Uvodni obračun sedmega kroga Prve lige Telekom Slovenije ni ponudil zadetkov, niti kaj veliko dobrega nogometa. V dvoboju z Zavrčem so imeli nekaj več od igre Domžalčani, a so bili nogometaši obeh klubov v zaključku redkih akcij nenatančni. Domžalčani se po dveh gostujočih zmagah tako domov vračajo s točko, Haložani pa tudi v deveti domači tekmi niso uspeli priti do zmage.


Tekma se je začela, ter skozi celotno srečanje tudi nadaljevala, z domžalsko premočjo, saj so domžalski nogometaši pokazali več želje po dosegu zadetka. Kljub temu, razen redkih izjem, resnejših priložnosti gledalci niso videli. V prvem polčasu velja omeniti poizkus Datkovića, ki se je po prostem strelu soigralca Batrovića osamljen znašel pred gostujočim vratarjem Vidmarjem, vendar slabo meril in nastreljal le čuvaja domžalske mreže. Kljub večji posesti si tudi domžalski igralci niso uspeli priigrati kaj več priložnosti. Še najlepša je sledila v 42. minuti, ko je po predložku Skubica v kazenski prostor najvišji Podlogar meril za las preko domačih vrat. Ob koncu prvega polčasa so gostje sicer uspeli doseči zadetek, ki pa je bil kljub njihovim protestom razveljavljen zaradi prekrška Dobrovoljca nad domačim vratarjem Bajzo.

V drugem polčasu se je pritisk Domžalčanov še stopnjeval, saj smo večji del drugega polčasa gledali igro na završki polovici igrišča. Za goste je prvi resneje zapretil Vetrih, ko je z velike razdalje streljal mimo desne vratnice. V 51. minuti je na strani domačega moštva, v enem redkih prečkanj polovice igrišča, Kokorović nevarno zapretil z nečim, kar se je zdelo še najbolj podobno predložku, tako da se je moral Vidmar še kako potruditi, da je žogo uspel odbiti čez prečko in v kot. To je bil tudi edini strel domačega moštva v drugem polčasu. Ne glede na prevlado Domžalčanov, tudi oni kaj dlje od roba šestnajstmetrskega prostora niso uspeli priti. Zavrčani so z disciplinirano igro v obrambi vse gostujoče poskuse uspešno odbili.  Komaj proti koncu srečanja je Domžalčanom uspelo izvesti nekaj strelov, vendar so ti kot po pravilu zleteli visoko čez vrata oziroma so bili lahek plen domačega vratarja. Še najbližje zadetku je bil Skubic v 84. minuti, ko je streljal z velike razdalje, vendar je bil vratar Bajza dobro postavljen, tako da je uspel žogo odbiti v kot.

Ob koncu srečanja je neodločen rezultat še najpravičnejši, vsaj glede ustvarjenih priložnosti, ki jih je bilo kljub veliki terenski premoči Domžal bore malo. V naslednjem krogu završki nogometaši odhajajo v goste novomeški Krki, Domžalčani pa prav tako v goste k prebujenim Celjanom.

Foto: Lado Vavpetič

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Erik Gruškovnjak
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Zmaji proti Azerbajdžancem, Rusom, Srbom in Izraelcem

Novi strateg ljubljanske Olimpije Savo Milošević bo svoje varovance pred začetkom nove sez…