Tudi večina nogometašev Maribora je po slavju petega zaporednega naslova državnih prvakov odšla na zaslužen, pa čeprav kratek odmor. Izjema so zgolj reprezentantje, ki časa za počitek pravzaprav ne bodo imeli. Nekaj podobnega velja tudi za vodstvo kluba, ki že pripravlja vse potrebno za novo sezono.


Pred dnevi je že stekla prodaja sezonskih vstopnic, tokrat jih je močno kupiti tudi preko svetovnega spleta. Na dolžnosti v novi sezoni je pripravljen tudi športni direktor Zlatko Zahovič, ki je v pogovoru za klubsko spletno stran še enkrat več dejal, da se uspehov v Mariboru ni možno naveličati. “V Mariboru se je nemogoče naveličati uspehov. To je preprosto Maribor, kjer je prav vse mogoče,” je dejal Zahovič, ki se je z vijoličastimi veselil že šestega naslova državnih prvakov.

Čeprav so Štajerci letos potrdili trinajsto zvezdico, s čimer so zbrali več naslovov kot vsa ostala konkurenca v času samostojne Slovenije, športni direktor Maribora poudarja, da lakota po uspehih ostaja: “Vsi skupaj se moramo odpočiti za novo sezono, v katero bomo krenili z novo energijo. Lakota po uspehih ostaja, to je najbolj pomembno. Vsi bomo na svojih področjih skušali prispevati delež k nadaljevanju lepe zgodbe. Moramo se zavedati spoznanja, da imamo privilegij služiti nogometnemu klubu Maribor.”

ZahovicZlatko-FotoJureBanfi_660px
“Lakota po uspehih ostaja, to je najbolj pomembno. ” (Foto: Jure Banfi)

Mariborčani so za zdaj potrdili enega novinca, izraelskega vezista Marwana Kabho. 44-letni Mariborčan je že pred koncem sezone poudaril, da je z določenimi okrepitvami že dogovorjen. Vodja kadrovanja poudarja, da so prihodi odvisni tudi od odhodov: “Nekatere zadeve so že urejene, nekatere še bodo. Naslednje aktivnosti v prestopnem roku so odvisne tudi od morebitnih odhodov, je pa pomembno, da so tudi v tem primeru rešitve že pripravljene.”

Ob tem je Zahovič razkril, da je Maribor sklenil dogovor o sodelovanju z Dravogradom, ki bo imel možnost, da najbolj nadarjene nogometaše pošlje v Ljudski vrt: “Sodelujemo in se povezujemo. Dravograjski bazen je doslej dal ogromno nadarjenih igralcev in ob dobrem, strokovnem delu ne dvomim, da bo tako tudi v prihodnje. S to potezo bomo imeli še boljši vpogled k obetavnim nogometašem iz te regije.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Zmaji proti Azerbajdžancem, Rusom, Srbom in Izraelcem

Novi strateg ljubljanske Olimpije Savo Milošević bo svoje varovance pred začetkom nove sez…