Mariborčani bodo morali za uvrstitev v elitno druščino evropskih klubov v zadnjem predkrogu tekmovanja izločiti škotskega prvaka Celtica. Uvodne vtise po žrebu sta na tiskovni konferenci razkrila Ante Šimundža in Zlatko Zahović.


“Zavedamo se, da je Celtic velik klub z bogato tradicijo, ki ima za sabo veliko navijačev. Škotski nogomet smo že spoznali, saj smo že nekajkrat igrali s škotskimi nasprotniki. Zasluži si spoštovanje, naša naloga je, da se v miru pripravimo, jih analiziramo in naredimo vse kar je v naši moči, da iztržimo pozitiven rezultat,” je uvodoma dejal strateg vijoličastih Ante Šimundža in nadaljeval, da je v bistvu vseeno koga bi vijoličasti dobili za nasprotnika, saj so bili vsi nasprotniki v bobnu kvalitetni: “Želje so eno, realnost je drugo. Bilokateri od nasprotnikov ima kvaliteto in bi ga morali v dveh tekmah premagati, Celtic je v nadaljevanje prišel po administrativni poti, a to ne pomeni, da bo zaradi tega naloga kaj lažja ali zahtevnejša. Kvaliteta vsakega moštva, ki se je uvrstilo v playoff, je zelo visoka.”

Foto: Jure Banfi
Šimundža: “Celtic je napredoval po administrativni poti, a zato ne bo nič lažje ali težje!” (Foto: Jure Banfi)

“Ugodnega žreba v tej fazi tekmovanja ni. Celtic je eden najbolj tradicionalnih in najstarejših klubov na svetu. Škotski nogomet trenutno resda ni v idealnem stanju, saj Rangersa ni v prvi ligi, kar vpliva tudi na Celtic. Je pa to ekipa s bogato zgodovino in izkušnjami, tako da nam ne bo lahko. S škotskimi klubi imamo že dve zmagi, sicer pa so to tekme, na katerih odločajo malenkosti in tudi nekaj sreče, vendar je Maribor konkurenčen. Realno je, da se bo Celtic postavil v vlogo favorita, a smo trenutno zelo samozavestni,” “ pa je dejal Zlatko Zahović, ki ni mogel iz svoje kože in se v šaljivem tonu dotaknil še zeleno-bele barve dresov: “Barva dresov je dovolj zgovorna, prevlada nad zeleno barvo je pri nas vedno bila in bo.” 

Športni direktor vijoličastih je izključil možnost novih prihodov in kot primer navedel prav Maccabi: “Ni razloga, da bi ekipo okrepili. Mislim, da bi bilo v tem trenutku to tudi neodgovorno, ker je časa premalo, da bi se novinci lahko uigrali. To smo lahko videli že pri Maccabiju, ki se je nekaj dni pred tekmo okrepil z vrhunskimi okrepitvami, a smo jih enostavno nadigrali. Rezultat je bil jasen, nemogoče je, da se neglede na imena tako hitro integrirajo v moštvo.”

Iz švicarskega Nyona pa so sporočili tudi točne termine obeh tekem. Prvi obračun bo v Ljudskem vrtu odigran v sredo, 20. avgusta, odločitev o potniku v skupinski del tekmovanja pa bo znana v torek, 26. avgusta. Obe tekmi bosta na sporedu ob 20:45.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Kapetan Sežane okrepil prvoligaša iz Severne Makedonije

Hrvaški branilec Antonio Azinović se znova poslavlja od Tabor Sežane, saj bo svojo nogomet…