Nogometno dogajanje v tretjem novembrskem vikendu je znova zaznamovalo obilno deževje, ki je v 2. SNL odneslo kar tri obračune, razmočena igrišča pa so otežila tudi prvoligaške obračune. Še najbolje je izgledal teren v Novi Gorici, v Celju so pogoji za igro predvsem v drugem polčasu že spominjali na vaterpolo, že drugo tekmo zapored pa so nemogoči pogoji vladali v Krškem.


Posledično so Krčani in Koprčani odigrali zgolj 62 minut srečanja, v katerem sicer ni manjkalo borbe in truda, kakor tudi poskusov proti golu, a je sodnik Žganec po odigranih dveh tretjinah srečanja ocenil, da igrišče ne dovoljuje nogometne igre, vodstvo tekmovanja pa je kmalu po zadnjem sodniškem žvižgu potrdilo, da se doseženi rezultat ob prekinitvi na podlagi 58. člena tekmovalnega pravilnika upošteva kot končni rezultat. Trenerja sta se nekaj minut po predčasnem koncu sprijaznila z odločitvijo, bolj kot remi, pa je domačega stratega Tomaža Petroviča veselilo dejstvo, da se nihče od igralcev ni poškodoval: “Praktično vsako tekmo igramo v izjemno težkih pogojih, kjer je malo nogometa. Imamo mlado ekipo, se borimo, a je težko igrati, starejši igralci z več izkušnjami se morda bolje znajdejo na takšnem terenu. Neodločen izid je realen, oboji smo imeli nekaj priložnosti, a ni bilo dovolj za gol. Tudi moji varovanci so k sreči ostali zdravi. Odločitev je, kakšna je, moramo jo spoštovati. Fantom čestitam za borbeno igro in gostom za pošteno igro. Koper je danes igral z precej spremenjeno zasedbo, a imajo številčno ekipo, ki je sestavljena z izkušenih in kakovostnih igralcev. Verjetno potrebujejo še čas, da se ujamejo in nato napadejo vrh prve lige.”

Igor Pamić je po remiju dejal, da z njim ne morejo biti zadovoljni niti Koprčani niti Krčani, sam pa je v istem dahu dodal, da je potrebno spoštovati sodniško odločitev, a bi sam tekmo vseeno skušal odigrati do konca: “Treba je spoštovati sodniško odločitev. Če pa bi se mene vprašalo, bi dejal, da se naj igra do konca. Menim, da so si fantje obeh moštev na igrišču to zaslužili, saj so bili vsi premočeni in blatni, poleg tega pa smo prevozili 200 kilometrov. Svojim fantom čestitam za borbeno igro, mislim, da smo bili boljši, imeli smo več priložnosti, a jih žal nismo izkoristili. Točka je dobra, a nam ne koristi kaj dosti, kot tudi domačinom ne. Kljub poškodbam in zdesetkani ekipi verjamem v svoje fante in menim, da lahko gre tak Koper povsod na zmago. Tako smo se postavili in tako igrali. Čestital bi tako nogometašem Krškega kot svojim fantom, da so kljub zelo zelo težkemu terenu odigrali korektno tekmo, se borili in pustili srce na igrišču. Znano je, da je Krško neugoden domačin, moštvo z veliko visokimi igralci in da preskakujejo igro, kar je ena redkih vrlin in slovenskih moštev s takšno igro. Vem pa tudi, da gostujoče ekipe tukaj težko odnesejo točke. A kljub temu se nismo posebej pripravljali na Krško, kajti pozornost sem posvečal igralni površini in vremenskim pogojem. Vedeli smo, da bi lahko deževalo. Ogledal sem si celotno tekmo Krškega in Radomelj, ko je bilo katastrofalno igrati.”

Stratega Krškega in Kopra se nista mogla izogniti vprašanju o Gregorju Sikošku, ki se je prvič po selitvi s Krškega na Bonifiko vrnil na Gubca, tokrat s statusom reprezentanta. “Sikošek je mlad igralec, a izredno stabilen v glavi. Za svoja leta ima izjemno zgrajen značaj, v vsakem slučaju pozitivnega in poštenega. Pred tekmo mu nisem rekel niti besede, z izjemo tega, kako je potrebno igrati. Prepričan sem, da se je sam pripravljal na to tekmo, jo odigral zelo dobro, kar me veseli. V bodočnosti vidim v njem odličnega igralca, tudi reprezentanta. Zanj je to nov začetek, če bo zdrav in imel srečo, bi lahko enkrat igral tudi v velikem klubu. Iz srca želim, da mu to uspe!” je bil na račun svojega varovanca poln hvale Pamić, tudi Petrovič pa ni skrival veselja nad dosežkom svojega nekdanjega igralca: “Vsi smo zelo veseli in ponosni nanj. Veliko je dal za Krško, uspel mu je preboj v Koper, ki je klub s tradicijo in posledično v reprezentanco. Danes ga je težko oceniti, a vidijo se njegove sposobnosti in v nadaljnji karieri mu želim vse najboljše in menim, da lahko še naredi kako stopničko naprej.”

Koprčane v prihodnjem krogu čaka primorski derbi z Goričani, Krčani pa bodo gostovali v mariborskem Ljudskem vrtu

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Mirsad K. Čavalić
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Škandal odnesel zvezdnika Olimpije

Po tem, ko je v javnost pricurljala novica, da naj bi se trojica nogometašev Olimpije zapl…