Uvodno srečanje 24. sezone državnega prvenstva se je končalo s slavjem Zavrčanov. Celjani, ki so kar štirikrat zatresli okvir gostujočih vrat, so v prvem polčasu zapravili številne priložnosti, gostje pa so do zmage prišli v 75. minuti, ko je prosti strel s 35 metrov izkoristil Šafarić. Celjani, ki so v drugem polčasu popustili, so imeli v zadnjih sekundah srečanja priložnost za izenačenje, a je vratar Ranilović, prvi junak tekme, prebral namero Verbiča in ostalo je pri zmago Haložanov.


90+’ – Enajstmetrovka za domače moštvo, po borbi Kurbusa in Ahmedija, je slednji padel v kazenskem prostoru, a je Ranilović prebral namero Verbiča, ki je z bele točke meril v spodnji levi kot gostujočih vrat.
89′ – Neverjetno! Zavrčane je okvir vrat rešil še četrtič na današnji tekmi, s 30 metrov je pravo bombo sprožil Ahmedi in skorajda prepolovil prečnik gostujočih vrat. Ostalo je pri vodstvu Zavrča.
86′ – Matjašič je lepo preigraval na levi strani igrišča, nato pa na robu kazenskega prostora zaposlil Kurbusa, ki je meril v zgornji levi kot domčaih vrat, a je Kotnik s posredovanjem žogo odbil v kot.
85′ – Tretja menjava tudi v gostujočih vrstah, Strateg Orehovec zapira srečanje, saj je Smrekarja zamenjal Čeh.
83′ – Smrekar je žogo udarjal po sodniškem žvižgu, v glavo zadel Kotnika, sodnik Žganec pa ga je “nagradil” z rumenim kartonom.
82′ – Nov rumeni karton za goste, tokrat ga je prejel Kresinger.
80′ – Rumeni karton za Kurbusa, ki je s hrbta podrl Ahmedija.
78′ – Domači strateg Rožman je opravil še zadnjo menjavo. Branilca Jakolića je zamenjal napadalec Zbičajnik.
75′ – GOOOOL! Vodstvo Zavrča. Cvek je izsilil prekršek 35 metrov od gola, Šafarić pa je žogo neposredno s proste strela in s pomočjo desne vratnice poslal v domača vrata.
69′ – Poizkus Zavrčanov. Smrekar je preigraval na levi polovici kazenskega prostora, imel na robu kazenskega prostora osamljenega Brdarja, a se je napadalec odločil za strel v daljši kot, ki pa ni bil natančen.
65′ – Za dvojno menjavo se je odločil tudi gostujoči trener Orehovec, Kelenca in Težaka sta zamenjala Brdar in Matjašič.
64′ – Priložnost še na drugi strani igrišča. Z 20 metrov je sprožil Kresinger, žoga je igrišče za kakšen meter ali dva zgrešila levo vratnico.
60′ – Završka mreža se je tokrat zatresla, a le zunanja stran le-te. Po lepi akciji in predložku Verbiča, je bližnji kot završkih vrat streljal Ahmedi, a je žoga zgrešila levo vratnico.
52′ – Uvod drugega polčasa ni prinesel nevarnejših akcij.
46′ – Domači strateg Rožman je pred začetkom drugega polčasa opravil kar dve menjavi. V slačilnici sta ostajala Bajde in Žurej, priložnost sta dobila Miškić in Rajšel. Že v uvodnih sekundah pa so Celjani po podaji Verbiča zapravili novo priložnost, preko gola je po odbiti žogi streljal Zajc.

45+’ – Konec prvega polčasa, v katerem so prevladovali Celjani, ki pa niso uspeli kronati svojih priložnosti, prvi junak polčasa zagotovo gostujoči vratar Ranilović
44′ – Nov strel domačih, z velike razdalje je meril Jakolić, ki pa je streljal visoko preko vrat.
43′ – Tekma sicer ni več tako dinamična kot v uvodu. Zato pa ima nekaj dela v zadnjih minutah sodnik Žganec, po prekršku na sredini igrišča je porumenel Žurej.
42′ – Ranilović se ne pusti premagati. Verbič je lepo utekel po podaji za hrbet gostujočih branilcev, a je Ranilović odbil diagonalni poizkus.
41′ – Nov rumeni karton, tokrat ga je sodnik Žganec pokazal gostujočemu branilcu Roškarju.
38′ – Prvi rumeni karton na tekmi, po prekršku nad Kresingerjem ga je prejel kapetan domačih Vrhovec.
36′ – Verbič znova dokazuje, da se tuji klubi niso brez razloga ogreli zanj. Po prodoru in lepem preigravanju je streljal z leve strani kazenskega prostora, a se Ranilović znova ni pustil premagati.
31′ – Poizkus Zavrča. Po prodoru je z roba kazenskega prostora streljal Težak, a ga je Krajcer oviral v tolikšni meri, da je bil strel lahek plen za domačega vratarja Kotnika.
29′ – Celjani so po kotu Zavrča krenili v hiter protinapad, ki ga je s strelom z 20 metrov zaključil Zajc, a je žoga zletela preko vrat.
24′ – Obetaven napad Haložanov. Na polovico Celja je krenil bočni branilec Kurbus, ki je z 20 metrov streljal močno, a za malo zgrešil okvir vrat.
22′ – Celjani še vedno prevladujejo. Tokrat je z desne strani kazenskega prostora poizkušal Verbič, a meril točno v naročje Ranilovića.
17′ – Ahmedi in Zajc sta z domiselno akcijo na desni strani izigrala gostujočo obrambo, a je Datković žogo poslal v kot.
15′ – Prvi nevarnejši napad gostov, Kresinger se je namesto strela na robu kazenskega prostora odločil za preigravanje, a po blokiranem strelu iztržil le kot.
13′ – Nova vratnica Celjanov, s 15 metrov je streljal Bajde, a je Zavrčane rešila leva vratnica.
11′ – Zaenkrat velika premoč Celja. Po prostem strelu z leve strani igrišča, se je pred golom najbolje znašel Verbič, Ranilović je žogo odbil v prečnik, Krajcer je po odbito žogo poslal v Ranilovića, nato pa je žogo v vratnico izbil gostujoči branilec Datković.
6′ – Po prekršku Šafarića je Zajc izvedel prosti strel s 30 metrov, a je Roškar pred golom z glavo odbil preko vrat.
5′ – Nov poizkus domačih. Z razdalje je poizkušal Zajc, a streljal preko vrat.
3′ – Prva priložnost na tekmi, po podaji Ahmedija je z desne polovice kazenskega prostora streljal Žurej, a je Ranilović z nogo odbil.

Foto: Damir Mrkonjić

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Vrste Kopra zapušča motor sredine igrišča

Dresa Kopra v prihodnji sezoni ne bo več nosil Timotej Dodlek, ki je bil letos eden izmed …