Maribor je pred skoraj praznimi tribunami Ljudskega vrta z Nafto odigral prvi obračun pod taktirko Sergeja Jakirovića. Prvi zadetek na obračunu so dosegli gostje, po tem ko je lepo podajo z desne strani v mrežo poslal nekdanji napadalec Vijoličastih Alen Ploj. Nafta bi vodstvo že v prvem polčasu skoraj povišala na 2:0, a je bil Jaka Bizjak za las nenatančen.


Maribor je že takoj na začetku drugega dela skoraj prišel do izenačenja, a je veselje Nardinu Mulahusejnoviću preprečila vratnica. Vijoličasti so izid po dobri uri igre le izenačili, po odlični podaji Vilerja pa je z glavom zadel Alexandru Cretu. Številnim gledalcem, ki so tekmo lahko spremljali v spletnem prenosu, ni bilo potrebno dolgo čakati na naslednji zadetek. Le nekaj minut kasneje je namreč svoj prvenec za člansko moštvo Maribora dosegel 18-letni kapetan mladincev Rok Maher, ki je natančno meril iz bližine.

Tudi po preteku 90. minut je ostalo pri izidu 2:1, v Ljudskem vrtu pa smo po krajši prekinitvi lahko spremljali še 30 minut igre. V dodatnem delu je nato padel še en zadetek – v 107. minuti je udarila brazilska naveza Tavares – Santos, slednji pa je tudi zadel po strelu z desno nogo.

Maribor – Nafta (0:1, 2:0, 1:0)

Cretu 61′, Maher 65′, Santos 107′; Ploj 14′.

Pregled najboljših mladinskih sezon

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od V.U.
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Pri Olimpiji ni finančnih težav

Napadalec ljubljanske Olimpije Luka Menalo je v času priprav na nadaljevanje Prve lige spr…