Čeprav je 12. krog 1. SNL postregel s kar 30 rumenimi kartoni (+ 31. karton, ki ga je v Kopru Arghus dobil po izteku igralnega časa) pa vendarle ugotavljamo, da so sodniške ekipe tokrat svoje delo opravile relativno dobro, čeprav je do večjih napak vendarle prišlo na dveh srečanjih v tem krogu. Največja se je najbrž zgodila v Domžalah, ko so sodniki priznali zadetek Goričanov, ki so ga zabili iz prepovedanega položaja, čeprav je tudi res, da se je celoten dogodek odvil v delčku sekunde in je šlo za centimetre ter je bil opažen le s pomočjo počasnega posnetka, ki pa med tekmo sodnikom ni na voljo. Drugi sporen dogodek kroga se je zgodil v Velenju, ko ob rezultatu 0:0 sodniška trojka oziroma v tem primeru glavni sodnik in njegov stranski pomočnik nista pokazala na belo točko za celjsko moštvo. Kar se ostalih treh tekem tiče ugotavljamo, da na njih ni prihajalo do večjih napak.


DOMŽALE 1:1 GORICA, 28. september 2013
Glavni sodnik: Andrej Žnidaršič (Kranj), 1. pomočnik: Rafael Ajdovec (Kranj), 2. pomočnik: Gorazd Prelog (Preddvor)
4. sodnik: Nejc Kajtazović (Kranj)

Največjo sodniško napako v 12. krogu so sodniki storili na srečanju v Domžalah, ko so v 29. minuti spregledali prepovedan položaj Kavčiča, ki je zadel za vodstvo Goričanov. Ob izvajanju prostega strela Favallija so v trenutku njegove podaje kar štirje gostujoči igralci stali najbližje vratarju Vidmarju in med njimi je bil tudi Tine Kavčič, ki je nato z glavo zabil za 0:1. Krivec, da je glavni sodnik Žnidaršič zadetek priznal, je bil 2. pomočnik Prelog, ki je prepovedan položaj spregledal in ni dvignil zastavice. Šlo je sicer za centimetre. Tudi drugi dogodek iz tega srečanja se je zgodil v kazenskem prostoru Domžal, in sicer gre za situacijo iz 55. minute, ko je Žnidaršič dosodil najstrožjo kazen za Goričane, zaradi prekrška Zeca. Bazzoffia je dobil podajo v kazenski prostor in želel prodreti bližje golu, vendar mu je domžalski branilec nespretno stopil na nogo in ga zrušil tako, da glavnemu delilcu pravice tokrat ni preostalo drugega, kot da pokaže na belo točko, ki jo je nato zapravil Coda oziroma Vidmar je strel Italijanu ubranil.

Oba dogodka je zabeležila tudi kamera Prve Lige, in sicer zadetek Kavčiča od 1:05 naprej oziroma njegov prepovedan položaj (1:18) ter prekršek za najstrožjo kazen Zeca od 1:53 naprej: klik

RUDAR VELENJE 1:0 CELJE, 28. september 2013
Glavni sodnik: Roman Glažar (Ptuj), 1. pomočnik: Janez Bezjak (Gorišnica), 2. pomočnik: Aleš Skok (Kidričevo)
4. sodnik: Alen Borošak (Spodnji Duplek)

V Velenju bi končni rezultat najbrž bil drugačen, če bi v 11. minuti glavni sodnik Glažar pokazal na najstrožjo kazen za Celjane, zaradi prekrška nad Vicentejem. Da so domači branilci zrušili prodirajočega Brazilca bi moral videti tudi 1. pomočnik Bezjak, saj je Vicente prodiral po desni strani tik ob črti kazenskega prostora. Nekaj trenutkov kasneje je v gostujočem kazenskem prostoru prodiral tudi eden od domačih napadalcev in padel ter signaliziral udarec s komolcev v obraz, vendar se nato takoj pobral na noge, ko je Glažar samo zamahnil z roko. Po mnenju našega dopisnika iz te tekme v tem primeru ni šlo za prekršek. Srečanje med Velenjčani in Celjani je bilo edino v tem krogu, ki je postreglo z rdečim kartonom. Tega je v 53. minuti prejel Korošec, ki je ob poizkusu izbijanja žoge pred svojim kazenskim prostorom bil prepočasen in je namesto žoge zadel Črnčiča. Tik pred udarcem je v boju za žogo Črnčič bil hitrejši od domačega branilca in si žogo že podaljšal naprej, vendar nato bil zrušen. Glažar je Celjanu pokazal drugi rumeni karton in ga tudi izključil. Odločitev glavnega sodnika je stratega Celja zelo razburila. Rus je glasno protestiral in v nekem trenutku je v smeri proti četrtemu sodniku poletela tudi plastenka vode tako, da je Glažar tudi njega povsem pravilno poslal v slačilnico.

Uradna stran Prve Lige je v svojem povzetku zabeležila le prekršek Korošca nad Črnčičem, ki ga je mogoče videti od 1:00 naprej: klik

KOPER 2:1 MARIBOR, 28. september 2013
Glavni sodnik: Vojko Goričan (Loče pri Poljčanah), 1. pomočnik: Andrej Kokolj (Škofljica), 2. pomočnik: Janez Lunežnik (Zgornja Ložnica)
4. sodnik: Davor Drečnik (Hrastnik)

Na Bonifiki smo zabeležili le trenutek iz 56. minute, ko je Fajić v dvoboju s Šmetom padel in zahteval enajstmetrovko, ki pa je Goričan ni dosodil. Ob ogledu počasnega posnetka lahko ugotovimo, da je igralec iz Bosne in Hercegovine najstrožjo kazen želel izsiliti in v tem primeru se strinjamo z odločitvijo glavnega delilca pravice. Iz te tekme velja omeniti še dogajanje po koncu igralnega časa, ko so si v lase skočili nekateri igralci obeh klubov. Najbolj srborit je bil Arghus, ki je bil tudi kaznovan z rumenim kartonom, čeprav na tej tekmi ni igral.

Padec Fajića ob dvoboju s Šmetom si je mogoče ogledati od 1:45 naprej: klik

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Brez zmagovalca v Kopru

Koper je v 32. krogu Prve lige Telemach gostil ljubljanski Bravo. Tekma v Kopru se je konč…