Serija Krškega brez zmage se tudi po osmem krogu Prve lige Telekom Slovenije ni prekinila. Na tribuni Stadiona Matije Gubca se je znova zbralo lepo število gledalcev, tokrat jih je bilo 1300, ki so morali po koncu obračuna pozdraviti zmago Zavrča. Haložani so prevladovali večji del srečanja in v 76. minuti premoč kronali z zadetkom Kokorovića, ki se je v petem nastopu veselil prvoligaškega prvenca.


V obračun so precej bolje krenili Zavrčani, ki so prvič zapretili v osmi minuti obračuna, ko pa se je po strelu Zorka, ki se je znašel praktično sam pred domačim vratarjem, z odlično obrambo izkazal Zalokar. Dve minuti zatem je za Haložane poizkusil še Kokorović, vendar meril nekoliko mimo vrat. V 17. minuti priložnosti na obeh stran, najprej je krška vrata zgrešil Matjašič, na nasprotni strani pa so do prvega strela prišli tudi domači. Po predložku Poljanca je Štefanac z glavo meril mimo desne vratnice. Gostje so prevladovali tudi v nadaljevanju polčasa, po pol ure igre pa se je novi izredni priložnosti zopet znašel Zorko, a je dvoboj iz oči v oči še enkrat več dobil Zalokar. Kot zadnji v prvem polčasu je za gostujočo četo poizkušal še Batrović, ki pa je s prostim strelom iz 20 metrov meril malce čez domača vrata. Moštvi sta na odmor tako odšli z začetnim izidom, čeprav so bili Zavrčani boljši nasprotnik, a kaj ko prevlade niso uspeli pretvoriti v zadetek.

V uvodu drugega polčasa so Krčani izničili prevlado Zavrča in postali nevarnejši tudi sami. Kljub temu pa so v osmi minuti nadaljevanja prvi zapretili gostje, a je bil Matjašič v zaključku nekoliko preveč sebičen in priložnost je splavala po vodi. Po dobri uri igre so se v napadu prebudili tudi Krčani. V 60. minuti je Štefanac meril mimo vrat, nato pa se je v dveh obetavnih situacijah znašel Poljanec. V 64. minuti sta pred golom s skupnimi močmi sicer razčistila Antić in Daktović, minuto kasneje pa je izkušeni Bistričan z diagonalnim strelom meril za las mimo leve vratnice. V nadaljevanju se je domači nalet umiril, kar so gostje hitro kaznovali. V 75. minuti si je Zalokar po predložku z desne strani igrišča privoščil nerazumno napako in žogo izpustil iz rok, a je presenečeni Pihler meril le mimo desne vratnice. Zato pa so se gostja vodstva veselili v 76. minuti, ko je Polić z leve strani igrišča podal na drugo vratnico, kjer je glavo podstavil Kokorović in s strelom v daljši kot domačih vrat Zavrč povedel v vodstvo. Zadetek je dal Haložanom dodatne energije, v 78. minuti je strel Matjašiča odbil Zalokar, v nadaljevanju akcije pa je Cvek z 20 metrov meril mimo leve vratnice. V zaključnih minutah so Zavrčani domačim onemogočili, da bi prišli do posesti in se tako veselili še druge zmage v sezoni, s katero so z devetega skočili na peto mesto lestvice.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

En komentar

 1. mali nogometaš

  29. 8. 2015 na 22:46

  Slivšek in Urbanč že trenirata za prihodnje leto ko bosta igrala v veteranski ligi.

  Sikoška in Jurečiča pa le še naprej čuvajte da vam jih kdo ne odpelje.

  Strokovni štab se naj fajn zamisli ali bo igral s starimi iztrošenimi počasnimi igralci ali pa s perspektivnimi mladimi.

  V premislek

Dodaj odgovor

Poglejte še

Omladič namignil na vrnitev?

Nik Omladič je na svojem Instagram profilu, z zanimivo objavo na svojem story-u morda že n…