Svoje nasprotnike so uro po Mariboru dobili tudi Celjani, Domžalčani in Koprčani, ki bodo slovenske barve predstavljali v kvalifikacijah za Evropsko ligo. Celjani in Domžalčani z žrebom ne morejo biti ravno zadovoljni.


Domžalčani so izmed peterice možnih nasprotnikov dobili najtežjega, četa trenerja Luke Elsnerja se bo pomerila z beograjskim Čukaričkim, ki je v srbskem državnem prvenstvu zasedel tretje mesto, v finalu pokalnega tekmovanja pa ugnal beograjski Partizan. Nič kaj ugoden ni bil žreb niti za Celje, ki je bilo v nasprotju z Domžalami in Koprom postavljeno v boben nenosilcev. Grofje so lahko ob Vaduzu in Birkirkari izbirali še med Botosanijem, zagrebško Lokomotivo, bratislavskim Slovanom in Slaskom iz Vroclava. Nasprotnik bo ravno poljski nasprotnik, ki ima z evropskimi tekmovanji v zadnjih letih že ogromno izkušenj, leta 2012 pa je bil s pomočjo Roka Elsnerja in Daliborja Stevanovića tudi državni prvak.

Več sreče pri žrebu, vsaj iz nogometnega pogleda, so imeli Koprčani, ki bodo resda morali potovati na Islandijo, se bodo pa zato pomerili z Vikingurjem iz Reykjavika, ki se je v evropska tekmovanja uvrstil prvič po dvaindvajsetih letih, potem ko so v državnem prvenstvu zasedli četrto mesto.

Koprčani bodo prvo tekmo, na sporedu bo 2. julija, odigrali na Islandiji, medtem ko bodo Domžalčani in Celjani v vlogi gostiteljev. Povratne tekme bodo odigrane teden dni kasneje.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kapetan Sežane okrepil prvoligaša iz Severne Makedonije

Hrvaški branilec Antonio Azinović se znova poslavlja od Tabor Sežane, saj bo svojo nogomet…