Categories: Reprezentanca

Sklepno dejanje v Varšavi

Za konec kvalifikacij za evropsko prvenstvo leta 2020, se bo slovenska nogometna reprezentanca pomerila z vodilno reprezentanco skupine, Poljsko. Poljaki so na prvem dvoboju v Stožicah doživeli poraz, za zmago z 2:0 in reprezentančno evforijo sta poskrbela Aljaž Struna in Andraž Šporar.

Nocoj selektor Matjaž Kek ne bo mogel računati na strelca prvega zadetka v Stožicah, saj je Struna izpolnil kvoto prejetih rumenih kartonov. Kvalifikacijski cikel je Slovenija pričela z zmanejavo na klopi, kamor se je vrnil Kek. Na začetku kvalifikacij je Slovenija najprej vpisala dva remija, nato pa v sosednji Avstriji doživela prvi poraz v kvalifikacijah. S tekmo v Latviji, ko je Slovenija slavila kar 0:5, se je krivulja pozitvnih rezultatov obrnila navzgor. V septemberskem terminu so slovenski nogometaši nadigrali vodilno reprezentanco, nato pa še po epskem preobratu premagali Izrael. Kazalo je, da je Slovenija vse bližje evropskemu prvenstvu, a je prišel oktober, ko je najprej v Skopju slavila Severna Makedonija, po tem pa je sledil še en poraz, v Stožicah so še drugič na medsebojnih tekmah slavili Avstrijci. 

Zadnji dvoboj pred nocojšnjim v Varšavi, ki se bo pričel ob 20.45 uri, je bil odigran v soboto, po zadetku v lastno mrežo je Slovenija ugnala reprezentanco Latvije. “Na žalost bo šel le en na EP z jutrišnjega dvoboja. Poljski želim, da pride na prvenstvu čim dlje. Imamo pa mi tudi jutri na fantastičnem, razprodanem stadionu svojo računico. Tekma v Ljubljani nam je lahko dobra vzpodbuda. Jutri pa bo čisto nekaj drugega, ampak prepričan sem, da bomo odigrali dobro tekmo in naredili korak naprej v razmišljanju o reprezentančnem nogometu,” je pred srečanjem dejal Kek.

Recent Posts

Heineken skupaj s pravimi navijači ponesel Real do zmage v UEFA Champions League

(SPONZORIRANO) Ljubljana, 3. junij 2024: Madridski Real je letošnji zmagovalec UEFA Champions League. Nogometaši so…

15 minut ago

Pri Aluminiju slovo predsednika, klub bo še naprej poudarek dajal lastnemu podmladku

Aluminij se po letu dni igranja med elito ponovno vrača med drugoligaše. Kidričanom v minuli…

7 ur ago

Veterana Iličić in Soudani ostajata v Mariboru?

Kako dolgo bosta Josip Iličić in Hillal Soudani še vztrajala v svetu nogometa? Verjetno ne…

14 ur ago

Celje aktivno išče okrepitve, na radarju dve zveneči imeni

NK Celje ne počiva na lovorikah in vsak dan išče nove okrepitve za prihajajočo sezono.…

14 ur ago

Po Mariboru veliko odhodov tudi pri Domžalah

Nogometni klub Domžale se je poslovil od 4 nogometašev, katerih pogodbe so se iztekle z…

15 ur ago

Olimpija še vedno v iskanju novega trenerja

Predsednik Olimpije Adam Delius je pred več kot 20 dnevi napovedal, da bo v roku…

2 dneva ago