, Brljak pa je eden od štirih nogometašev, ki se dokazujejo na preizkušnji. Korona se je v zimskem premoru že razšla z 38-letnim Zbigniewom Malkowskim, ki si je minutažo med vratnicama delil z Maciejem Gostomskim, ki pa naj bi bil ravno tako na izhodnih vratih kluba.

Na Poljsko bi se lahko v zimskem prestopnem roku preselil še en vratar, ki ima izkušnje s slovenskih nogometnih zelenic. Sposobnosti Miodraga Mitrovića, ki je bil dve leti član novomeške Krke, preizkušajo pri Ruch Chorzowu, ki s 13 naslovi državnega prvaka zaostaja zgolj za Wislo in Gornikom, a mu v letošnji sezoni ne gre po načrtih, saj z vsega 16 točkami zaključuje lestvico Ekstraklase. Švicar balkanskih korenin se bo Poljakom dokazoval vsaj do nedelje.

Recent Posts

Od lokalnih klubov do EURA 2024

Uspeh slovenske nogometne reprezentance na evropskem prvenstvu je bil nedvomno izjemen dosežek, vendar pa za…

10 ur ago

Nekdanji Nerazzur priporoča Slovenca

Jaka Bijol je v tem trenutku povsem osredotočen na nedeljsko tekmo z Dansko, kjer bo…

10 ur ago

Slovenci želijo prekniti urok

Začelo se je zaključno odštevanje do nedeljskega obračuna med Slovenijo in Dansko, ki bo potekal…

11 ur ago

Grofje našli mlado vratarsko moč

Kot smo pred dnevi že pisali so se v Celju zagreli za 19-letnega čuvaja mreže…

1 dan ago

EURO 2024 je zgodovinska priložnost za naše nogometaše

Želja Slovencev na letošnjem EURU je definitivno poseči po odmevnejših rezultatih. Napredovanje je brez kakršenga…

1 dan ago

Slovenci dobili glavnega delilca pravice

UEFA je danes objavila sodniške ekipe za nedeljske tekme prvega kroga evropskega prvenstva. Glavni sodnik…

2 dneva ago