Koprčani so na Islandiji, potem ko so Celjani in Domžalčani izgubili pred domačimi gledalci, ubranili slovensko čast in v Reykjaviku upravičili vlogo favorita, pa čeprav ni šlo tako gladko, kot bi marsikdo predvideval, saj se kanarčki z upornimi vikingi dolgo mučili.


Primorce je v prvem polčasu rešil tudi okvir vrat, kamen od srca pa se je Koprčanom odvalil v 77. minuti, ko je Ivica Guberac najprej izvajal kot, v nadaljevanju akcije pa je do strela s 25 metrov prišel Matej Pučko in neubranljivo zadel v desni zgornji kot islandskih vrat. “Že pred tekmo smo se dogovorili, da bomo skušali čim več streljati z razdalje. Ko se mi je ponudila priložnost sem ustrelil in na srečo zadel,” je po tekmi za klubsko spletno stran priznal Pučko, junak gostujočega tabora. Nekaj dela z domačimi napadalci so imeli tudi koprski branilci, a je izkušeni Damir Hadžić po tekmi dejal, da jih Islandci niso presenetili: “Niso nas presenetili, saj smo vedeli kako igrajo. Kljub temu smo rabili nekaj časa, da se privadimo na težke pogoje. Dež, moker in neraven teren. Njihova igra se vrti okrog dveh igralcev, ki smo ju v drugem delu uspelu omejiti. Gremo naprej.”

Zmage in Pučkovega zadetka se je razveselil tudi trener Rodolfo Vanoli, ki pa opozarja, da povratna tekma ne bo formalnost: “Vesel sem za celo ekipo in še posebej za Pučka. Tekma je bila težka, teren moker in neugoden. Povratna tekma ne bo formalnost!”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mariborčane med vikendom čaka prva resnejša pripravljalna preizkušnja

Nogometaši Maribora v letošnjem poletnem pripravljalnem obdobju še ne poznajo poraza. Na p…