Categories: 2. liga

Dejan Robnik: “Končni cilj je zelo jasen!”

Ne le prvoligaši, v teh dneh s pripravami pričenjajo tudi drugoligaši. Kranjska drugoligaša, Triglav in Zarica sta s treningi pričela v ponedeljek, danes bo svoje varovance zbral ankaranski strateg Vlado Badžim, včeraj pa so s treningi pričeli tudi Ptujčani, v pogonu pa naj bi bili po informacijah s Primorske tudi Brici.

Z najboljšim jesenskim izkupičkom so se v priprave podali nogometaši kranjskega Triglava. Siniša Brkić je devetnajsterico svojih varovancev pozdravil po 24-dnevnem premoru. Vloga najizkušenejšega nogometaša pa tudi v tokratnih pripravah pripada Dejanu Robniku, ki je po prvem treningu spregovoril tudi za klubsko spletno stran: “V našem primeru je končni cilj zelo jasen, zato se bodo priprave že začele zelo ostro in maksimalno resno. Celotne zimske priprave so pravzaprav eno samo dokazovanje, saj si vsak močno prizadeva za uvrstitev med 11 ali 18 najboljših. Vsak trening in vsaka tekma je zgodba povsem zase, vedno znova se je treba dokazovati, ob tem pa seveda upati, da bo čim manj poškodb.”

Orli bodo, kot je zdaj že tradicija, del treningov konec februarja znova opravili tudi v hrvaškem Umagu. “Skupne priprave v drugem okolju so nuja in to iz dveh razlogov. Najpomembnejši je ta, da je ekipa takrat že v sklepni fazi priprav, kjer se pilijo malenkosti, moštvo se uigrava in brusi taktiko. Drugi razlog pa je ta, da se lahko ekipa še dodatno poveže in če se pojavi kakšen nov obraz, še bolje spozna med seboj. Težava je, da nekateri mladi včasih skupne priprave vzamejo kot mini počitnice, kar je popolnoma napačno razmišljanje. S polovičarstvom lahko v istem trenutku podreš vse, kar si gradil dva meseca in več,” je bil nekoliko kritičen nekdanji up milanskega Interja, ki je v preteklosti igral tudi za Maribor in Celje.

V Umagu se bodo orli pomerili s puljsko Istro in Novigradom, ki letos prvič igra v drugi ligi, Brkić pa je načrtoval kar deset pripravljalnih srečanj. Prva tekma bo odigrana že v soboto, ko bodo nasproti stali mladinci Triglava, 20. januarja pa bodo Kranjčani noge prekrižali tudi s Kekovimi Rečani. Nasprotniki Triglava bodo tudi Ivančna Gorica, Bled, Bravo ali Domžale in Maribor B, dva termina pa še nimata potrjenih nasprotnikov.

Recent Posts

Od lokalnih klubov do EURA 2024

Uspeh slovenske nogometne reprezentance na evropskem prvenstvu je bil nedvomno izjemen dosežek, vendar pa za…

10 ur ago

Nekdanji Nerazzur priporoča Slovenca

Jaka Bijol je v tem trenutku povsem osredotočen na nedeljsko tekmo z Dansko, kjer bo…

10 ur ago

Slovenci želijo prekniti urok

Začelo se je zaključno odštevanje do nedeljskega obračuna med Slovenijo in Dansko, ki bo potekal…

11 ur ago

Grofje našli mlado vratarsko moč

Kot smo pred dnevi že pisali so se v Celju zagreli za 19-letnega čuvaja mreže…

1 dan ago

EURO 2024 je zgodovinska priložnost za naše nogometaše

Želja Slovencev na letošnjem EURU je definitivno poseči po odmevnejših rezultatih. Napredovanje je brez kakršenga…

1 dan ago

Slovenci dobili glavnega delilca pravice

UEFA je danes objavila sodniške ekipe za nedeljske tekme prvega kroga evropskega prvenstva. Glavni sodnik…

2 dneva ago