Novogoriški strateg Miran Srebrnič bo dober teden pred začetkom državnega prvenstva ostal še brez dveh pomembnih adutov. Že tako osiromašeno zasedbo bosta po informacijah z goriškega konca zapustila Amedej Vetrih in Dejan Žigon.


Žigon, v minuli sezoni ob Luki Majcnu najboljši strelec Gorice, oba sta dosegla sedem zadetkov, je tik pred selitvijo na Poljsko, kjer se že dokazoval dve leti nazaj. Tedaj je bil na preizkušnji pri prvoligašu Korona Kielce, a do sklenitve dogovora ni prišlo, kasneje je sledil prestop na jug Italije, v tretjeligaško Barletto, kjer pa se ni ravno proslavil. Da je slovo Žigona, prestopil naj bi v enega od drugoligaških klubov, tik pred vrati, priča tudi dejstvo, da je otrok Gorice danes prekinil pogodbo, ki bi sicer morala veljati še do konca prihajajoče sezone. Tako bo klub ostal brez odškodnine, a je v le-to verjetno zgolj stežka upal, saj je bil tudi Žigon med tistimi, ki na svoj račun že nekaj mesecev niso prejeli niti evra in je imel posledično zaradi neizpolnjevanja pogodbenih obveznosti pravico prekiniti dogovor in zapustiti novogoriško sredino.

Vetrih, ki je bil v Gorico tako kot Matija Širok in Alen Jogan, kapetan ostaja zvest klubu, v minuli sezoni posojen s strani italijanske Parme (slednja, kot verjetno že veste, odškodnine za trojico nikoli ni poravnala), bo kariero nadaljeval v Slovenijo, a naj bi bil tik pred selitvijo v Domžale. Ob tem pa goriški ljubitelji še čakajo na prve novince. Goričani naj bi se za sodelovanje dogovorili z Andrejem Kotnikom, ki je v minuli sezoni v 3. SNL igral za Izolo, novo vodstvo pa naj bi si prizadevalo, da bi v klubu ostal tudi Marshal Johnson, ob tem pa snubijo tudi Mirana Burgića, Matijo Škarabota in tudi Nejca Praprotnika.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Omladič namignil na vrnitev?

Nik Omladič je na svojem Instagram profilu, z zanimivo objavo na svojem story-u morda že n…