Danes se uradno začenja težko pričakovan Euro 2024, napetost pa narašča po celotni Nemčiji. Slovenska nogometna reprezentanca bo svoj prvi nastop dočakala v nedeljo, ko se bo v Stuttgartu pomerila z Dansko. Fantje medtem pridno trenirajo v pripravljalni bazi v Wuppertalu, kjer pilijo še zadnje podrobnosti pred uvodno tekmo.


 

Andraž Šporar, napadalec slovenske reprezentance, ki je na zadnji prijateljski tekmi proti Bolgariji dosegel izenačujoči zadetek, je pred novinarje stopil z velikim optimizmom. “Bil bi zelo vesel, če bi mi uspelo ponoviti zadetek proti Danski. Upam, da bo tokrat končni rezultat 1:0 za nas,” je povedal Šporar. Mrežo Danske je zatresel že v junijskem kvalifikacijskem oknu, kar mu daje dodatno samozavest. “Mislim, da bodo možnosti za zmago 50-50. Odločalo bo, kdo si bo bolj želel, kdo bo pobral več drugih žog in dobil več duelov. Če bomo to mi, imamo zelo lepe možnosti za zmago,” še dodaja.

 

Ambicije slovenske reprezentance pa se ne končajo pri uvodni tekmi. “Enega proti Danski, enega proti Srbiji, dvakrat 1:0 in gremo naprej. Z zmago bomo naredili ogromen korak k temu, da se prebijemo iz skupine,” še izpostavlja napadalec Panathinaikosa. Kljub nekaterim polemikam, ki so jih povzročile zadnje pripravljalne tekme, Šporar ostaja osredotočen. “Pripravljalni tekmi nimata nobene zveze z nedeljsko tekmo. Prepričan sem, da bomo na igrišču izgledali precej bolje,” je dejal.

 

Reprezentanti med pripravami uživajo v druženju, vzdušje pa je pozitivno. “Uživam z vsakim, marsikaj počnemo skupaj. Vse bomo naredili, da skupaj ostanemo čim dlje v Nemčiji, kajti to je zgodovinska priložnost za preboj iz skupine,” je poudaril 30-letnik. Reprezentanci se dobro poznata, saj sta se že merili v kvalifikacijah, kjer se je prva tekma v Stožicah končala brez zmagovalca. Na vprašanje, ali bi znal ponoviti zadetek, je Šporar nesebično odgovoril: “Mislim, da bi to znal ponoviti, bi bil pa tudi izredno vesel, če bi gol dosegel kakšen soigralec, mi pa bi zmagali z 1:0.

 

Reprezentanti bodo otvoritveno tekmo Eura spremljali skupaj, občutki pa so že zdaj intenzivni. “Naše letalo so zalili z vodnimi topovi, dobili smo spremstvo in avtobus s slovensko zastavo. Pred nedeljsko tekmo je vsekakor prisotna pozitivna trema,” je povedal Ljubljančan, ki je sezono zaključil z 13 goli za grški Panathinaikos. Šporar ostaja optimističen pred uvodno tekmo in verjame, da bo prav nedeljska zmaga ključna za preboj Slovenije iz skupine. “Najbolj me vznemirja nedeljska tekma, če premagamo Dansko, smo naredili res velik korak k temu, da se uvrstimo v naslednji krog,” je zaključil Šporar.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od K. S.
Naloži več novic iz Evropska tekmovanja

Dodaj odgovor

Poglejte še

Obe tekmi tudi pred malimi zasloni

Po včerajšnji imenitni predstavi Celjanov, bodo sezono danes uradno odprli še nogometaši B…