S tekmo med Sežano in Olimpijo na Stadionu Rajka Štofla se nadaljuje osmi krog Prve lige Telekom Slovenije. Sežanci trenutno zasedajo peto mesto in imajo na kontu štiri točke manj od zeleno-belih, ki bi se z zmago znova zavihteli na vrh.

Nogometaši Sežane imajo najboljši učinek na domači zelenici v dosedanjem delu sezone. Na štirih srečanjih so slavili tri zmage in zgolj enkrat izgubili, ko jih je uvodoma ugnal Aluminij. V svojih vrstah imajo tudi najboljšega strelca lige, s šestimi doseženimi zadetki kraljuje Predrag Sikimić, ki je dosegel dve tretjini vseh zadetkov Kraševcev. Predvsem po zaslugi odličnih predstav na domači zelenici, kjer so ugnali Celje, Domžale in Triglav, zasedajo peto mesto na prvenstveni lestvici. 

Ljubljančani so po porazu v Kidričevem, Aluminij jim je zadal prvi poraz v sezoni, prepustili prvo mesto šumarjem. Na zadnjem dvoboju v Stožicah so imeli zeleno-beli znova priložnost priti na sam vrh, a so na dvoboju z Muraši remizirali. Safet Hadžić bo lahko računal na vse nogometaše, ki so nastopili v zadnjem krogu, saj kljub napovedim o odhodih nekaterih ključnih igralcev, se le ti niso zgodili. “Tabor Sežana je dobra ekipa. Mi vemo, da moramo iti na zmago. Normalno, da bo težko, vendar pa mora iti Olimpija v vsakem primeru na zmago. Vse je odvisno od hitrosti igre in od tega, kako igralci pristopijo na tem igrišču. Če igraš po navodilih in pametno, potem ni problema. Tudi Aluminij je že igral tam in zmagal brez težav. Če imaš pravi pristop in če trenerjeve zahteve uresničiš na igrišču, potem lahko dosežeš dober rezultat v Sežani,” je pred začetkom srečanja dejal trener zmajev, Hadžić.

Lahko Ljubljanlčani ustavijo nalet Sežane na domačih tleh, kjer so vpisali tri zaporedne zmage?

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
  • Majcen prvič v tujino?

    Kot pišejo mediji v Bosni in Hercegovini, naj bi Luka Majcen zapustil vrste kranjskeg…
  • Povratnik v vijoličastem dresu

    Aktualni prvaki iz Maribora so potrdili prihod 31-letnega vezista Reneja Miheliča. Nekdanj…
  • Knapi z dvema pridobitvama

    Velenjskega Rudarja sta okrepila dva nogometaša, in sicer Mateo Panadić in Jovan Vladimir …
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Majcen prvič v tujino?

Kot pišejo mediji v Bosni in Hercegovini, naj bi Luka Majcen zapustil vrste kranjskeg…