Že več kot tri mesece neporaženi Celjani jutri za zaključek jesenskega dela sezone odhajajo k vodilnim Domžalčanom, ki so jim v 11. krogu kot prvi zadali poraz. Prav Domžalčani pa so bili tisti, ki so Celje porazili kot zadnji, bilo je konec julija, v sklopu drugega kroga Prve lige Telekom Slovenije, ko je obračun v uvodu drugega polčasa odločil Rudi Vancaš Požeg, ki zaradi kazni tokrat ne bo smel igrati. Celjani k vodilnemu moštvu lige prihajajo z jasnimi nameni, v knežje mesto se želijo vrniti s polnim izkupičkom.


“Veselimo se obračuna z Domžalami, proti katerim smo na zadnji tekmi prikazali res dobro predstavo, z njo pa smo jim tedaj zadali tudi prvi ligaški poraz v tej sezoni. Premagali bi jih lahko sicer že v drugem krogu, žal pa tedaj nismo izkoristili naših priložnosti, na drugi strani pa je to uspelo njim. Na tokratnem gostovanju so cilj vsekakor tri točke, s katerimi želimo kronati uspešno jesen,” je za spletno stran celjskega prvoligaša dejal Valon Ahmedi. Eno od odkritij jesenskega dela sezone, ki se po prestani kazni, zaradi katere ni smel zaigrati proti Zavrču, vrača v moštvo trenerja Simona Rožmana, bo pomemben adut grofov tudi v Domžalah, kjer bodo skušali gostje še podaljšati impresiven niz neporaženosti, ki v vseh tekmovanjih traja že 21 tekem. Mladi albanski reprezentant, ki mu po odličnih predstavah ne manjka tujih snubcev, je razkril recept za zmago: “Znova se bomo osredotočili le na lastno vsebino. Želimo nadzorovati potek srečanja in tako nasprotniku onemogočiti pripravo napada. Z večjo posestjo žoge bomo skušali Domžalčane spraviti v podrejen položaj, s tem pa jih prisiliti v branjenje lastnega gola. Nenehno želimo vršiti pritisk na njihova vrata, podobno kot nam je denimo uspelo tudi na naši zadnji ligaški tekmi pred tednom dni.”

Celjski prvoligaš je eden tistih klubov, ki deluje z močno omejenimi finančnimi sredstvi, zato je težko pričakovati, da bi se lahko vodstvo kluba po odlični jeseni uprlo ponudbam za njihove dragulje. Najbolj je na ‘udaru’ statistično najkoristnejši igralec lige Benjamin Verbič, nič kaj daleč za njim po številu snubcev ne zaostaja niti Ahmedi, strelec petih ligaških zadetkov, ki pa vsaj za zdaj poudarja, da se veseli spomladanskega dela v celjskem dresu: “Premor bo prijal. Odigrali smo precej tekem, tudi na treningih smo delali z visoko intenzivnostjo, zato bo najprej v naših mislih regeneracija po tem napornem jesenskem delu. Seveda nogometa v tem času ne gre odmisliti, zato bom vseskozi ohranjal fizično pripravljenost. Veselim se spomladanskega dela, v katerem nas čaka še veliko priložnosti za dokazovanje.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Frelih zanika vse obtožbe, pravi da je uničena njegova kariera

Potem, ko se je, zaradi burnih dogodkov, v zadnjem mesecu dni Olimpija odločila za prekini…